ZIARUL BURSA

22 septembrie 2005
Ediţia din 27.09.2024

Ceaţă în jurul proiectului "Dâmboviţa Center"

Emilia Olescu Companii / 22 septembrie 2005

Nici o ofertă pentru realizarea proiectului "Dâmboviţa Center" nu a fost depusă la sediul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, iniţiatorul programului, după cum afirmă reprezentanţii instituţiei. Cu toate acestea, companiile străine "CP Holdings Group" şi "Plaza Centers" şi-au anunţat ieri, printr-un articol publicitar apărut în mai multe ziare centrale, intenţia să îndeplinească acest proiect.

20 de miliarde de euro pe Bursă prin credite ipotecare

Andreea NegruPiaţa de Capital / 22 septembrie 2005

Nevoia de locuinţe noi poate fi acoperită dacă nivelul creditelor ipotecare şi imobiliare s-ar situa la circa 20 de miliarde de euro. Pentru ca acest lucru să fie realizabil este nevoie de crearea unui cadrul legal pentru atragerea de finanţări din piaţa bursieră.

De ce suflă Ministerul Finanţelor în ciorba pieţei de capital?

Andreea NegruPiaţa de Capital / 22 septembrie 2005

După ce în urmă cu ceva timp nu mai încetau discuţiile referitoare la acţionarul majoritar al Depozitarului Central - noua instituţie a pieţei de capital care va realiza operaţiunile de compensare, decontare şi registru a acţiunilor - în urmă cu trei zile a fost reluată tema acţionariatului acestei instituţii de către vicepreşedintele CNVM, Paul Miclăuş.

BNR dă tonul la reducerea dobînzilor

Corina DunarBănci-Asigurări / 22 septembrie 2005

Creşterea economică s-a temperat în trimestrul al doilea şi s-a situat sub nivelul prognozat, ca urmare atît a scăderii valorii adăugate brute din agricultură, cît şi a restrîngerii autoconsumului şi tendinţei descendente a producţiei industriale.

TVA se va menţine la 19% şi în 2006

Valentin RomanMacroeconomie / 22 septembrie 2005

Reprezentanţii Guvernului s-au întîlnit ieri la Snagov cu partenerii de dialog social, în cadrul unei reuniuni consultative. Subiectele principale abordate în cadrul discuţiilor cu patronatele şi sindicatele, reprezentate la nivel naţional, au fost strategia fiscală, reforma sistemului de pensii şi reorganizarea Casei de Sănătate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"GlaxoSmithKline", amendată cu 150 de milioane de dolari

Alina VasaiescuInternaţional / 22 septembrie 2005

Producătorul britanic de medicamente "GlaxoSmithKline" a căzut de acord să plătească peste 150 de milioane de dolari ca să scape de acuzaţiile de fraudă referitoare la distribuţia unor produse în SUA, în cadrul unor programe subvenţionate...

Nymex vinde 10% din acţiunile sale

Alina VasiescuInternaţional / 22 septembrie 2005

New York Mercantile Exchange (Nymex), cea mai mare piaţă a energiei la nivel mondial, a decis să vîndă 10% din acţiunile sale către firma de investiţii "General Atlantic", în schimbul sumei de 135 milioane de dolari.

HP achiziţionează "Peregrine Systems"

Alina VasiescuInternaţional / 22 septembrie 2005

Producătorul american de computere "Hewlett-Packard" (HP) şi "Peregrine Systems" Inc. au semnat un contract în baza căruia HP va achiziţiona "Peregrine" pentru 26,08 dolari pe acţiune în numerar, respectiv 425 milioane de...

Fed şi-a majorat dobînda

Alina VasiescuInternaţional / 22 septembrie 2005

Banca Centrală a SUA (Rezerva Federală - Fed) a decis, marţi seara, să-şi majoreze dobînda de referinţă cu 0,25%, la 3,75%, cel mai ridicat nivel de după vara anului 2001.

Profiturile "Gaz de France" cresc în baza cererii mari

Alina VasiescuInternaţional / 22 septembrie 2005

"Gaz de France" SA, compania care dispune de cea mai mare reţea de distribuţie a gazelor naturale la nivel european, şi-a majorat cu 13% cîştigurile în prima jumătate a anului, în baza cererii sporite şi a preţurilor mari de pe piaţa de...

Lucrări la Consiliul Judeţean Caraş-Severin

E.O.Companii / 22 septembrie 2005 /

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin urmează să fie extinsă la o capacitate de două ori şi jumătate mai mare decît cea actuală. Acest lucru presupune şi reconsiderarea spaţiilor aferente (holuri, foyere, grupuri sanitare etc) în...

Biblioteca "Astra" din Sibiu se extinde

E.O.Companii / 22 septembrie 2005 /

Consiliul Judeţean Sibiu intenţionează să dezvolte sediul Bibliotecii "Astra" cu sediul în Municipiul Sibiu. În acest sens, va avea loc o licitaţie deschisă, pentru selectarea unui antreprenor.

Sală nouă de sport la liceul ieşean "Costache Negruzzi"

Doru Mocanu, Iaşi Companii / 22 septembrie 2005 /

Şefii Primăriei Municipiului Iaşi au inaugurat noua sală de sport a Liceului "Costache Negruzzi", investiţie începută în luna octombrie a anului trecut. Lucrarea a costat 600.000 RON, fonduri alocate exclusiv de la bugetul local.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo