Sebastian Valentin Dumitrescu a ajuns să deţină 11,3% din "Oil Terminal"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 22 mai 2017

Sebastian Valentin Dumitrescu, în vârstă de 94 de ani, a ajuns să aibă aproape 11,3% din Oil Terminal, conform datelor publicate, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În luna martie, investitorul anunţase că are 5,41% din acţiuni, respectiv peste 31,5 milioane de acţiuni.

Oil Terminal a realizat, în primul trimestru din acest an, un profit net de 6,77 milioane lei, în scădere cu 4,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 1,7%, de la 37,3 milioane lei, în primul trimestru din 2016, la 36,7 milioane lei în primul trimestru 2017.

Un document transmis de către societate către BVB precizează: "Scăderea cifrei de afaceri realizată în trimestrul I 2017 cu 645.000 lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ca urmare a reducerii Programului fizic de prestaţii realizat la 31 martie 2017 cu 325.000 tone faţă de trimestrul I 2016, a avut ca rezultat diminuarea profitului brut cu 1,1 milioane lei. Profitul brut în valoare de 7,546 milioane lei a fost obţinut ca urmare a desfăşurării activităţii curente în conformitate cu nivelul bugetat pentru această perioadă, precum şi a înregistrării unor venituri din reversarea unor provizioane/ajustări în valoare totală de 3,727 milioane lei". Oil Terminal a înregistrat un profit de circa 15,4 milioane de lei în 2016, în creştere de peste 2,5 ori comparativ cu anul precedent.

Acţiunile Oil Terminal sunt deţinute în proporţie de 59,62% de către statul român prin Ministerul Energiei, iar restul de alţi acţionari. Fondul Proprietatea a anunţat că a vândut, pe 24 februarie, acţiuni din Oil Terminal, reducându-şi participaţia de la 5,4% la 3,8%.

OIL Terminal este cel mai mare terminal pentru import/export ţiţei, produse petroliere şi petrochimice la nivel naţional.

Conform statutului societăţii, obiectul de activitate cuprinde efectuarea prestaţiilor de servicii privind primirea, încărcarea, descărcarea, depozitarea şi condiţionarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice şi chimice lichide pentru import, export şi tranzit.

Oil Terminal SA Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator via mare din portul Constanţa, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit, reprezentând un punct strategic în zona Mării Negre.

Terminalul petrolier din Constanţa este unul dintre cele mai mari de acest gen în sud-estul Europei, situat la intersecţia culoarelor de transport maritim între Asia, Europa Centrală şi de Vest şi Orientul Apropiat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb