DEPUTATUL ZAMFIR ÎI RĂSPUNDE LUI MIHAI BOGZA "Sunt prea multe schelete ale băncilor prin seifurile BNR"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 iunie 2016

"Sunt prea multe schelete ale băncilor prin seifurile BNR"

Parlamentarii nu sunt obligaţi să realizeze studii de impact când întocmesc proiecte de lege, precizează deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir - care a promovat Legea dării în plată -, răspunzând afirmaţiilor pe care le-a făcut Mihai Bogza, în calitate de membru în Boardul Consiliului Investitorilor Străini (FIC), în interviul "Iniţiatorii Legii dării în plată aveau responsabilitatea întocmirii studiului de impact", publicat, ieri, 6 iunie 2016, în ziarul BURSA.

Parlamentarul ne-a menţionat: "Legea 24/2000, la art. 7 alin. 6, spune foarte clar că nu e obligatoriu studiul de impact în cazul iniţiativelor venite din partea parlamentarilor. Sunt obişnuit cu dezinformările preşedintelui Bancpost, domnul Mihai Bogza, care, în paranteză fie spus, vorbeşte mereu în calitatea de membru în board-ul Consiliului Investitorilor Străini, fiindu-i ruşine să mai apară ca preşedintele unei bănci «campioană» la clauze abuzive care pierde pe bandă rulantă procesele cu clienţii săi.

Indivizii de teapa lui Bogza trăiesc în altă lume. Pentru ei, oamenii sunt cifre şi nimic mai mult! Nu contează că sunt, au fost zeci de oameni care şi-au pus capăt zilelor din cauza lor, nu contează zecile de mii de oameni rămaşi fără case din cauza lor, nu li s-a mişcat un muşchi pe faţă când au văzut că zeci de oameni şi-au pus capăt zilelor din cauza lor! În timp ce ei s-au ales cu bonusuri pentru că i-au ademenit pe oameni cu produse financiare înşelătoare, românii au rămas fie sclavii băncilor pe viaţă, fie fără case şi cu vieţile distruse!

A venit vreo bancă în Parlament cu vreun studiu de impact, fie el şi doar pentru banca respectivă?

Dar BNR? A prezentat vreo cifră estimativă cu referire la potenţialul efect al legii? (n.r. Domnul Bogza a subliniat, în interviu, că fiecare bancă şi-a calculat impactul asupra propriei situaţii financiare - niciuna dintre ele nedispunând de date agregate la nivel de sistem - şi că BNR şi-a elaborat propriile scenarii de impact, din punctul de vedere al stabilităţii financiare).

Vă mai amintiţi ce spunea BNR la primele dezbateri ale legii? Că imediat ce va intra în vigoare legea, o bancă va da faliment şi va mai trage încă trei după ea. Acesta era studiul prezentat de BNR în legătură cu darea în plată. Au dezinformat grosolan în toată această perioadă şi m-am întrebat tot timpul de ce sunt atât de vehemenţi în apărarea intereselor băncilor străine. Iar răspunsul nu poate fi decât unul singur: sunt prea multe schelete ale băncilor prin seifurile BNR şi sunt interese uriaşe să nu-i vadă lumea. Dar, mai devreme sau mai târziu, mizeriile astea vor ieşi la suprafaţă pentru că specialiştii din domeniul bancar încep să vorbească tot mai mult de putregaiul de acolo...

După opinia domnului Bogza, nu avem bancheri incompetenţi, lacomi sau corupţi, avem numai clienţi iresponsabili! Şi că tot vorbeam de schelete prin fişete, vă daţi seama ce-i în fişetul domnului Bogza, mai ales când era viceguvernator al BNR şi când supraveghea domnia sa cum falimenta Banca Internaţională a Religiilor? Are domnia sa autoritatea morală să-l acuze pe domnul Ciorbea - un om onest, responsabil, care e lovit acum tocmai pentru că nu le-a slujit interesele? (n.r. Despre Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, domnul Mihai Bogza a spus că este primul care ar fi trebuit să reacţioneze la Legea dării în plată, adăugând că «avea el însuşi şase credite aparent garantate cu ipotecă, conform propriei declaraţii de avere».)".

Daniel Cătălin Zamfir consideră că băncile "vor avea mari surprize", adăugând că "oamenii au înţeles că legea e de partea lor, iar procesele din instanţă sunt în defavoarea băncilor".

Deputatul liberal ţine să precizeze "că vine o vară fierbinte", anunţând că, astăzi, împreună cu parlamentari PSD, va depune amendament la legea conversiei, iniţiată de Ana Birchall.

Domnul Zamfir intenţionează să propună conversia în lei a creditelor contractate în franci elveţieni, la cursul istoric.

Proiectul se află deja la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor şi vizează conversia creditelor contractate în valută, la o valoare determinată ca medie aritmetică a cursurilor medii lunare din luna acordării creditului până la momentul conversiei.

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. 1. Filiera bulgara

    2. Dosarul de la Agentia Nationala de Integritate 

    3. Bisnitele cu terenuri facute impreuna cu Pandele la Voluntari.

    Cam multe schelete si prin dulapul tau Zamfurica si astea sunt doar alea pe care le stim. S-a vazut cata credibilitate ai in ochii oamenilor cand aia sustinuti de tine acum la alegeri au iesit pe locurile 3 si 4:)))) 

    1. Zamfir le-a dat încă o palma bancherilor.

      Dacă vine și legea conversiei se degrevreaza instanțele de judecata in primul rand și se repara parțial hoția asta a băncilor.  

    Legea conversiei trebuie obligatoriu!

    Tribunalele dau sentinta dupa sentinta definitiv si irevocabil! Daca este mai mult de doua decizii definitive si irevocabile la cursul de la data semnarii contractului atunci trebuie lege sa nu fie discriminare.

    Banca nu vrea cursul de la data semnarii doar obligata prin tribunal sau Parlament cu lege. 

    1. taci mai ca nu pricepi nimic

    parlamentarii n-au nevoie de studiu de impact cand fac legile! asta arata cata responsabilitate au si explica de ce legile la noi sunt fara cap

    1. Sua face studiu de impact EuroNcap ?

      Datoria Sua 250% din pib. 

    Poi cum sa nu vorbeasca din postura FIC cu atatea procese in Tribunalele din tara de pe portaljust.ro ?

    Bancpost la sedii are tencuiala cazuta, treptele stricate, intra in degradare cladirile ca castelele-casele Grofilor. 

    Fic vorbeste si in numele Metro, Orange, Omw? 

    Aceasta e declaratie care o trebuia sa o spuna Arb nu Fic do.nule de la Bancpost. 

    Bancpost cat timp are pana falimenteaza, fuzioneaza ? Se stie ca bancile grecesti si cele italiene nu m-ai au suflu, " țiței", "mălai", "şfanțes" ?

    1. Primaria are 700000 procese. Eu zic sa desfiintam primaria!!!

      Enel are tot 100.000 procese analfabetule, ce zici, te intorci la lampa cu gaz ca sa il inchidem?

      o singura banca are 108 mii de procese, dar in Romania sunt 20 de banci. bineinteles ca nu fiecare este data in judecata de 100 000 de oameni, unele de mai multi, altele de mai putini. cati furnizori de energie electrica, in afara de enel, mai stii tu? cati clienti deserveste bancpost, si cati deserveste enel? vezi ca trotki a ramas in istorie drept un intelectual aiurit, indragostit de nevasta altuia, si usor de eliminat.

      Profilul lui Trotki se cam potriveste cu cel al unui alt mare "intelectual", luptator socialist cu cioc si ochelari, nu?

      Toate primariile din tara?

      Daca facem o paralela bancile cu executorii au miiiiiiiiliiiiiiiiiioooooooane eeeeee de procese in tara! 

      Bancile cu executorii sunt tot una doar incearca sa isi ascunda fata de prosti!

      Sa cumperi ceva executat de valoare iti trebuie o pila daca nu ai nu cumperi iti inventeaza 1000 de motive. 

      Si nu cred ca fiecare familie are credit la Bcr.

      40 de banci sunt.

      Viena doreste ca in viitorul apropiat sa fie 15-20 de banci. 

    este incredibil la cata demagogie s-a ajuns in politica romaneasca. Cica nu este nevoie de studiu de impact cand intocmesc proiecte de legi, in special cele de natura economico-financiara. Din punctul de vedere al parlamentarilor nu este nevoie nici de expertiza financiara, nici de atentie la derularea procesului. Este nevoie doar de spirit populist. Oricum Romania a aratat ce poate prin votul de duminica. Asa ca dragi copii, care doriti sa va fie bine, PLECATI DIN ACEASTA TARA DE [...].

    1. Pleaca tu!

      mars afara tu

      Reglementatorul stabileste regulile. Abolirea sclaviei este o noua regula in Romania. Departamentele de risc ale bancilor ar fi trebuit sa prevada sfarsitul escrocheriei bancare.

      Adevărat. Nu poți sa mergi cu modelul de business bazat pe înșelăciune la nesfârșit.

      de la FMI pentru BNR a fost realizat in martie 2009...

      cateodata cand natia ta este terfelita de straini mai este nevoie si de astfel de masuri populiste.

      cand aceste banci nu vor sa puna in aplicare sentinte judecatoresti astfel de masuri sunt binevenite. va veni si legea conversiei si se va incheia acest subiect cu bancile. 

      Bine spus!

    PNL e o aiureala de cativa ani, care se ia la intrecere cu PSD in populism.

    Mai grav este ca PNL, inclusiv prin Legea Darii in Plata, adopta masuri clar anti-liberale, anti-dreapta, cu consecinte economice imense.

    PNL trebuie sa se orienteze corect pe alegatorii lui traditionali si sa repare daca se mai poate repara ceva. 

    1. Daca vrei si Argumente ti le explic.

      S-a vazut clar cam cati ii mai cred balivernele acestui ZamFURT. La alegerile de duminica toti cei sustinuti de el au iesit pe locurile 3 si 4. Cand o sa candideze el clar o sa ia acelasi scor. Sa nu uitam cat a bestelit tinerii acest Zamfir impreuna cu Piperea si cu postacii Sambatarului. La vot lumea isi aduce aminte, s-a vazut clar duminica.

      Iar ai rămas fără pastile?

      ;)))) Cam slab repertoriul, ce e cu voi asa anemici? Asa script prost v-a dat voua postacilor spagara de la RAR? Imi place ca nu va vedeti cati sunteti de penibili, unuia care vine cu argumente clare ii ziceti ca-i nebun , sefului vostru care se crede salvatorul Romaniei, luptator dac, care ii spune Anei Birchall ca o sa fie coleg de parlament cu ea, dupa care o balacareste si o ameninta, unuia care periodic il ridica in slavi pe Visinescu si da exemple din faptele de "barbatie" ale acestuia, un astfel de om voi aveti drept bo$$:)))) Astuia ii mancati voi din palma...Murdara si infecta paine mai mancati voi postacii GCCC...

    Bogza, Ghetea, Vasilescu, Isarescu... Prea mult timp si prea putine rezultate! In mod normal, bancile ar trebui sa fie suparate pe BNR si nu pe Zamfir, Piperea si altii care au exploatat aceasta oportunitate. Din lipsa de profesionalism, staff-ul BNR nu a putut institui un control real asupra sistemului bancar. Nu este vorba aici de bancoop, dacia felix, si alte bombe. Ma refer la modul in care o banca isi avizeaza produsele. In cazul creditelor, se face o referire sumara la un set de reguli de prudentialitate si alte referiri la procesele de acordare si urmarire. Nimic despre scenarii pesimiste / optimiste la nivel de client si la nivel de portofoliu. Nici o mentiune despre revizuirea datelor clientului intr-un ciclu periodic, nici un mecanism viabil de re-scorare, re-esalonare, amanare. In aceste conditii, darea in plata e singura solutie. E nevoie de o noua abordare la BNR si, mai clar, de oameni noi. Nu se mai poate lucra cu copy-paste de la BCE sau de pe alte piete, total diferite de cea autohtona. Nu vad cum poti sa ceri unui parlamentar sa faca studiu de impact cand tu nu ai unul pentru banca ta de unde iei cate un portbagaj de bani in fiecare luna. Si daca prezenta Zamfir un studiu, putea Bogza sa il citeasca?

    1. Total de acord.Problema e de sistem și managementul sistemului.

      Buna viziune.

    Multe banci nu au suport moral sa vobeasca.Au informat oamenii de volatilitatea monedei elvetiene?De ce dupa ce au dat credite cu buletinul au avut grija sa-si infinteze recuperatori?De dragul oamenilor?

    1. Bcr care a primit Ajutor de Stat prin Erste ar trebui sa isi bage capu in pamant de rusine.

    Nu-ti mai bate capul sa-i luminezi pe postacii preferati ai Oleascai si ai lui MAKE ca nu are rost. Oamenii nu inteleg si pace. Astia nu numai ca nu inteleg ca bancile dau imprumut banii deponentilor (analfabetii aiureaza o teorie insailata la Cisnadie - grecoaica stie adevarul dar nu avea rost sa il zica - cu bancile mama, bancile creaza bani din nimc, etc.) fara sa-si puna intrebarea elementara: daca nu dau imprumut banii deponentilor ce fac cu ei?

    Astia ai tarcovnicului sunt atat de PROSTI incat multi se angajeaza ca il vor vota pe Zamfur pentru Parlament. Deci nu numai ca nu inteleg un contract bancar dar nu inteleg (incredibil!) nici macar ce e o circumscriptie electorala, cum se candideaza si cum se "alege" de pe o lista de partid un parlamentar.  

    Sunt niste oameni cu conceptii si cunostinte limitate la ce au prins in comunism ei sau parintii lor si acolo au ramas. Daca ii intrebi se cred clasa de mijloc doar pentru ca au platit taxe "universitare" si au terminat la Spiru Haret si i-a angajat vreun unchi la jandarmerie in Buzau sau in armata la Satu Mare ori la RAR pe pile sau in vreo primarie. Sunt oameni PCR. 

    Si cei care au mai mult de 8 clase (adica nu au vrut un acoperis ca sa isi creasca copiii si solutia lacoma pe care au gasit-o a fost credit in CHF) ar fi bine sa dea o cautare pe  

    yuotube cu serch 20:51

    Last Week Tonight with John Oliver 

    1. Volksbank nu disparea daca era asa cum spui tu Pinochio.

      iar domnul Zamfir un adevarat [...] mioritic. Fiindca matale esti singurul om cu catre, citeste te rog ce a prezentat colegii lui Mugur astazi la Frankfurt in raportul cu privire la convergenta Euro al tarilor din UE printre care si Romania. In raport se spune ca Romania nu indeplineste conditiile de aderare. Daca citesti motivele te apuca rasul mai bine ca la Tom si Jerry:-)

      Volksbank nu a disparut ci s-a vandut. E ca si cum ti-ai inchipui ca o locuinta care se vinde dispare pentru ca a devenit proprietatea altcuiva, Prostachio :-)

      Te-as intreba ce interes au bancile sa atraga banii deponentilor daca nu ii plaseaza in credite dar esti de o prostie atat de evidenta incat mi-as pierde timpul cu tine. Nu te chinui sa ma contrazici pentru ca esti [...]. Domnul fie cu tine. 

      Deponentii pot renunta la depozite oricand, pot transfera banii oricand, isi pot cumpara prajituri oricand. Bancarzii au dat credite pe 30-40 de ani unor insolventi.

      Cine sunt proștii? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb