Dezvoltatorul suedez Skanska va finaliza prima clădire de birouri din cadrul proiectului Campus 6 din apropiere de Universitatea Politehnică, în al treilea trimestru din 2018, cu o investiţie de 38 de milioane de euro, au anunţat vineri reprezentanţii companiei.
Proiectul va avea în total patru clădiri de birouri care vor avea o suprafaţă închiriabilă de 81.000 metri pătraţi şi două niveluri subterane cu 1.000 de locuri de parcare şi 200 de locuri de parcare pentru biciclete.
Pe acoperişul clădirilor construite în faza a doua şi a treia va fi construită o pistă de alergat care se va întinde pe o suprafaţă de 380 de metri pătraţi.
Prima clădire va avea o suprafaţă de circa 22.000 mp, cu 11 etaje supraterane şi două niveluri de parcare subterană.
Managerul de ţară al Skanska Property România, Aurelia Luca, a spus că la şase luni de la finalizarea primei clădiri, dezvoltatorul va demara lucrările la cea de-a doua fază, iar întregul proiect va fi finalizat în 2022.
În ultimii ani, în zona Grozăveşti- Politehnică s-au dezvoltat multe proiecte de birouri printre care şi clădirile de birouri construite de Afi Europe.
Întrebată dacă zona Politehnicii va deveni la fel de aglomerată ca Pipera, Luca a spus că traficul este o provocare pentru fiecare capitală din lume, conform news.ro.
"Există un sistem de metrou şi nu va exista un risc ca această zonă să devină precum Pipera", a completat managerul Skanska.
Compania mai intenţionează să demareze şi alte proiecte de birouri. "Mai avem un teren pe Barbu Văcărescu pe care intenţionăm să construim un proiect de birouri în două faze", a declarat directorul Skanska Property pentru România şi Ungaria, Marcin Lapinski.
În ceea ce priveşte implicarea companiei în proiecte de infrastructură, preşedintele Skanska Construction România, Richard Burleigh a spus că "infrastructura din România este incitantă, dar procedurile reprezintă nişte provocări".
Acesta a mai spus că dezvoltatorul urmăreşte infrastructura din România, dar aşteaptă momentul potrivit pentru a intra pe acest sector.
Rata de neocupare în clădirile de birouri din Bucureşti a atins cel mai mic nivel din ultimii nouă ani, respectiv 9,5%, pe fondul numărului limitat de proiecte livrate şi a creşterii cererii, potrivit unui raport publicat recent de compania de consultanţă imobiliară CBRE.
Dezvoltatorii imobiliari ar putea livra în 2017 circa 300.000 de metri pătraţi (mp) de spaţii de birouri în România, în scădere cu 14% faţă de stocul-record de 350.000 mp finalizat în 2016, arată datele colectate anul trecut de la companiile de consultanţă imobiliară JLL, DTZ Echinox şi CBRE.