XTB ROMÂNIA: Ghidul alegerilor prezidenţiale din SUA pentru investitori

A.P.
Comunicate de presă / 8 septembrie 2020

Ghidul alegerilor prezidenţiale din SUA pentru investitori

În 2020, pieţele sunt mult mai sus, iar reducerea impozitului pe profit a fost unul dintre motivele majore care a stat la baza acestei performanţe. În mod surprinzător, Trump este acum favoritul investitorilor şi, indiferent de rezultat, piaţa va reacţiona la rezultatul alegerilor, care trebuie urmărit îndeaproape, notează ghidul realizat de specialiştii XTB România.

Donald Trump şi Joe Biden sunt prezentaţi în opoziţie. Dar este acesta o situaţie generală la nivelul întregii agende politice? Ne uităm la poziţia lor cu privire la elementele cheie.

Impozite:

Trump: Cu deficitul SUA ajuns la nivelurile celui de-Al Doilea Război Mondial sub conducerea lui Trump, presiunea pentru a găsi venituri este prezentă. Donald Trump a oferit o reducere masivă a impozitului pe profit, dar chiar şi în contextul perspectivelor de creştere a datoriei, el nu vorbeşte de majorări ale taxelor. În schimb, el propune mai multe reduceri: ale impozitului pe câştigurile de capital şi impozitului pe venitul personal.

Biden: Democraţii au planuri ambiţioase de cheltuieli (asistenţă socială, infrastructură, educaţie), astfel încât vor avea nevoie de venituri. Biden a promis că nu va creşte impozitele pentru cei care câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an. În schimb, s-ar concentra asupra corporaţiilor bogate şi a celor tehnologice.

China:

Trump: Trump a vorbit dur despre China şi, în timp ce a introdus noi taxe pe importurile din China, a reechilibrat relaţia cu promisiunea unui acord comercial. Poziţia sa privind Beijingul, după alegeri, ar putea fi foarte incertă. Ar putea oare să adopte o atitudine mai agresivă pentru a-l constrânge pe principalul rival?

Biden: Democraţii ar scrie mai puţine mesaje pe Twitter, dar este puţin probabil să schimbe abordarea comercială. Din perspectiva pieţelor, acest lucru este similar cu versiunea actuală a abordării lui Trump.

Climat:

Trump: Trump sprijină sectorul petrolier din SUA şi tehnologiile nucleare.

Biden: Biden vrea 100% energie curată până în 2035, standarde mai stricte privind emisiile.

Covid:

Trump: Trump caută redeschiderea rapidă, se opune blocadelor

Biden: Biden ar fi gata să introducă blocada naţională, dacă ar fi necesară.

Fed: Atât Trump, cât şi Biden au nevoie de rate de dobândă foarte scăzute pentru a finanţa datoria în creştere. Republicanii şi democraţii vor exercita presiuni asupra Fed pentru a rămâne agresivi.

Preşedinţia lui Donald Trump este un exemplu excelent cu privire la faptul că impactul pe piaţă poate fi evaluat doar după încheierea mandatului. Cu toate acestea, ştiind ce părere au candidaţii, pieţele pot reacţiona în anumite moduri, în funcţie de rezultatul din noaptea alegerilor.

Orientarea lui Joe Biden către infrastructură ar putea ajuta acţiunile "economiei reale", dar US500 a devenit un indice bazat preponderent pe tehnologie. Planul său de a introduce o taxă minimă pentru companiile tehnologice ar putea juca un rol esenţial în reacţia pieţelor. Donald Trump ar putea fi mai dur cu China în timpul celui de-al doilea mandat, dar este extrem de sensibil la performanţa indicilor de pe Wall Street, aşadar pieţele consideră că acesta ar putea beneficia de mai multă susţinere din partea lui Trump decât din partea lui Biden. Petrolul WTI ar putea fi, de fapt, destul de sensibil la rezultatul alegerilor. Unii democraţi propun o interdicţie naţională a frackingului petrolier şi, deşi Biden s-a distanţat de acest subiect, este clar că victoria sa ar aduce zile mai întunecate pentru producătorii de şist în comparaţie cu preşedintele pro-petrol Trump. O producţie mai mare de petrol înseamnă, de obicei, un preţ mai mic, deşi există în mod evident alţi factori în joc (de exemplu, viteza de redresare globală). Din punct de vedere monetar, ambii candidaţi sunt susţinători ai unei abordări relaxate, deoarece ar pleda pentru o atitudine dovish a Fed. Cu toate acestea, în cazul în care eventuala victorie a lui Biden se va dovedi nefastă pentru indici, aurul ar putea primi fluxuri suplimentare acţionând ca activ de refugiu. Cu toate acestea, o corecţie mai profundă a indicilor poate aprecia dolarul american, ceea ce poate afecta negativ preţul aurului! Donald Trump a susţinut întotdeauna piaţa bursieră, dar punctul său de vedere asupra dolarului a fost inconsecvent. Pentru Joe Biden, puterea monedei nu va fi o prioritate, iar reacţia, în acest caz, ar putea deriva din reacţiei de pe US500. O corecţie pe US500 ar putea trage în jos EURUSD.

Rezultatul alegerilor prezidenţiale va avea un impact masiv asupra pieţelor bursiere din SUA. Donald Trump şi Joe Biden au păreri diferite asupra multor domenii, de la climă până la tehnologie. Aceste diferenţe vor juca un rol cheie în determinarea listei potenţialilor câştigători şi învinşi, precum şi a diferitelor rezultate ale alegerilor din SUA. Nu există nicio certitudine, dar aceste acţiuni merită urmărite.

Lockheed Martin LMT.US: Donald Trump, precum şi alţi preşedinţi republicani, şi-au exprimat adesea laudele pentru armata americană. Preşedintele american subliniază necesitatea ca armata să fie bine finanţată, iar companiile interne din domeniul apărării sunt favorizate în contractele guvernamentale.

Chevron CVX.US: Donald Trump nu s-a grăbit să impună impozite legate de climă pentru companiile petroliere şi s-a bucurat să primească laudele pentru faptul că SUA a devenit un exportator net de ţiţei. Victoria lui Trump în noiembrie ar putea anunţa o continuare a abordării favorabile pentru petrol.

JPMorgan JPM.US: Ratele scăzute ale dobânzii au crescut interesul pentru investiţii, ceea ce a determinat creşterea veniturilor din tranzacţii ale băncilor de investiţii. Cea mai recentă propunere a lui Donald Trump solicită reducerea impozitului pe câştigurile de capital şi are potenţialul de a extinde perioada favorabilă a sectorului de tranzacţionare pentru marile bănci.

Alibaba BABA.US: O potenţială victorie lui Trump a alegerile din noiembrie probabil va semnala continuarea politicii sale anti-China.. După ce a determinat unele companii tehnologice chineze să îşi vândă operaţiunile din SUA, acţiunile chineze listate pe bursele americane sunt următoarele vizate. Merck MRK.US: Donald Trump a criticat deschis programele de asistenţă medicală ale predecesorului său, Barack Obama. Trump a promis că va face reduceri masive la preţurile medicamentelor în detrimentul Big Pharma.

Archer Daniels Midland ADM.US: Companiile alimentare americane s-au luptat pentru supravieţuire în războiul comercial dintre SUA şi China, deoarece taxele au făcut ca exporturile americane de cereale să fie mai puţin competitive. Realegerea lui Trump ar reduce şansele unui armistiţiu durabil dintre Statele Unite şi China.

Caterpillar CAT.US: Joe Biden a dezvăluit un plan masiv multianual de dezvoltare a infrastructurii ca parte a campaniei sale electorale. Producătorii de utilaje pentru construcţii au avut de câştigat în momentele în care guvernul SUA a întreprins proiecte de infrastructură mari. First Solar FSLR.US: Investiţiile în energie regenerabilă şi în sectorul ecologic joacă un rol important în planul de infrastructură al lui Biden. O politică mai ecologică ar stimula sectorul surselor regenerabile de energie, iar First Solar, principalul furnizor american de panouri solare, s-ar putea afla în centrul atenţiei. Canopy Growth Corp CGC.US Joe Biden şi-a exprimat opinii mixte cu privire la canabis, dar mulţi democraţi consideră legalizarea ca fiind calea de urmat. Legalizarea canabisului ar deschide calea exporturilor de canabis şi ar crea oportunităţi M&A pentru companiile consacrate de canabis din Canada. ExxonMobil XOM.US: Producătorii de petrol privesc cu îngrijorare o potenţială victorie a lui Biden. Introducerea taxei pe carbon şi a unor norme mai stricte privind emisiile auto, precum şi un plan privind reducerea la zero a emisiilor înainte de 2050 ar putea face ca presiunea pe companiile majore din industria petrolului să crească.

Facebook FB.US: Elizabeth Warren a subliniat necesitatea de a demonta monopolurile tehnologice în încercarea de a câştiga nominalizarea democratică. Deşi Joe Biden îl va înfrunta pe Trump în noiembrie, el a inclus câteva idei ale altor candidaţi în agenda sa.

Citigroup C.US: Alegerea lui Kamala Harris ca partener în cursa prezidenţială ar putea ridica probleme pentru sectorul financiar. Harris a solicitat limitarea creditului disponibil sectorului petrolier. În plus, se spune că Elizabeth Warren, critică adusă de Wall Street, ar juca un rol major în administraţia lui Biden.

În final, ghidul punctează nevoia de pregătire a unui plan de investiţii. Acesta recomandă ca investitorii să nu aştepte până în momentul în care se va anunţa rezultatul final, pentru că pieţele vor reacţiona pe tot parcursul Nopţii Alegerilor. El menţionează să nu uităm că instrumente precum US500, OIL.WTI, GOLD sau EURUSD pot fi tranzacţionate şi noaptea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb