BANCA FACE CLARIFICĂRI ÎN CAZUL RELATAT DE ZIARUL BURSA: BCR a recunoscut eroarea şi este în curs de corectare a acesteia

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 mai 2017

BCR a recunoscut eroarea şi este în curs de corectare a acesteia

Clientul: "Consider că am fost foarte nedreptăţită şi, mai mult, mi-am pierdut încrederea în BCR"

BCR ne-a transmis, vineri, unele clarificări legate de cazul relatat de ziarul BURSA la finalul săptămânii trecute, în care un client al băncii a fost anunţat de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) că i-au fost cesionate "interdicţiile" şi "ipotecile" aferente creditului său, care nu prezintă restanţe.

Reprezentanţii băncii ne-au transmis că este vorba despre o eroare operaţională punctuală, care va fi corectată. BCR ne-a declarat: "În ceea ce priveşte cazul relatat de ziarul BURSA, s-a clarificat faptul că a fost o eroare operaţională punctuală la notificarea garanţiei ipotecare la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Eroarea a fost generată de faptul că, anterior, imobilul aparţinuse unui alt proprietar, care îl ipotecase pentru un credit acordat unui agent economic.

Banca a recunoscut, şi-a asumat eroarea şi este în curs de corectare a acesteia. Creditul despre care se face referire în articol nu a fost cesionat, derulându-se normal, iar sursa neclarităţii este strict notificarea garanţiei ipotecare la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Politica băncii nu permite cesionarea/vânzarea de credite performante, conform standardelor de risc".

Anterior, managementul BCR, fără să ofere detalii, şi-a cerut scuze, atât telefonic, cât şi în scris, clientului său, care, din 2008 şi până în prezent, nu a avut nicio întârziere la plata ratelor aferente creditului contractat în euro.

Săptămâna trecută, debitorul ne-a povestit: "OCPI a trimis un extras la fosta mea adresă, unde nu mai stau de când am luat acest credit, din care am aflat că împrumutul meu este cesionat către Tonescu Finance. Problema este că nu aveau de ce să vândă creditul, pentru că eu sunt la zi cu toate plăţile şi nu am avut niciodată întârzieri la plată, din anul 2008, de când l-am contractat. L-am plătit întotdeauna la acelaşi ghişeu. Inclusiv astăzi (n.r. miercuri) am verificat cu directorul sucursalei de unde m-am împrumutat şi mi s-a confirmat că sunt la zi cu plăţile. Banca nici măcar nu m-a anunţat. Dacă nu aflam de la OCPI, nici acum nu ştiam că am casa la nu ştiu ce firmă din Luxemburg".

Ordonanţa de Urgenţă 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile stabileşte obligaţia cedentului să informeze consumatorul cu privire la cesiunea contractului de credit şi a creanţelor rezultate din acesta în termen de zece zile calendaristice de la încheierea contractului de cesiune, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Reprezentanţii BCR ne-au transmis, joi, că banca nu a cesionat credite "performante individuale" aferente persoanelor fizice, precizând că, "cel mult este posibil să fie vorba despre o persoană conectată unui credit corporate neperformant".

Şi după clarificările şi scuzele băncii, clientul se declară nemulţumit şi dezamăgit, spunând că şi-a pierdut încrederea în partenerul său: "Mi s-a transmis că a fost o eroare legată de faptul că imobilul a fost pus garanţie de fostul proprietar. Problema este că actele, la OCPI, au fost întocmite pe numele meu şi trimise la adresa veche, eu fiind proprietara apartamentului de nouă ani. Adică au fost făcute modificări în Cartea Funciară de care eu aveam toate şansele să nu aflu şi, peste câţiva ani, cine ştie, aflam că am probleme şi mai grave cu casa. Consider că am fost foarte nedreptăţită şi, mai mult, mi-am pierdut încrederea în BCR".

Conform informaţiilor existente, Tonescu Finance are sediul în Luxemburg şi a cumpărat mai multe credite de la BCR, având ca mandatar în ţara noastră societatea Asset Portfolio Servicing România SRL, parte a unui grup din Cehia. Asociatul unic al Asset Portfolio Servicing SRL este APS Holding AS, care a achiziţionat portofolii însemnate de credite neperformante de la Banca Comercială Română.

Pe pagina de Facebook a Grupului clienţilor cu credite în franci elveţieni, mai mulţi clienţi reclamă faptul că şi creditele lor, fără restanţe, contractate de la diverse bănci din piaţa noastră, au fost cesionate.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Uite cu ce se ocupa BCR!

    Mi-am pierdut demult increderea in aceasta banca atunci cand returnand un credit inainte de termen am fost PEDEPSIT cu un comision ABUZIV de returnare anticipata!  

    S-a vazut banca cu banii inapoiati mai devreme si ce si-a zis?  

    Asta are bani ! 

    Hai sa-l taxam suplimentar!

    Salarii mari pe seama saracilor de romani care le calca pragul!  

    1. Ori nu ti-ai citit bine contractul (in privinta clauzei - rambursare anticipata) ori esti rau intentionat. 

      Mai Gigica, omul nu este rau-intentionat, tu habar nu ai legislatia. Comisionul de rambursare anticipata este cel mult 1% in contractele cu dobanda fixa si 0% in restul. Daca aluia i-a luat comision de rambursare, nu era un abuz? Chiar daca scrie in contract ca se plateste, este desfiintat de OUG 50, lege speciala Gigica.

    Blablabla, Fara credit, blabla, musteatza, blablabla, [Fragment eliminat, conform regulamentului] bla.

    1. Barbă, urechi, ceafă, argumente grele, de agent imobiliar fără treabă.

      nu cumva a venit inregistrarea de la cadastrul de la Chisinau?Daca domnul Manfred Wimmer, sef al Consiliului de Supraveghere a verificat ca primarul bilantul BCR Chisinau voi incepeti cu mizilicuri.

      Mugurel recomanda extinderea spre Chisinău ca acolo mai speri cate 1 miliard de euro.

      nu ciuruiesti pe nimeni ca nea Traian cu mizilicul aista.Daca insa pui si Viena in ecuatie atunci poti sa pritocesti cinci virgula cinci miliarde. Ce zici de idee, nu e geniala?

      Nu, categoric nu. 

      Perfect doar ca vienezi nu mai vor sa plateasca din bani propri, apeleaza la mioritici?

    Eu am credit la CREDIT EUROPE BANK ai nu aveam nici o restanta catre banca si creditul ei a fost cesionat in OLANDA,macar atat a facut CEB a trimis o instiintare in care ma anuntat ca a cesionat creditul,,,,,,eu cred ca creditele au fost cesionate ca banii sa se duca unde a fost cesionat creditul.....INTERESANT......O are Manole stie despre aceste lucruri????

    1. atunci ai fost instiintat, daca esti un ciocoflender fara doctorat nu se merita sa te anunte.

      Se vede.....esti tu.....ciocoflender!!!!

      First Ciocoflender, Best Ciocoflender s.a.md.

    Banca Comerciala Romana si-a recunoscut, şi-a asumat eroarea sau oroarea?. 

    Atunci de ce ne mira "protectia" de care beneficieaza Aps-Bcr?

    Complici la Cadastru cine a fost? 

    Cate credite mai sunt ca acesta Bcr?

    Bcr are sedii inchise, informatiile varza? 

    Manole a convins Guvernul sa monteze bancomate la tara,,,,,scopul sa puna mana pe banii pensionarilor ca sa salveze bancile....."'''ISTET MANOLE''''

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb