305.000 RON pentru modernizarea unităţilor de învăţămînt din cartierul braşovean Stupini

Ştefan-Teodor Vacarenco, Braşov
Ziarul BURSA #Companii / 22 septembrie 2005

Consiliul Local al Municipiului Braşov a aprobat parametrii tehnico-economici aferenţi modernizării şcolii şi grădiniţei din cartierul braşovean Stupini. Costul total al lucrărilor la ambele obiective este de peste 305.000 RON.

Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de către SC "Pro-iect Braşov" SA, reabilitarea şcolii din cartier se ridică la 226.292 RON, din care 173.321 RON reprezintă construcţia şi montajul. Cum cartierul Stu-pini nu dispune de reţele de dis-tribuţie a apei potabile şi de evacuare a apei menajere, şi şcoala se află în aceeaşi situaţie. Soluţia proiectată, al cărei termen de execuţie este de trei luni, propune cîteva artificii tehnice ingenioase. Clădirea şcolii în care îşi desfăşoară activitatea 10 profesori şi peste 200 de elevi este construită pe parter şi etaj, holurile existente sînt generos dimensionate. Prin restrîngerea acestor holuri, vor fi realizate grupuri sanitare moderne. Alimentarea cu apă va fi asigurată din puţul existent, prin intermediul unei instalaţii tip hidrofor. Apele uzate vor fi evacuate într-un bazin tip vidanjă amplasat în curtea şcolii. Totodată, şcoala va fi dotată şi cu boilere proprii menite să asigure căldura şi apa caldă. În fine, vor fi modernizate şi instalaţiile electrice prin înlocuirea celor vechi cu unele noi, care comportă mai puţine riscuri.

Lucrări similare vor fi derulate şi la grădiniţa din cartierul Stupini. Potrivit studiului de fezabilitate elaborat de SC "Engaw Arhitectura" SRL, vor fi necesare lucrări de recompartimentare şi de amenajare în exterior a clădirii. Valoarea lor totală se ridică la 79.000 RON, din care construcţia şi montajul reprezintă circa 57.000 RON. Durata de realizare a lucrărilor a fost estimată la trei luni. Pentru funcţiunile grupurilor sanitare va trebui forat un puţ la care va fi ataşată o pompă submersibilă şi o instalaţie de hidrofor cu membrane cu capacitatea de 500 litri. Totodată, pentru buna funcţionare a grădiniţei, vor trebui instalate un boiler electric care va asigura apa caldă şi un rezervor de acumulare de 500 de litri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb