Voxa ţinteşte o rundă de finanţare de 1 milion de euro pentru 2022

G.U.
Companii / 13 aprilie 2022

Voxa ţinteşte o rundă de finanţare de 1 milion de euro pentru 2022

Voxa, prima platformă românească de streaming pentru audiobooks şi e-books, ţinteşte o nouă rundă de finanţare de 1 milion de euro pentru anul în curs, se arată într-un comunicat de presă. Start-up-ul de tech a ajuns la o capitalizare de piaţă de 6 milioane de euro, faţă de valoarea de 3,9 milioane de euro din noiembrie anul trecut, când a fost înfiinţată compania.

Prin noua finanţare, Voxa vrea să-şi consolideze poziţia în România şi să producă alte 1.000 de audiobook-uri. De asemenea, platforma îşi propune să se extindă în afara ţării, demers pe care deja l-a început. Voxa va intra în al doilea trimestru al anului pe piaţa din Republica Moldova, unde îşi propune să devină platforma numărul unu de cărţi digitale. Totodată, Voxa are în plan să integreze în platforma sa şi un catalog de cărţi într-o nouă limbă pe lângă română şi engleză, urmând ca în 2023 start-up-ul să intre pe o nouă piaţă din regiune.

Potrivit sursei citate, platforma de streaming lucrează în acelaşi timp şi la integrarea aplicaţiei sale în pachetele de beneficii oferite de companii angajaţilor. Start-up-ul îşi propune ca până la finalul anului să ajungă în peste 100 de companii mari, iar segmentul corporate să reprezinte 30% din business până la finalul acestui an.

"Anul trecut, când am obţinut prin SeedBlink prima rundă de finanţare, promiteam să construim platforma de streaming Voxa, să atragem edituri importante din România, să producem peste 500 de audiobooks şi să ajungem la 1000 de abonaţi. Iată că în doar 6 luni toate planurile noastre s-au concretizat. Suntem dornici să scriem mai departe povestea Voxa şi să aducem iubitorilor de cărţi conţinutul preferat mai aproape!", a declarat Cătălin Meşter, CEO Voxa.

Start-up-ul românesc Voxa s-a lansat oficial în luna noiembrie 2021, după ce a reuşit să atragă o finanţare în valoare de 540.000 de euro la sfârşitul verii 2021 prin SeedBlink.

Voxa îşi îndreaptă atenţia către fonduri de investiţii care să-i susţină mai departe proiectele. Start-up-ul românesc estimează că veniturile lunare recurente vor ajunge la 100.000 de euro în al patrulea trimestru al anului curent. În plus, compania se aşteaptă ca până la finalul anului numărul utilizatorilor să depăşească numărul de 150.000.

"Atragerea de finanţări pentru antreprenori este, în general, o adevărată provocare. Analizăm mai multe opţiuni, atât în ceea ce priveşte fondurile de investiţii, cât şi platformele de crowdfunding. Modelul nostru de business este inovator, fiind la intersecţia dintre tech şi cultură, ceea ce reprezintă un atu. Tehnologia, care stă la baza platformei noastre, ne oferă un avantaj în faţa altor start-up-uri, fiind unul dintre principalele domenii ce atrag atenţia investitorilor", a mai declarat Cătălin Meşter.

Utilizatorii Voxa sunt predominant din categoria 25-45 ani, iubitori de tehnologie şi de cărţi. Platforma pune la dispoziţia utilizatorilor zeci de mii de cărţi în format e-book şi audiobook în limba română şi engleză, cu acces nelimitat, dar şi rezumate ale cărţilor. La cinci luni de la lansare, Voxa a ajuns la peste 50 de mii de utilizatori, 15 mii de audio-books si e-books şi 35 de edituri partenere.

Tariful pentru un abonament standard la Voxa, care include acces nelimitat, este de 48 de lei. Aplicaţia poate fi testată gratuit timp de o săptămână.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb