WSJ: Miliardarul Icahn face lobby pentru vânzarea Caesars

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 februarie 2019

WSJ: Miliardarul Icahn face lobby pentru vânzarea Caesars

Investitorul activist Carl Icahn vrea să facă presiuni asupra managementului operatorului de cazinouri Caesars Entertainment Corp. pentru ca acesta să vândă compania, mai ales că aceasta a primit cel puţin două oferte de preluare, anunţă Wall Street Journal (WSJ), citând surse apropiate situaţiei.

Icahn, care deţine circa 10% din companie, este de părere că o altă conducere ar gestiona mai bine Caesars, potrivit WSJ. Atât oficialii Caesars, cât şi cei ai Icahn Enterprises au refuzat să facă declaraţii pe marginea informaţiei publicate de WSJ.

Printre alte propuneri, Caesars a primit oferte de la Eldorado Resorts Inc. şi Gold Nugget LLC, conform surselor, care menţionează că discuţiile cu Eldorado nu au dus la un rezultat, iar oferta Gold Nugget a fost respinsă de operatorul de cazinouri.

Caesars are aproximativ 50 de cazinouri în 13 state americane şi ţări, conform WSJ. Astfel, Caesars este una dintre cele mai mari companii de gambling din lume. Proprietăţile sale includ Caesars Palace, Harrah's şi alte entităţi. Valoarea de piaţă a Caesars depăşeşte 6 miliarde de dolari, iar datoriile companiei pe termen lung trec de 9 miliarde de dolari.

Icahn nu este o prezenţă nouă în industria cazinourilor, acesta deţinând anterior proprietăţi precum Sands Atlantic City din New Jersey şi Stratosphere din Las Vegas. Compania sa, Icahn Enterprises, a mai cumpărat Trump Taj Mahal după ce societatea-mamă, Trump Entertainment, a intrat în faliment. Icahn Enterprises a vândut Trump Taj Mahal în 2017.

Caesars îşi va anunţa săptămâna aceasta rezultatele financiare pe ultimul trimestru din 2018. Analiştii intervievaţi de FactSet preconizează că societatea va raporta o pierdere de 15 cenţi/acţiune, la vânzări de 2,1 miliarde de dolari. În trimestrul al patrulea din 2017, compania a înregistrat pierderi de 4 cenţi/acţiune, la vânzări de 2 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb