ZIARUL BURSA

22 mai 2017
Ediţia din 19.10.2024
"Ar trebui ca dimensiunea unei companii să fie legată de dimensiunea economiei? Aceasta ar condamna companiile din Croaţia să rămână mici, iar dacă rămân mici, atunci nu sunt destul de competitive".Martina Dalic,ministrul economiei din Croaţia

Nici ministerele economice din Croaţia nu ştiu ce înseamnă economia

CĂLIN RECHEAInternaţional / 22 mai 2017

CĂLIN RECHEA

Numele Croaţiei a apărut în presa internaţională în ultimii ani, inclusiv după aderarea la UE în iulie 2013, mai ales în legătură cu turismul şi sportul.

De câteva luni situaţia s-a schimbat semnificativ, pe fondul eforturilor disperate ale autorităţilor de la Zagreb de a salva Agrokor, cel mai mare holding al ţării, al cărui faliment ameninţă stabilitatea economică din fosta Iugoslavie.

Parlamentul de la Zagreb a adoptat, în regim de urgenţă, o lege "dedicată" companiilor de importanţă sistemică aflate în dificultăţi financiare, cunoscută sub numele Lex Agrokor. La o zi după aprobarea legii, în 6 aprilie 2017, Agrokor a fost preluată de stat.

Compania a fost fondată în 1976 ca producător de flori şi răsaduri, iar apoi s-a extins cu activităţi de import-export a fructelor, legumelor şi plantelor oleaginoase, conform profilului din Wikipedia. În 1997, Agrokor s-a transformat într-un holding care s-a implicat în mai multe sectoare de producţie a alimentelor şi a ajuns să deţină Konzum, cel mai mare lanţ de supermarketuri din ţară, în urma unei achiziţii din 1994.

BCR a recunoscut eroarea şi este în curs de corectare a acesteia

BANCA FACE CLARIFICĂRI ÎN CAZUL RELATAT DE ZIARUL BURSA: BCR a recunoscut eroarea şi este în curs de corectare a acesteia

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 22 mai 2017

BCR ne-a transmis, vineri, unele clarificări legate de cazul relatat de ziarul BURSA la finalul săptămânii trecute, în care un client al băncii a fost anunţat de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) că i-au fost cesionate "interdicţiile" şi "ipotecile" aferente creditului său, care nu prezintă restanţe.

Bani virtuali făcuţi din lipsa de educaţie

Bani virtuali făcuţi din lipsa de educaţie

MIHNEA DUMITRUCompanii / 22 mai 2017

În siajul atacurilor cibernetice recente, WannaCry şi Adylkuzz, experţii în securitatea reţelelor avertizează asupra unor slăbiciuni sistemice, nu doar în modul în care actorii statali îşi apară infrastructurile internaute, dar şi în felul în care utilizatorii tratează astfel de provocări.

Conflictul civilizaţiilor

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 22 mai 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

Autenticul conflict al civilizaţiilor se produce acum şi nu are nicio legătură nici cu islamul ca religie, nici cu islamismul ca ideologie. Samuel Huntington credea, şi exprima acest sentiment în cartea sa Ciocnirea civilizaţiilor şi refacerea ordinii mondiale (The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order - 1996) că ordinea internaţională a secolului al XXI-lea va fi dominată de opoziţii culturale mult mai suple decât marile clivaje ideologice care marcaseră secolul al XX-lea.

JTI: "Directiva tutunului - un atac împotriva unui domeniu legal de afaceri"

JTI: "Directiva tutunului - un atac împotriva unui domeniu legal de afaceri"

E.O.Companii / 22 mai 2017

Directiva tutunului este un atac împotriva unui domeniu legal de afaceri, consideră Ben Townsend, JTI EU Affairs Vice-President, făcând referire la noile reglementări din domeniu, care prevăd că, din 20 mai 2017, produsele din tutun de pe pieţele din Uniunea Europeană trebuie să fie conforme cu noua Directivă a tutunului, transpusă în România prin legea 201/ 2016.

Ugo Bassi, CE: "Mult dorita Uniune a Pieţelor de Capital trebuie reevaluată din cauza ieşirii Marii Britanii din UE"

UNIUNEA EUROPEANĂ VA ANUNŢA ÎN 7 IUNIE NOUA VERSIUNE A UNIUNII PIEŢELOR DE CAPITAL Ugo Bassi, CE: "Mult dorita Uniune a Pieţelor de Capital trebuie reevaluată din cauza ieşirii Marii Britanii din UE"

Internaţional / 22 mai 2017

Uniunea Europeană va anunţa în 7 iunie noile iniţiative pentru reconfigurarea proiectului său privind Uniunea Pieţelor de Capital (CMU), care vor reflecta modificările cauzate de Brexit, a afirmat Ugo Bassi, director în cadrul diviziei pentru servicii financiare a Comisiei Europene (CE), transmite Reuters.

Greu de renovat!

EURO 2020 Greu de renovat!

D.N.Sport / 22 mai 2017

Renovarea stadioanelor din Bucureşti pentru turneul final al Campionatului European din 2020 se dovedeşte a fi o acţiune mai greu de realizat decât îşi închipuiau autorităţile atunci când au realizat dosarul pentru depunerea candidaturii. Pentru construirea celor patru stadioane de antrenament vor fi cheltuiţi peste 100.000.000 de euro (70000 de locuri la un cost de 1500 de euro per loc).

Germania vrea să relaxeze legislaţia muncii ca să atragă bănci din Londra

Germania vrea să relaxeze legislaţia muncii ca să atragă bănci din Londra

Internaţional / 22 mai 2017

Germania ar putea relaxa reglementările prin care sunt angajaţi şi concediaţi bancherii de rang înalt, în ceea ce va reprezenta o rară excepţie la regulile stricte de pe piaţa forţei de muncă, deoarece Frankfurtul caută să atragă instituţiile financiare care vor părăsi Londra după Brexit, a afirmat, vineri, Volker Bouffier, vicepreşedintele CDU (Uniunea Creştin-Democrată), într-un interviu acordat Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

OPINII S-a scumpit (şi)... apa de ploaie!

LAURENŢIU MITRACHEMiscellanea / 22 mai 2017

Nu ştim dacă insistenţa de început de an a Institutului Meteorologic de a prevesti un sezon de primăvară deosebit de ploios cu mare probabilitate de a caracteriza întregul an 2017 a fost datorată unor informaţii certe sau doar precauţiei de a...

MACRO NEWSLETTER 22 Mai 2017

MACRO NEWSLETTER 22 Mai 2017

Internaţional / 22 mai 2017

Preţurile producătorilor industriali din Germania au crescut peste aşteptări în aprilie 2017, cu o rată anuală de 3,4%, după un avans de 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după o stagnare în luna anterioară.

Engie şi RWE analizează o posibilă fuziune

Internaţional / 22 mai 2017

Companiile de utilităţi Engie şi RWE analizează un posibil schimb de acţiuni care ar crea un gigant franco-german în domeniul reţelelor energetice, regenerabilelor şi serviciilor energetice cu o valoare de piaţă de aproximativ 50 de miliarde de...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo