BAZÂNDU-SE ŞI PE AJUTOR DE LA STAT, TeraPlast planuieşte investiţii de 15 milioane de euro

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii / 11 septembrie 2018

TeraPlast planuieşte investiţii de 15 milioane de euro

Dorel Goia, TeraPlast: "Dorim să vedem cum se transformă în realitate declaraţiile făcute în spaţiul public de autorităţi"

Anul trecut, TeraPlast a mai depus un proiect de investiţii în valoare de

13 milioane de euro, ajutorul de stat reprezentând 6,5 milioane de euro, însă proiectul a fost refuzat

Grupul TeraPlast (TRP), unul dintre principalii jucători din piaţa materialelor de construcţii, are în vedere implementarea a trei proiecte de inves-tiţii în valoare totală de 15 milioane de euro, pentru suma de aproape 7 milioane de euro entitatea urmând să apeleze la Schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, informează TeraPlast printr--un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast, a declarat: "Considerăm că această schemă de ajutor de stat se pliază mai bine pe dimensiunea companiilor din grupul TeraPlast. Dorim, de asemenea, să vedem cum se transformă în realitate declaraţiile făcute în spaţiul public de autorităţi, cum că această schemă vizează sprijinirea companiilor româneşti, pentu că, până acum, au beneficiat de ajutoare de stat cu precădere firmele străine."

Prin primul proiect, TeraPlast va investi suma de 6,2 milioane de euro, din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat, în echipamente pentru divizia de mase plastice a Grupului.

Astfel, compania va veni cu noi inovaţii pe piaţa granulelor din PVC, urmând a fi primul producător din ţara noastră de granule fără halogen rezis-tente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice, se arată în comunicatul emitentului.

Al doilea proiect se va derula prin firma Depaco, care va deschide o unitate de producţie într-un amplasament nou, de 38.000 de metri pătraţi în Băicoi, judeţul Prahova, fabrica urmând a avea o capacitate de producţie anuală de peste 10 milioane de metri pătraţi de ţiglă.

Bugetul pentru construcţia şi creşterea capacităţii de producţie este de 5,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane euro ar urma să fie aferentă ajutorului de stat.

Cel de-al treilea proiect de investiţii, în valoare de 3,5 milioane de euro, se va derula prin firma TeraGlass şi are drept obiectiv un flux nou de producţie de ferestre şi uşi termopan care să contribuie la creşterea capacităţii de producţie şi a productivităţii muncii.

"Valoarea totală a ajutorului de stat nu depăşeşte 6,8 milioane de euro, sumă cu care societăţile beneficiare se angajează să contribuie la bugetul de stat prin taxe şi contribuţii salariale suplimentare până în 2024", susţin reprezentanţii producătorului de materiale de construcţii.

Anul trecut, TeraPlast a mai depus un proiect de investiţii în valoare de 13 milioane de euro, ajutorul de stat reprezentând 6,5 milioane de euro, însă proiectul a fost refuzat, astfel încât compania a finanţat prima etapă a proiectului, în valoare de 3,5 milioane de euro, din surse proprii.

Schema de ajutor de stat are drept obiectiv dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investiţiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf.

În baza acestei scheme, pot cere ajutor de stat atât întreprinderile nou - înfiinţate sau în activitate, cât şi întreprinderile mici şi mijlocii sau întreprinderile mari.

Bugetul alocat schemei în anul 2018, pentru emiterea de acorduri pentru finanţare cu plata în perioada 2019 - 2021 este de 614 milioane lei.

În primul semestru al anului 2018, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 338 milioane de lei, dublu faţă de cifra de afaceri raportată pentru primul semestru al anului anterior. În 2017, TeraPlast şi-a lărgit portofoliul prin achiziţionarea fabricii TeraSteel din Serbia şi a societăţilor Depaco şi Politub.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe securistii astia ar trebui sa i intrebe putin consiliul concurentei cam ce fac ei cu tevile astea. Ca sunt cam putini in piata si cam intelesi intre ei. In al doilea rand, unde au invatat ei ca sunt normale cresterile astea de 100% de la un an la altul. In al treilea rand, de unde atatea investitii, ca bani nu prea au. De la prietenul ciordila? Ciar le da bani asa, cat vor ei? Si cu cine face el atatea business uri? Cu babelw alea comuniste cu parul permanent? Ce mari valori are prin curtilexalea bistritene?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb