Wallachia eHUB semnează acord de cooperare cu Ukrainian Cluster Alliance & UA Digital Innovation Hub în domeniul transformării digitale

R.S.
Companii / 3 iunie

Wallachia eHUB semnează acord de cooperare cu Ukrainian Cluster Alliance & UA Digital Innovation Hub în domeniul transformării digitale

În cadrul evenimentelor dedicate proiectului Wallachia eHUB, ce au avut loc în marja conferinţei Innoconstruct, coordonatorul proiectului Wallachia eHUB, a semnat  în numele consorţiului WEH un acord de cooperare între acesta şi Ukrainian Cluster Alliance  / UA Digital Innovation HUB.  Prin această înţelegere ambele părţi vor încuraja colaborarea reciprocă în domeniul transformării digitale, cu un accent deosebit pe promovarea celor mai bune practici ale localităţilor şi comunităţilor inteligente şi reziliente precum şi în alte domenii, prin  iniţiative precum stabilirea de contacte şi evenimentele de bune practici, pentru a permite grupurilor ţintă să îşi sporească rezilienţa în faţa transformării digitale, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, iniţiativele şi acţiunile comune se vor referi la identificarea celor mai bune practici şi promovarea tehnologiilor cu dublă utilizare, a dezvoltării digitale a sectorului construcţiilor, a energiei şi a sectorului agroalimentar,  soluţii pentru localităţile  inteligente şi altele, care vor fi convenite ulterior. Nu vor lipsi printre priorităţi evenimente comune, sesiuni de instruire şi ateliere de lucru; colaborarea la proiecte europene în beneficiul start-up-urilor şi IMM-urilor; sprijinirea dezvoltării afacerilor în sectorul oraşelor inteligente; facilitarea transferului de tehnologie şi a schimbului de cunoştinţe şi programe de formare şi dezvoltare a abilităţilor.

 "Este începutul unei colaborări consistente cu un centru de inovare digitală extrem de activ în Ucraina, şi constituit ca şi al nostru, pe terenul fertil al clusterelor. Avem multe obiective comune, o abordare  comună europeană a inovării şi transformării digitale precum şi expertize complementare în sectoare cheie tehnologice dar şi în domenii cheie precum tehnologiile cu dublă utilizare, civilă şi militară, sectorul construcţii, cel agroalimentar sau energetic. Cooperarea noastră se înscrie în cadrul mai larg al proceselor de aderare la Uniunea Europeană şi integrare sub aspectul transformării digitale a Ucrainei" a declarat Costin Lianu- coordonator al proiectului Wallachia eHUB şi preşedinte al centrului.

"Ne bucură foarte mult acest acord de cooperare cu Wallachia eHUB, un centru de inovare digitală dinamic şi recunoscut la nivel european. Activităţile la care am asistat, specifice centrului, ne-au impresionat şi ne propunem să participam în calitate de parteneri la cât mai multe acţiuni comune atât în România cât şi în Ucraina, existând largi perspective de cooperare în domeniile deja identificate. Centrul nostru de inovare va deveni, sperăm cât de curând, un centru recunoscut la nivel european ca şi al dvs, iar acest acord este un stimulent important în acest proces", a declarat Leonid Khatskevych, reprezentant Ukrainian Cluster Alliance  / UA Digital Innovation HUB, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb