30 de noi produse Raiffeisen Centrobank, de tip warrant, listate de astăzi la BVB

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iunie 2016

30 de noi produse Raiffeisen Centrobank, de tip warrant, listate de astăzi la BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Raiffeisen Centrobank (RCB) au lansat un nou produs de investiţii, disponibil investitorilor români, atât pentru o piaţă în creştere, cât şi pentru una descendentă. De astăzi, 30 de noi produse RCB - toate de tip warrant - vor fi listate în cooperare cu partenerul de distribuţie Raiffeisen Bank România, se arată într-un comunicat de presă al BVB trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, scopul este acela de a furniza atât investitorilor instituţionali, cât şi investitorilor individuali, o soluţie globală de investiţii pentru fiecare tip de piaţă.

"Odată cu listarea warrant-urilor la Bursa de Valori Bucureşti, investitorii vor avea posibilitatea de a investi în 6 acţiuni româneşti: Banca Transilvania, BRD Gr. Soc-Gen, Electrica, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, indici internaţionali recunoscuţi: EURO STOXX 50 şi ROTX EUR, sau mărfuri, cum ar fi aurul. Instrumentele lansate dau deţinătorului dreptul, dar nu şi obligaţia, de a cumpăra sau de a vinde activul suport la un preţ specific al instrumentului. Având aceste caracteristici, warrant-urile sunt similare cu opţiunile", se arată în comunicat.

Toate warrant-urile RCB sunt oferite în moneda locală - RON. Warrant-urile vor fi tranzacţionate permanent, prin servicii de market-making oferite de RCB.

"De astăzi, investitorii şi traderii au noi posibilităţi de a câştiga bani, în timp ce activează pe Bursa de Valori Bucureşti. Noi suntem mulţumiţi că prin cooperarea cu Raiffeisen Centrobank au fost generate aceste posibilităţi şi invităm şi alte instituţii financiare să se alăture acestei călătorii fascinante, împreună cu Bursa de Valori Bucureşti, în calitate de emitenţi de noi produse financiare tranzacţionate la bursă. Nu uităm de educaţia investitorilor care însoţeşte introducerea noilor instrumente şi concentrarea asupra acestui aspect este un punct de reper al strategiei noastre de dezvoltare", a spus Ludwik Sobolewski, director general la Bursa de Valori Bucureşti.

Heike Arbter, managing director în cadrul RCB şi head of Structured Products, a precizat că un avantaj al warrant-urilor listate este şi faptul că acestea oferă pentru prima dată oportunităţi de hedging pentru acoperirea riscului de scădere a preţului acţiunilor locale

"Va fi posibilă, în premieră, investiţia în produse cu efect de levier având activ suport local, acest lucru permiţând investitorilor să beneficieze chiar de pe urma creşterii sau scăderii preţurilor sau a indicilor. Încă un avantaj al warrant-urilor listate este acela că ele oferă pentru prima dată oportunităţi de hedging pentru acoperirea riscului de scădere a preţului acţiunilor locale. De asemenea, vedem prezenţa noastră locală şi sustenabilă în calitate de market-maker ca un serviciu către Bursa de Valori Bucureşti şi către investitori. Mai mult, funcţionalitatea de market-maker oferită este parte integrantă a întregii oferte de produs", a declarat Heike Arbter.

Potrivit lui Mihai Lazăr, director de vânzări pentru piaţa de capital la Raiffeisen Bank România, precum şi responsabil pentru distribuţia produselor structurate pe piaţa românească, aceste noi instrumente în oferta pieţei de capital din România dau posibilitatea investitorilor să tranzacţioneze strategii potrivite nivelului de risc/randament căutat de fiecare în parte.

"Lansarea acestor instrumente face parte din iniţiativa mai largă a Grupului Raiffeisen pentru a contribui la dezvoltarea pieţei de capital românească şi pentru a sprijini ţara în a deveni o piaţă emergentă", a declarat Lazăr.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eram curios de ex la 1000 ron in Electrica ce comisioane platesc.

    Bvb ar trebui sa introduca sa poti cumpara actiune direct de la banca si Herculane de ex. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb