Ancuţa Stanciu

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 2 decembrie 2004

Parlamentul de la Kiev a aprobat moţiunea de cenzură împotriva premierului ucrainean

Premierul ucrainean, Victor Ianukovici, cel care a fost declarat cîştigător în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 21 noiembrie, a depus, ieri, o plîn-gere la Curtea Supremă de Jus-tiţie, solicitînd anularea scrutinului. "Echipa lui Ianukovici apreciază că rezultatele nu corespund realităţii, mai ales în partea de vest a ţării, cerînd CSJ să invalideze rezultatele scrutinului de la 21 noiembrie", a declarat judecătorul Anatoli Iarema. Echipa lui Ianukovici susţine că în provinciile din ves-tul ţării, unde este preferată opoziţia, au fost comise fraude electorale.

CSJ a analizat, în această săp-tămînă, plîngerile depuse de opoziţie, care, de asemenea, solicită anularea celui de-al doilea tur de scrutin şi desemnarea lui Victor Iuşcenko - candidatul opo-ziţiei, în funcţia de preşedinte. Iuşcenko a cîştigat primul tur de scrutin.

Tot ieri, Parlamentul de la Kiev a aprobat moţiunea de cenzură înaintată de opoziţie la adresa lui Victor Ianukovici. Legislativul a cerut preşedintelui ţării să formeze un guvern popular, votînd totodată o rezoluţie prin care cere înlăturarea blocadei impuse de membrii opoziţiei asupra clădirilor administrative.

Amintim că, de zece zile, susţinătorii opoziţiei sînt în stradă, exprimîndu-şi protestul faţă de rezultatul scrutinului. Chiar ieri, mii de suporteri ai liderului opoziţiei s-au deplasat la Kiev cu trenurile de navetişti, răspunzînd astfel apelului lui Viktor Iuşcenko la mobilizare generală.

Menţionăm că preşedintele ucrainean în exerciţiu, Leonid Kucima, a cerut, ieri, reorganizarea alegerilor prezidenţiale. Kucima a propus ca procesul electoral să fie reluat de la început, exprimîndu-şi opoziţia faţă de reorganizarea turului doi, aşa cum cere opoziţia. "Nicăieri în lume nu există un al treilea tur de scrutin. Este vorba de o farsă şi nu voi susţine această idee pentru că este anticonstituţională", a adăugat şeful statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb