WASHINGTON:  Kremlinul are probleme în a-şi întări efectivele armatei

F.D.
Internaţional / 30 august 2022

Kremlinul are probleme în a-şi întări efectivele armatei

Armata rusă are probleme cu recrutarea în mijlocul conflictului cu Ucraina, căutând voluntari chiar şi în închisori, până la punctul în care noii recruţi sunt adesea "bătrâni şi prost pregătiţi", a declarat ieri un înalt oficial al Pentagonului, relatează AFP, conform News.ro.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat săptămâna trecută să fie mărită puterea armatei ruse cu 10%, sau aproximativ 137.000 de soldaţi până în ianuarie 2023.

Dar "este puţin probabil ca acest efort să aibă succes", a declarat reporterilor oficialul, care a cerut anonimatul, explicând că armata rusă s-a străduit să-şi atingă obiectivele de recrutare.

Statele Unite estimează că puterea armatei ruse a fost cu 150.000 mai mică faţă de obiectivul declarat de un milion de oameni în februarie 2022, înainte de invazia Ucrainei.

De atunci, Rusia a încercat să trimită mai degrabă soldaţi de carieră pe front decât recruţi, dar conflictul este costisitor din punct de vedere al resurselor umane şi materiale.

"Rusia a început deja să recruteze mai mulţi pentru a forma cel puţin un batalion de voluntari per district şi pentru a forma un corp al treilea de armată", a spus oficialul. "Au făcut acest lucru prin eliminarea limitei de vârstă pentru noii recruţi şi, de asemenea, prin recrutarea prizonierilor".

"S-a observat că mulţi dintre aceşti noi recruţi erau bătrâni, în stare proastă şi slab pregătiţi", a concluzionat ea. "Toate acestea sugerează că noii recruţi pe care Rusia îi poate atrage până la sfârşitul anului nu vor întări puterea de luptă a ţării".

După ce nu au reuşit să cucerească Kievul la începutul intervenţiei, forţele ruse îşi concentrează acum eforturile în estul şi sudul Ucrainei, unde fronturile s-au mişcat puţin în ultimele săptămâni.

Kremlinul nu a procedat până acum la o mobilizare generală, măsură de care se tem mulţi ruşi.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Astea-s minciuni ale capitalistilor, toti russii se ingramadesc sa crape pentru Muma Rusia dar mai intai vor sa plece in concediu prelungit prin occident si daca chiar va fi nevoie de ei ca nu se ajung recidivistii din Wagner si etnicii si sarantocii adusi din Asia, vor reveni in valuri.

    1. Corect!

    ce gargara manipulatorie din partea NATO

    EFECTIVELE ARMATEI RUSE din UCRAINA

    REPREZINTA 10% DIN FORTA ARMATA RUSA  

    Ce mishteau apare cate o stire din asta de la NATO/SUA exact cand trebuiau sa vorbeasca despre mult-asteptata contra-ofensiva a ucrainienilor. Daca aveau despre ce sa vorbeasca, minteau despre victoriile magistrale ale ucrainienilor banderisti, despre cum rusii au fost aruncati in mare. Dar pentru ca ucrainienii au fost infranti sangeros, tragic, americanii isi ascund esecul prin astfel de articole de deviere a atentiei spre non-subiecte. Doar fraierii mai cad in plasa..... Azi este ziua discutiei asupra contra-ofensivei esuate atat de tragic pentru mii de ucrainieni deveniti carne de tun din cauza imperialismului nato.

    1. NU VA MAI LUA-TI DUPA NIMENEA : ASCULTATI CE SPUN GUVERNANTII NOSTRII : FITI ATENTI DOAR LA '''''' INFORMATIILE DIN SURSELE OFICIALE ''''''' !!!!!!!!!!!!!! ADICA : ( URATI-I DE MOARTE PE RUSI !!! NUMAI , FIINDCA EXISTA PE PAMANT !!!!!! FITI AVOCATII PITICULUI , SI A ARMATEI LUI !!!!!!!!!!!!!!!! CA EI , SANT ADEVARUL SI VIATA IN EUROPA !!!!!!!!! SI NUMAI EI !!!!!!!!!! BUCURATI-VA DE ORICE PIERDERE UMANA S-AU MATERIALA A OCUPANTILOR RUSI !!!!!!!!!!!!! RADETI , SI APLAUDATI !!!!!!!!!!!! FITI VESELI !!!!!!!!!!! CULCATI-VA SEARA , SENINI , LA GANDUL CA , RUSII TICALOSI O SA FIE IZGONITI PANA LA URMA DIN '''''' SLAVA - UCRAINII - UCRAINII - SLAVA '''''''' !!! CE-AU FACUT EI , CU POPULATIA RUSOFONA DIN DONBASS IN ANII 2014 - 2015 ????????? LASA BAI !!!!!!!!!! AIA , NU CONTEAZA !!!!!!!!!!! DOAR AU AJUNS PE LUMEA CEALALTA , CU COMPLICITATEA TACITA A AMERICII SI A EUROPEI , INTRE 10.000 - 12.000 DE ''''''' BANDITI , DUSMANI AI UCRAINEI SFINTE !!!!!!! '''''''. CICA , VOIAU AUTONOMIE EXTINSA , AUZI ???????? 12.000 DE FEMEI , COPII SI BATRANI , COMPLET NEVINOVATI !!!!!!! ) . CUI , AI PASA ?????????? DESPRE NOI , ROMANII ??? LASA , BAI !!! CE VA INTERESEAZA PE VOI , CA S-A DUBLAT - TRIPLAT PRETUL GIGA - CALORIEI IN BUCURESTI ??? PLATITI VOI !!!! CE VA PASA CA PETROLUL SI GAZUL , A AJUNS LA CAT A AJUNS ???????? PLATITI VOI !!!!!!!!! CA TREBUIE SA FITI PATRIOTI , NU-I ASA ?????? AAAAAAAA, NU VA MAI AJUNG BANII ????? LUATI -VA AL 2 -lea SERVICIU !!!!!!!!! S-AU AL 3 -lea !!!!!!! ROMANIA , TARA , ARE NEVOIE DE VOI !!!!!!!!!!!!! SI IN REST ?????????? SLAVA - UCRAINII , PRIETENII DIN VECI AI POPORULUI ROMAN !!!!!!!!!!!!! CE STITI VOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Lasa ca rusii ne-au fost prieteni mereu si ne-au ajutat cand ne-a fost greu...

    Ba atatea minciuni au fost transmise de presa aservita de la noi asa cum au dat ordin satapanii din SUA, UE si Marea Britanie. Mai stiti cu Insula Serpilor cand toti plangeau ca rusii i-au omorat pe bravii soldati ucrainieni (ei erau bine prizioneri, nevatamati) sau cu fantoma din Kiev carte facea prapad printre avioanele rusesti (nu a existat) sau cum Putin mai are putin de trait (traieste bine), ba ca il dau rusii de la putere sau cu manipularea de la inceputul razboiului cu imagini de tot felul de plangeau babele din Romania, bineinteles care se uitau la acesti manipulatori. Asta da presa independenta.

    1. Lasa ca e independenta presa din Rusia...

      Conform presei din Rusia, la cum se lauda cu victoriile, puteau cuceri tot mapamondul, doar ca nu au vrut ei... 

      Au preferat sa trimita copii de 19 ani la lupta iar milioanele de soldati rusi, echipamentele de ultima generatie, le tin ascunse, ca ei de fapt vor sa faca meci egal cu ucrainienii!

      Ce prosteala, cata mojicie la mujici! 

      Corect!

    Propaganda penibila si ieftina de la Unchiul Sam! Mai mult succes ar fi avut o manea cu dedicatie pt Slava Ukraina de la Florin Salam!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb