ASF NU A RIDICAT ÎNCĂ RESTRICŢIILE Bursa va merge probabil cu patru candidaţi incompatibili la alegerile de la Depozitar

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 octombrie 2014

Bursa va merge probabil cu patru candidaţi incompatibili la alegerile de la Depozitar

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu s-a pronunţat, încă, referitor la proiectul care ar permite cumulul de funcţii în conducerea Bursei de Valori Bucureşti şi a Depozitarului Central, astfel că, cel mai probabil, BVB se va prezenta cu patru candidaţi incompatibili la alegerile pentru un nou Consiliu de Administraţie al Depozitarului Central programate, pentru 20-21 octombrie.

Acţionarii Bursei au aprobat, în AGA din aprilie, o listă de 9 candidaţi pentru Consiliul Depozitarului, pe care se află şi Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, şi administratorii Stere Farmache, Robert Pană şi Adrian Lupşan, cărora nu le este permis, deocamdată, cumulul de funcţii.

Termenul de depunere a candidaturilor este 10 octombrie.

Potrivit unor voci din piaţă, ASF ia în calcul trei variante privind reglementarea incompatibilităţilor: menţinerea lor în forma aprobată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, abrogarea lor completă sau permiterea cumulului dintre funcţiile de administrator BVB şi DC, dar nu şi a celor de director BVB şi administrator DC, situaţie în care s-ar afla Ludwik Sobolewski.

Oricum, surse din piaţă susţin că, chiar dacă ASF ar adopta o reglementare înainte de AGA de la Depozitar, ea ar urma să intre în vigoare cel mai probabil de anul viiitor.

În aceste condiţii, este posibil ca, de Adunarea Generală să treacă un Consiliu de numai cinci membri la Depozitarul Central care va trebui să coopteze încă patru. Aceştia ar urma să fie aprobaţi de ASF, în condiţiile în care BVB se prezintă la prima convocare a AGA.

Ceilalţi cinci candidaţi ai BVB pentru Depozitar sunt patru dintre actualii administratori - Cecilia Manta, Adrian Simionescu, Dana Mirela Ionescu şi Carmen Dumitrescu, dar şi Răzvan Paşol, preşedintele Intercapital Invest.

La momentul AGA de la BVB, unii jurişti au considerat că nu este normal ca BVB să propună candidaţi incompatibili chiar dacă exista perspectiva ridicării incompatibilităţilor până la alegerile propriu zise.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca "vedeta ratata", Soboleski, care intre noi fie vorba nu a facut mare lucru, initia introducerea conducerii dualiste, toate aceste discutii inutile erau evitate. Si probabil era timp sa se ocupe si de BVB, in loc de a se incontra cu Farmache si Tanasoiu. ASF si pagubitii Harinvest.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb