ANCHETE DESCHISE ÎN URMA AVIONULUI PRĂBUŞIT ÎN MALTA  Presa: Trei spioni ai statului francez au murit în accident

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 octombrie 2016

Presa: Trei spioni ai statului francez au murit în accident

Alţi trei angajaţi ai DGSE s-au prăbuşit într-un accident de elicopter, în iulie

Trei angajaţi ai Direcţiei Generale a Securităţii Externe franceze, care aveau misiuni speciale de informaţii în Libia, au murit, ieri, într-un accident aviatic în Malta, potrivit informaţiilor apărute în presa pariziană.

O aeronavă uşoară, de mici dimensiuni, s-a prăbuşit la decolare în Malta, ieri dimineaţă, omorând toţi cei cinci pasageri aflaţi la bord, informează Reuters.

Informaţiile despre identitatea celor cinci victime au fost contradictorii. Iniţial, agenţiile de presă au anunţat că decedaţii au fi fost anga-jaţi ai agenţiei europene de control al frontierelor Frontex, ştire infirmată, însă, chiar de Frontex. Krzysztof Borowski, purtătorul de cuvant al Frontex, a susţinut faptul că angajaţi ai agenţiei Uniunii Europene nu au fost implicaţi în accident.

"Niciun responsabil UE nu a fost implicat în prăbuşirea unui avion în Malta, iar zborul nu avea legătură cu activităţile UE", a anunţat, la rândul său, pe Twitter, şefa diplomaţiei europene, Federica Morrgherini.

Ulterior, publicaţia Le Figaro a anunţat că victimele ar fi vameşi francezi, citând reprezentanţii aeroportului Luqa din Malta.

Le Monde a publicat că avionul de mici dimensiuni efectua misiuni de recunoaştere în Marea Mediterană pentru Ministerul francez de apărare. Aparatul a decolat la 7.20 de pe aeroportul internaţional din Malta, dar s-a prăbuşit câteva secunde mai târziu.

Ministerul francez al Apărării a refuzat să precizeze destinaţia aeronavei sau obiectul misiunii sale de recunoaştere. Mai multe tipuri de investigaţii au fost deschise, una internă, "pentru a determina cauzele accidentului, în coordonare cu autorităţile locale", a mai declarat ministerul, care nu a specificat dacă toate victimele erau franceze. Guvernul maltez a anunţat, totuşi, într-o declaraţie, că s-au găsit rămăşiţele a cinci bărbaţi francezi la locul tragediei.

Ministrul apărării a spus, totuşi, că, dintre cei cinci oameni la bord, trei erau din structurile "ministerului apărării" - lucrând pentru Direcţia Generală pentru Securitate Externă (DGSE), iar doi erau angajaţi ai unui contractor privat, CAE, care deţinea aparatul de zbor. Cei trei angajaţi ai DGSE aveau misiuni speciale de informaţii, în Libia, potrivit le Monde.

Aeronava, un Fairchild Metroliner Mark III, era înregistrată în Statele Unite şi închiriată de către compania luxemburgheză CAE Aviation.

Presa franceză a scris că CAE Aviation lucrează în numele diferitelor departamente ale Ministerului Apărării pentru misiuni de informaţii în Libia şi Sahel.

Guvernul maltez a precizat că nu a existat nici o explozie înainte de impact.

Iniţial, guvernul maltez a declarat că zborul făcea parte dintr-o operaţiune de supraveghere, timp de cinci luni, de către vameşii francezi pentru a identifica rutele de trafic de droguri şi persoane.

Accidentul de ieri vine după prăbuşirea unui elicopter libian pe 17 iulie, la bordul căruia se găseau alte trei persoane angajate ale DGSE, subofiţeri ai Serviciului de acţiune. Aparatul a fost doborât de o rachetă în timpul unei misiuni efectuate de către forţele loiale generalului Haftar.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ciudat

    1. am avut dreptate ieri, ca miroase urat ac kestie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb