Zelenski a mers pe Insula Şerpilor pentru a marca cele 500 de zile ale războiului cu Rusia

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 8 iulie 2023

Zelenski a mers pe Insula Şerpilor pentru a marca cele 500 de zile ale războiului cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Insula Şerpilor din Marea Neagră, unde Kievul a obţinut o victorie prestigioasă la începutul războiului cu Rusia, care a ajuns sâmbătă în cea de-a 500-a zi, informează news.ro.

"Astăzi, ne aflăm pe Insula Şerpilor, care nu va fi niciodată cucerită de ocupanţi, la fel ca restul Ucrainei, pentru că suntem ţara celor curajoşi", a declarat şeful statului într-o înregistrare video nedatată, publicată pe reţelele sociale.

Insula a devenit un simbol al rezistenţei faţă de agresiunea rusă, după ce, la începutul invaziei ruse, cei câţiva apărători ai săi au sfidat o navă de război a inamicului.

"Vreau să mulţumesc de aici, din acest loc al victoriei, fiecăruia dintre soldaţii noştri pentru aceste 500 de zile", spune Zelenski.

În filmarea nedatată, care a fost publicat sâmbătă dimineaţă, el este arătat sosind pe insulă cu barca şi lăsând flori la un memorial.

Moscova a capturat Insula Şerpilor la scurt timp după ce şi-a lansat invazia, la 24 februarie 2022. Un schimb de replici radio, în care soldaţii ucraineni de pe insulă spuneau echipajului navei de război ruse care le cerea să se predea să "se ducă dracului", a devenit viral.

Soldaţii ucraineni au fost luaţi prizonieri, dar ulterior au fost schimbaţi cu prizonieri ruşi.

Înregistrarea acestui schimb verbal a făcut înconjurul lumii şi a servit drept temă pentru rezistenţa ucraineană, apărând chiar pe pancarte în timpul mitingurilor de susţinere din străinătate şi pe timbre.

Nava rusă implicată, Moskva, s-a scufundat în Marea Neagră în aprilie, în urma a ceea ce Moscova a declarat că a fost o explozie la bord, dar Ucraina a declarat că a lovit cu rachete crucişătorul vedetă al flotei ruse de la Marea Neagră.

Forţele ucrainene au recucerit apoi insula în luna iunie a anului trecut.

"Deşi este o bucată mică de pământ în mijlocul Mării Negre, este o mare dovadă că Ucraina îşi va recâştiga fiecare bucată de teritoriu. (...)Forţele noastre armate, serviciile noastre de informaţii, Garda Naţională, poliţiştii de frontieră, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Poliţia Naţională, ofiţerii noştri de comunicaţii, poporul nostru... Vă mulţumesc! Le mulţumesc tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Şi fie ca libertatea pe care toţi eroii noştri din diferite vremuri au dorit-o pentru Ucraina şi pe care trebuie să o câştigăm acum să fie un omagiu adus tuturor celor care şi-au dat viaţa pentru Ucraina. Vom învinge cu siguranţă! Vom învinge! Glorie Ucrainei! Noi mergem înainte. Mulţumesc fiecăruia dintre voi!" - spune Zelenski în înregistrarea video de pe Insula Şerpilor.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. a fost pamant romanesc :(

    1. Iar acum este pamantul nimanui. Ucrainienii mint cand spun ca este a lor. Nu indraznesc sa puna piciorul acolo, dar fac regii si filmulete. Cand au incercat sa faca niste poze, anul trecut, au fost bombardati de rusi. Niste ucrainieni au murit pentru niste poze.

    Insula Șerpilo reste tărâmul de basm al fake-urilo rlui Zele, după aia au apărut și celebrele babe care doborau drone cu borcanele de murături și omorau rusnaci cu bomboane otrăvite.

    O tempora, o mores. 

    Și după cum se știe, insula e vechi teritoriu ucrainean :) Slava.

    Adolfo Pérez Esquivel activist de PACE cu Premiul Nobel,

    intr-un interviu dat ziarului german Die Welt a afirmat : 

    - “despre sprijinul dat Ucrainei = alimentati un monstru” 

    - “USA acum colonizeaza Europa sub pretextul razboiului”  

    o fi si el agent platit de Putin ca si Seymour Hersh cu premiul Pulitzer ?!!

    BAI ..... SE CUNOASTE , CA A FOST DE MESERIE , ACTo r................CE PROPAGANDA ....... CE GALGARA ........ CE SMECHERII , DE NOTA 2 !!!!!!!!!!!!!!!! TOTUSI : A UITAT , CA SA STRECOARE CUVANTUL ( SLAVA ........ ) !!!!!!!!!!!! SLAVA , NU I SE CUVINE , DECAT MARELUI CREATo rAL OMENIRII , SI NIMANUI ALTCUIVA ...........SE PARE CA SI LUI , CAT E EL DE TUBAT CA OM , I-A ATRAS ATENTIA , CINEVA .............. PROBABIL , DIN ISRAEL , s-au DIN AMERICA .......... FRUMOSULE ISUS din KRIVOI !!!!!!!!!!!!!!!! AI GRIJE , CE CUVINTE FOLOSESTI ACOLO .......... ACTORIE , ACTORIE , DAR PANA LA URMA , EXISTA CINEVA FOARTE RAZBUNATo r, CARE NU VREA SA AUDA DE OAMENI , INAINTEA LUI !!!!!!!!!!!!!!!!! ACUM 400.000 - 500.000 de ANI IN URMA , OAMENII NU ERAU NIMIC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! ERAU POATE , NISTE MAIMUTE COCOSATE , CARE SE OMORAU INTRE ELE CU PIETRE !!!!!!!!!!!!!!!!! SI SE MANCAU , CU PLACERE !!!!!!!!!!!!!!! ASA CA , CE ZICE NAPOLEON - CEL - MIC , E FOC DE PAIE .................... DE CE ????????????????? CUM ZICE BIBLIA AIA , ATAT DE PLACUTA MULTORA ?????????????? ( SI VANT , A SUFLAT PESTE EL .... SI NU V-A MAI FI ....... SI NU SE V-A MAI CUNOASTE INCA , LOCUL SAU !!!!!!!!!!!!!!!! ) !!!!!! ASA CA , PITIC , AI GRIJE ........... CA TOPORUL EVREIESC STA BINE ASCUTIT ( AL DRACULUI , DE BINE ...... ) ...... LA RADACINA FUDULIILo rTALE , DACA VORBESTI , CE NU TREBUIE .......... CAA , AI GURA CAM MARE !!!!!!!!!!!! EU , STIU : VREI UN NOU MANDAT LA PRESEDINTIA UCRAINEI , DUPA CE VEI BAGA IN MORMANT , 1 SFERT DIN POPULATIA TARII - SFINTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DIN PARTEA MEA , DA-I DRACU ''''' !!!!!!!!!!!!!!! CA , NICI EU , NU-I IUBESC !!!!!!!!!!!!!!!!!!! CU CAT SANT MAI PUTINI PE PAMANT , CU ATAT MAI BINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IN PRIVINTA ASTA , TE SPRIJIN ...................... DAR : AI GRIJE , CE CLAMPANESTI IN CONTINUARE , DIN GURA AIA TAMPITA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! CA , LA O ADICA , IN PRIVINTA TA ( NU SE STIE .............................. ........ ) ........ GURA , BATE CURUL ......... S-AU , PITIC ???????????????? CUM SE ZICE IN ACTORIE ???????????????????????????

    Mujicilor, 500 de zile de razboi din cauza voastra!!!

    1. Americanii sunt și ei mujici?

      Normal, ca sunt

    În loc de vizite protocolare și de piar,

    actorasul planetar mai bine ar lupta pe front, 

    la ce bani+ arme primește de la 30 de tari NATO, fără sa producă rezultate militare,

    numai în propaganda media are victorii 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb