ZIARUL BURSA

07 iunie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Alegeri intermediare: mod de folosire

Alegeri intermediare: mod de folosire

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 7 iunie 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

Alegerile locale româneşti sunt un caz particular de alegeri intermediare. Ele oferă, prin participarea electorală redusă, posibilitatea manifestării votului strategic care avantajează partidele cu o reţea puternică la nivel local, dar şi reţelele grupărilor anti-sistem. În general, analiştii sistemelor electorale consideră alegeri intermediare competiţiile electorale ce se desfăşoară în intervalul dintre alegerile considerate principale şi cărora publicul le dă o mai mică importanţă. Astfel, în SUA, alegerile de la mijlocul mandatului sau în Europa alegerile pentru Parlamentul european sau cele municipale sunt reprezentative pentru aceste cazuri. Iar alegerile din 5 iunie nu fac excepţie de la această regulă.

"Sunt prea multe schelete ale băncilor prin seifurile BNR"

DEPUTATUL ZAMFIR ÎI RĂSPUNDE LUI MIHAI BOGZA "Sunt prea multe schelete ale băncilor prin seifurile BNR"

Bănci-Asigurări / 7 iunie 2016

Parlamentarii nu sunt obligaţi să realizeze studii de impact când întocmesc proiecte de lege, precizează deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir - care a promovat Legea dării în plată -, răspunzând afirmaţiilor pe care le-a făcut Mihai Bogza, în calitate de membru în Boardul Consiliului Investitorilor Străini (FIC), în interviul "Iniţiatorii Legii dării în plată aveau responsabilitatea întocmirii studiului de impact", publicat, ieri, 6 iunie 2016, în ziarul BURSA.

Print şi marketing în lumea digitală

ADVERTORIAL Print şi marketing în lumea digitală

Companii / 7 iunie 2016

Printul a fost mereu în strânsă legătură cu mediul de afaceri şi, implicit, cu strategiile de marketing şi publicitate prin care companiile sau brandurile aleg să comunice sau să se facă vizibile. Cu toţii ştim că, în momentele de grabă, orice secundă contează, aşa că, de la începutul acestui an Agrafa Print Services, cea mai îndrăgită companie de print din Bucureşti, vine cu ceva util în avantajul tuturor celor care aleg cea mai bună, dar mai ales, cea mai rapidă soluţie de print.

"Unele motive invocate de bănci în contestaţii sunt de-a dreptul hilare"

TOATE BĂNCILE CARE AU CONTESTAT DAREA ÎN PLATĂ AU RIDICAT EXCEPŢIA DE NECONSTITUŢIONALITATE  "Unele motive invocate de bănci în contestaţii sunt de-a dreptul hilare"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 7 iunie 2016

Majoritatea băncilor contestă darea în plată şi, aşa cum au promis înainte de intrarea în vigoare a legii, toate instituţiile de credit care au adoptat această strategie au ridicat excepţia de neconstituţionalitate, după cum ne-a spus, într-un interviu, avocatul Alexandra Burada, care colaborează cu Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

30 de noi produse Raiffeisen Centrobank, de tip warrant, listate de astăzi la BVB

30 de noi produse Raiffeisen Centrobank, de tip warrant, listate de astăzi la BVB

S.A.Piaţa de Capital / 7 iunie 2016

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Raiffeisen Centrobank (RCB) au lansat un nou produs de investiţii, disponibil investitorilor români, atât pentru o piaţă în creştere, cât şi pentru una descendentă. De astăzi, 30 de noi produse RCB - toate de tip warrant - vor fi listate în cooperare cu partenerul de distribuţie Raiffeisen Bank România, se arată într-un comunicat de presă al BVB trimis redacţiei.

Randy Howard a fost ofiţer timp de 20 de ani în Forţele Aeriene ale SUA, iar în ultimii zece ani a lucrat la Lockheed Martin, din care aproximativ 7-8 ani şi i-a dedicat proiectului F-35. De un an şi jumătate, domnia sa ocupă funcţia de director de dezvoltare pentru F-35, care mai include proiectele F-22 şi F-16.

RANDY HOWARD, LOCKHEED MARTIN Primele avioane F-16 cumpărate de România ajung în ţară la toamnă

E.M.Companii / 7 iunie 2016

Ţara noastră urmează să primească, în toamna anului curent, o primă tranşă, de şase avioane F-16 Block M5 din cele 12 cumpărate de Guvern în urmă cu doi ani, când România s-a alaturat familiei Lockheed Martin F-16, ca urmare a deciziei administraţiei SUA de a aproba transferul de aparate de zbor F-16 din Portugalia, potrivit domnului Randy Howard, director de dezvoltare la Lockheed Martin, pentru proiectul F-16.

BCE: Sectorul bancar din umbră nu trebuie lăsat să-şi asume riscuri prea mari

V.R.Jurnal de criză / 7 iunie 2016

Reforma sectorului bancar european ar trebui să evite încurajarea creditării riscante în sectorul non-bancar, avertizează vicepreşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Vitor Constancio, subliniind că autorităţile de reglementare competente ar trebui să se asigure, prin eliminarea lacunelor din norme, că riscurile nu trec pur şi simplu de la bănci la creditorii din umbră, precum fondurile de investiţii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 Iunie 2016

MACRO NEWSLETTER 7 Iunie 2016

Internaţional / 7 iunie 2016

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în luna mai 2016, pe fondul temperării creşterii producţiei.

Pumni în cap

Cătălin AvramescuEditorial / 7 iunie 2016

Cătălin Avramescu

În 1974 a avut loc unul dintre cele mai importante meciuri de box din toate timpurile, celebrul "Rumble in the Jungle", organizat la Kinshasa, în Zair, pe banii puşi la dispoziţie de dictatorul Mobutu Sese Seko. Muhammad Ali (născut...

REVISTA PRESEI 07.06.2016

Willy HomnerRevista Presei / 7 iunie 2016

ADEVARUL 

Bolnavii de cancer, sub ameninţarea grevei medicilor oncologi

Sistemul de sănătate stă pe un butoi cu pulbere, gata să explodeze în orice moment.

FOTBAL ÎN LIVING - Optimism versus pesimism

FOTBAL ÎN LIVING - Optimism versus pesimism

Dan NicolaieSport / 7 iunie 2016

Campionatul European de Fotbal ne bate la uşă şi ori cât de nemicrobişti am fi, măcar pentru o clipă tot îi vom deschide fie şi pentru că 23 de flăcăi din Carpaţi, însoţiţi de un sobor de antrenori, în frunte cu Anghel Iordănescu, cucernicul...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo