ALĂTURI DE HIDROELECTRICA ŞI SAPE Electrica doreşte să achiziţioneze active ale CEZ, din ţara noastră

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iunie 2020

Electrica doreşte să achiziţioneze active ale CEZ, din ţara noastră

Electrica (EL) are în vedere participarea, în consorţiu cu Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) şi Hidroelectrica, la procedura competitivă organizată de CEZ pentru vânzarea filialelor sale din ţara noastră, se arată într-un raport al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania precizează că va infoma în mod prompt investitorii în legătură cu orice aspecte privind participarea în cadrul proiectului, conform prevederilor legale.

CEZ a intrat în piaţa românească de energie în 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA, dar vara trecută a anunţat că scoate la vânzare activele din ţara noastră şi alte state din regiune, pentru a se concentra pe investiţii în Cehia. CEZ deţine în ţara noastră sistemul de distribuţie a energiei din Oltenia sau parcul eolian de la Fântânele-Cogealac, cel mai mare parc eolian terestru din Europa, cu o putere de 600 de MW.

Grupul Electrica a obţinut, în primul trimestru al anului, un profit net consolidat de 80,08 milioane lei, de la pierderi de 40,85 milioane lei în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile au crescut cu 4,7%, la 1,658 miliarde lei.

În primul trimestru, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 4,5 TWh (în scădere cu 1% faţă de trimestrul 1 2019) către un număr de aproximativ 3,8 milioane de utilizatori.

Electrica este cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice: acoperă 18 judeţe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuţie din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice şi deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali.

În anul 2019, operatorii de distribuţie din cadrul Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatorii finali.

Cel mai important acţionar al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică este Statul Român care, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine circa 48,8% din Electrica.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Felicitari pentru intentie!

    Insa CAND vom vedea aceeasi intentie la SIFuri? Ar putea sa faca un consortiu de 2,3 Sifuri pentru cumpararea activelor CEZ??!!

    va sustin! :) Urmariti si Moldova si Muntenia + zona Bucuresti-Ilfov. :) Ma refer la Distributii si Furnizari.

    Eon si Enel se vor cara cat de curand acasa pe masura ce criza va bate tot mai tare la ei acasa si ii va obliga la retrageri din piete marginale.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb