Zelenski: "Ucraina are în sfârşit suficientă muniţie pentru artilerie"

R.S.
Internaţional / 17 mai

Zelenski: "Ucraina are în sfârşit suficientă muniţie pentru artilerie"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat vineri legislaţia care permite mobilizarea deţinuţilor şi a declarat că, pentru prima dată de când a început războiul cu Rusia, toate brigăzile armatei ucrainene au suficientă muniţie pentru artilerie, consemnează agenţia EFE.

"Pentru prima dată în timpul războiului, nicio brigadă nu se mai plânge că nu are suficiente muniţii pentru artilerie", a indicat Zelenski, precizând că deja de două luni unităţile armatei ucrainene nu mai reclamă acest neajuns.

După contraofensiva eşuată din vara anului trecut, armata ucraineană s-a confruntat cu o criză de efective şi muniţii care a permis Rusiei să preia iniţiativa pe front. Dar deblocarea ajutorului militar american şi lansarea unei iniţiative gestionate de Republica Cehă pentru achiziţionarea din state terţe a circa 500.000 de obuze de calibrul 155 mm şi a aproximativ 300.000 de obuze de calibrul 122 mm au oferit noi resurse armatei ucrainene, ce este dependentă de ajutorul militar extern, potrivit EFE.

Zelenski a spus vineri că aplicarea acestei iniţiative înregistrează progrese, dar încă mai este nevoie de eforturi din partea aliaţilor Kievului să colecteze fondurile necesare achiziţiei obuzelor.

În ce priveşte criza de efective cu care se confruntă armata ucraineană după mai mult de doi ani de război cu Rusia, Zelenski a promulgat o lege care prevede că deţinuţii ce se alătură armatei pot fi eliberaţi condiţionat, cu excepţia celor condamnaţi pentru crime împotriva umanităţii, violenţe sexuale, asasinate şi delicte împotriva securităţii naţionale, conform EFE.

El a promulgat de asemenea o lege separată care creşte amenzile pentru cetăţenii ucraineni ce se sustrag mobilizării. Anterior, a fost adoptată şi promulgată o lege care scade vârsta de mobilizare de la 27 la 25 de ani.

În timp ce pierderile umane suferite în războiul cu Rusia sunt în continuare păstrate secrete de Ucraina, insuficienţa efectivelor de luptă este considerată de unii analişti drept cea mai serioasă problemă a armatei ucrainene, care trebuie să facă faţă în prezent pe mai multe sectoare ale frontului acţiunilor ofensive ale trupelor ruse ce sunt mai numeroase şi mai bine echipate.

Trupele ruse au înaintat mai mulţi kilometri şi au ocupat o serie de sate în ultima săptămână în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, unde au pornit vinerea trecută o nouă ofensivă, scrie EFE.

În plus faţă de distrugerile provocate localităţilor de graniţă şi subminării moralului trupelor ucrainene, ofensiva rusă din Harkov este o durere de cap pentru planificatorii de război ucraineni, care acum trebuie să gestioneze resursele limitate de efective şi echipamente pentru a rezista pe un front ce înaintea noii ofensive din nord-est deja se întindea pe circa o mie de kilometri.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Slavă Ukraina

    1. Mai intai Slava Romaniei, si apoi slava strainilor!

      Rușnacii vor face noi mobilizări, nu scapă niciunul. :

      Hahaha

    Deja ucrainienii lovesc capacitatile militare, depozitele de combustibil si rafinariile .

    1. perfect

    Romania are obligatia sa ajute Ucraina evident fiind ca acest ajutor ii ajuta si pe moldovenii din Republica si pe etnicii romani din Ucraina ca si pe noi toti .

    Trista realitate este că Ucraina a devenit un abator uman și furnizează carne de tun în acest război care este un război mondial pentru supremație și putere și resurse între marile puteri din lumea de azi,sincere condoleanțe,sper să mai aibă carne de tun dacă Biden câștigă alegerile din SUA, dacă câștigă Trump atunci această nebunie va lua sfârșit

    1. nUMAI Trump il mai poate salva pe Putler de la umilire totala in Ucraina.

    Sa intelegem ca doar atat poate occidentul intreg in comparatie cu Rusia.Ma intreb ce s-ar intampla daca si China ar interveni direct.Se naste doar o singura intrebare! Occidentul chiar mai pretinde ca este o forta de temut pe acest pamant? Nu se vede absolut deloc,uitati-va la ei cat se chinuie in Ucraina .Mai grav! ,se pare ca se chinuie rau de tot si fara rezultat.Dar si mai grav,Putin pare chiar dominant si sigur in lupta cu Occidentul ,chiar de la inceput si pana acum .Pare de speriat daca ne gandim ca aceasta dominanta asupra occidentului se va concretiza in Ucraina prin ocuparea Ucrainei.Din acel moment occidentul pare o insecta mica pentru in falcile lui Putin si a aliatilor sai,o prada foarte frumos de mirosit

    1. Câți soldați occidentali luptă în Ucraina?!

    Imi vine sa plang de mila Ocidentului cand il vad cum se chinuie si se stoarce din toate madularele sa mai aduca ceva munitie in Ucraina pentru a mai supravietui o luna,si inca una,apoi inca o luna .Oare cat va mai rezista acest chin occidental? Cand se va sparge basica? Pare o chestiune de timp.Suntem ca intr-un meci de fotbal decisiv in care se joaca doar la o singura poarta,la poarta Occidentului.Pe masura ce se desfasoar meciul ,golul pluteste tot mai clar in aer.Iar ce sa vezi occidentul cu toata cazna sa pare tot mai aproape sa fie mai aproape de a fi Groby.Este valabil aceasta si in box.Aceasta pare sa fie situatia Occidentului in lupta din Ucraina.Pare o lupta complet inegala intre Occident deoparte si Rusia,China,Iran,Koreea de Nord de partea cealalta .Ucraina este oglinda perfecta in care se vede clar ce putere au cele doua mari aliante globale.Din pacate nu pare deloc a fi in favoarea mult blamatului Occident

    1. Hitler a ocupat Cehoslovacia in 24 de ore, iar Polonia in 36 de zile(impreuna cu Stalin). Putler ce a facut pana acum? S-a retras "victorios" de la kiev , cand ucrainienii erau singuri, si razboiul de 3 zile s-a facut aproape 3 ani e de cand tinut pe loc in dombas. Putlerica a vrut sa -l copieze pe hitler cu blitz krieg si i-a iesit un fas.

      Goluri date de ucrainieni rusilor:

      -batalia de la Hostomel 1-0 Ucraina 

      -batalia de la Kiev 2-0 Ucraina 

      -batalia pt insula serpilor " russian ship go f yourself" 3-0 Ucraina-ru 

      -scufundarea crucisatorului Moskva , nava amiral a rusiei 4-0 Ucraina 

      -podul Kerck explodat 5-0.

      se va semna o pace curand ma gandesc, dar astea vor ramane in istorie.  

      Si 20-22 % din teritoriul Ucrainei sub ocupatia Rusiei,

      dar important e conturile unora in crestere masiva 

      da e TERITORIUL UCRAINEI, sub ocupatia rusiei

      cca 170 mld euro a cheltuit rusia pe razboi pana acum.

      a ocupat cam 20% din Ucraina, adica undeva la 120.000 km patrati, adica 1,2 mld mp teren. 

      deci rusii au pierdut 170 mld pt 1,2 mld teren, nu mai vb de morti si raniti. 170 euro/mp de teren ocupat. ca numai teren mai e, in rest, ruine.

      dc il cumparau, era mai ieftin :)) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb