Volodimir Zelenski promite să nu cedeze Rusiei niciun centimetru de teritoriu în est

F.D.
Internaţional / 9 noiembrie 2022

Volodimir Zelenski promite să nu cedeze Rusiei niciun centimetru de teritoriu în est

Preşedintele Volodimir Zelenski a promis în mesajul transmis marţi seară către naţiune că forţele ucrainene nu vor ceda "nici măcar un centimetru" în luptele pentru controlul regiunii Doneţk, în timp ce oficialii proruşi instalaţi acolo au declarat că forţele ucrainene se deplasează cu tancuri către un oraş din sud, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Punctele-cheie ale conflictului din regiunea industrială Doneţk se află în jurul oraşelor Bahmut, Soledar şi Avdiivka, teatrul celor mai grele lupte din ţară de când forţele ruseşti au invadat Ucraina, la sfârşitul lunii februarie.

"Activitatea ocupanţilor rămâne la un nivel extrem de ridicat - zeci de atacuri în fiecare zi. Suferă pierderi extraordinar de mari, dar ordinul lor rămâne acelaşi - să avanseze către graniţa administrativă a regiunii Doneţk. Nu vom ceda niciun centimetru din teritoriul nostru", a spus Zelenski.

El a mai spus că în regiunea Herson armata ucraineană "înţelege clar ce plănuieşte inamicul" şi acţionează în consecinţă, "cu atenţie şi în interesul eliberării întregului teritoriu".

În est, "pas cu pas, ne îndreptăm spre revenirea steagului ucrainean în toate oraşele şi comunităţile noastre. De asemenea, consolidăm în mod activ graniţa", susţine Zelenski.

El a dat asigurări că în paralel se lucrează în continuare la restabilirea vieţii normale în zonele eliberate şi se fac reparaţii la toate instalaţiile energetice avariate de loviturile ruseşti. Marţi seară, de exemplu, 4 milioane de ucraineni din 14 regiuni şi din oraşul Kiev erau deconectaţi de la alimentarea cu energie electrică.

Zelenski a mai anunţat că guvernul Ucrainei a luat decizia de a scuti de TVA şi de taxe de import toate bunurile care au legătură cu energia electrică şi încălzirea - generatoare, baterii, transformatoare şi alte echipamente pentru furnizarea de energie şi căldură.

"Înţelegem clar: transformarea iernii într-o armă este planul unui stat terorist împotriva statului nostru, precum şi împotriva întregii Europe. Dar noi facem totul pentru ca şi acest plan rusesc să eşueze, ca şi diversele planuri anterioare", a promis Zelenski.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cand nu stai tu in transee si e in vigoare legea martiala prin care pot fi impuscati dezertorii si cei ce nu se supun ordinelor militare,,nu cedezi din gura nici un nanometru!

    1. Transeie

    E o nuca tare piticu, il cam sparge dintii lui pe mos putin

    1. Poate moșul ia ciocanul sa spargă nuca

    Actorasul sa ne lase in pace si sa cerseasca

    la americani,ca Europa deja e satula si 

    economic o ia la vale daca mai finanteaza

    aventura lui Zelenski 

    Romania te sustine, Zele!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb