ZIARUL BURSA

11 septembrie 2018
Ediţia din 19.10.2024
Trenule, viteză mică!

INFRASTRUCTURA FEROVIARĂ A ROMÂNIEI, LA PĂMÂNT Trenule, viteză mică!

George MarinescuCompanii / 11 septembrie 2018

Reprezentanţii salariaţilor celor trei companii feroviare de stat: "Proiectul de strategie propus este unul care va duce la falimentarea structurii feroviare din ţara noastră"  

Strategia Ministerului Trans­portului şi a CFR SA pentru infrastructura feroviară pentru anii 2018-2022 poate fi rezumată astfel: prin investiţiile pe care statul doreşte să le facă la modernizarea căii ferate, viteza trenurilor de marfă va creşte de la 20 km/h la 30 km/h pe magistralele principale.

Federal Reserve creşte presiunea asupra pieţelor prin "retragerea" lichidităţii

Federal Reserve creşte presiunea asupra pieţelor prin "retragerea" lichidităţii

Călin RecheaMacroeconomie / 11 septembrie 2018

Călin Rechea

Bilanţul Federal Reserve a coborât, pentru prima dată în ultimii patru ani, sub pragul de 4 trilioane de dolari (vezi graficul).

Cele mai recente date de la Federal Reserve Bank of New York arată că bilanţul instituţiei a scăzut cu aproape 40 de miliarde de dolari în august 2018, până la 3,99 trilioane de dolari, în condiţiile în care portofoliul de obligaţiuni guvernamentale a scăzut cu 23,8 miliarde.

"În cel mult cinci ani, BVB va deveni piaţă emergentă"

BROKERII ESTIMEAZĂ: "În cel mult cinci ani, BVB va deveni piaţă emergentă"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 11 septembrie 2018

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Investiţiile la bursă trebuie să devină un fenomen de masă, decât unul de nişă, cum este acum" 

Piaţa noastră de capital, catalogată în prezent drept piaţă de frontieră, va accede, în cel mult cinci ani, în categoria celor emergente, estimază brokerii activi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), consultaţi de Ziarul BURSA.

Mohamed el-Amir: "Incidentul a fost o lucrare a serviciilor secrete israeliene"

17 ANI DE LA ATENTATELE TERORISTE DIN SUA Mohamed el-Amir: "Incidentul a fost o lucrare a serviciilor secrete israeliene"

V.R.Internaţional / 11 septembrie 2018

Astăzi se împlinesc 17 ani de la atacul devastator care a lovit SUA la data de 11 septembrie 2001, când cele două turnuri ale World Trade Centre din New York s-au prăbuşit după ce au fost lovite de avioanele Boeing 767 deturnate de terorişti. Prăbuşirea turnurilor World Trade Center, un simbol al puterii economice a Statelor Unite, a reprezentat o lovitură fără precedent pentru americani.

Posibil abuz de poziţie dominantă în piaţa energiei

CONSILIUL CONCURENŢEI INVESTIGHEAZĂ HIDROELECTRICA Posibil abuz de poziţie dominantă în piaţa energiei

Emilia OlescuCompanii / 11 septembrie 2018

Actualizare : Bogdan Badea: "Hidroelectrica este paralizată de controale. Suntem acuzaţi că vindem ba prea ieftin, ba prea scump!"

Hidroelectrica a fost în ultima perioadă controlată de mai multe instituţii, precum Curtea de Conturi, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), Consiliul Concurenţei şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), fiind acuzată că preţul de vânzare a energie este ba prea mic, ba prea mare, a declarat astăzi, pentru AGERPRES, Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica.

-------

Chiriţoiu: "Evident că scopul unei companii este să-şi maximizeze profitul, însă până la un punct, când devine ilegal"

Hidroelectrica s-a arătat surprinsă de comunicatul Consiliului Concurenţei

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Hidroelectrica SA pe piaţa producerii şi comercializării de energie electrică din ţara noastră, conform unui comunicat de presă. Acesta subliniază: "Consiliul Concurenţei are suspiciunea că Hidroelectrica SA, prin comportamentul său de ofertare, a limitat cantitatea de energie comercializată pe unele segmente de piaţă (în principal pe Piaţa pentru Ziua Următoare), în scopul realizării unor oferte cu preţuri mai ridicate pe Piaţa de Echilibrare (PE)".

Luminile (şi umbrele) Centenarului

Luminile (şi umbrele) Centenarului

Politică / 11 septembrie 2018

(Interviu cu Ilie Bădescu, director al Institutului de Sociologie al Academiei şi membru corespondent al Academiei Române, partea a III-a)

Primul Război Mondial din perspectivă creştină

Victor Roncea: Rolul corpurilor militare a fost, după cum spuneaţi în partea precedentă a acestui interviu, esenţial, la momentul schimbării lumilor în pragul ultimului veac al celui de-al doilea mileniu creştin?

TeraPlast planuieşte investiţii de 15 milioane de euro

BAZÂNDU-SE ŞI PE AJUTOR DE LA STAT, TeraPlast planuieşte investiţii de 15 milioane de euro

MIHAI GONGOROICompanii / 11 septembrie 2018

Dorel Goia, TeraPlast: "Dorim să vedem cum se transformă în realitate declaraţiile făcute în spaţiul public de autorităţi" 

Anul trecut, TeraPlast a mai depus un proiect de investiţii în valoare de

13 milioane de euro, ajutorul de stat reprezentând 6,5 milioane de euro, însă proiectul a fost refuzat

Grupul TeraPlast (TRP), unul dintre principalii jucători din piaţa materialelor de construcţii, are în vedere implementarea a trei proiecte de inves-tiţii în valoare totală de 15 milioane de euro, pentru suma de aproape 7 milioane de euro entitatea urmând să apeleze la Schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, informează TeraPlast printr--un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Poluarea i-a scos în stradă pe locuitorii din Vidra şi Berceni

Poluarea i-a scos în stradă pe locuitorii din Vidra şi Berceni

George MarinescuCompanii / 11 septembrie 2018

Actualizare :S.C. Eco Sud S.A., în urma mai multor evenimente, aparent întâmplătoare, petrecute în ultimul timp, consideră că este momentul oportun să clarifice mesajele tendenţioase care circulă în spaţiul public şi care încearcă să umbrească activitatea societăţii. Eco Sud S.A., garantează că toate activităţile întreprinse respectă integral legislaţia în vigoare şi că are preocupări permanente să protejeze mediul şi mai ales populaţia din zonele în care activăm.Facem aceste precizări pen-tru că acţiunile împotriva societăţii noastre se înmulţesc şi sunt lipsite de orice fărâmă de adevăr.Aşa cum s-a întâmplat şi la evenimentul organizat de Asociaţia "Grup de socializare lo-cala(GSL)", de duminică 9 septembrie 2018, unde s-au adus acuzaţii total nefondante în privinţa modului de funcţionare a depozitului ecologic Vidra şi la care răspundem, fără echivoc, cu speranţa că opinia publică va alege să judece raţional pe baza dovezilor şi nu a lozincilor deni-gratoare.

------

Dezastrul ecologic de la Vidra i-a scos în stradă pe locuitorii din zonă. Pes­te 200 de cetăţeni ai comunelor Vidra şi Berceni au participat, duminică, la un protest în faţa depozitului de deşeuri aparţinând societăţii ECO SUD SA.

Startul în noul an şcolar a stat sub semnul lui: "facem şi dregem"!

EDUCAŢIE Startul în noul an şcolar a stat sub semnul lui: "facem şi dregem"!

D.N.Cultură / 11 septembrie 2018

Ziua, singura, în care educaţia se află pe agenda tuturor politicienilor a stat sub semnul promisiunilor şi a îndemnurilor. Politicieni de toate mărimile, de la preşedintele Iohannis până la consilieri locali şi de la premierul Dăncilă la primari de comune, au vorbit cu înflăcărare despre educaţie, despre viitorul elevilor, foarte puţini abordând un ton critic la adresa multiplelor reforme eşuate şi a problemelor nerezolvate de ani de zile. Asta s-a întâmplat ieri, astăzi deja începe să dis-pară interesul, iar mâine acesta nu va mai exista.

Mihai Ionescu, ANEIR

MIHAI IONESCU, ANEIR:  "Problema forţei de muncă adânceşte deficitul comercial"

RAMONA RADUMacroeconomie / 11 septembrie 2018

deficitul comercial"

INS: "Deficitul balanţei comerciale s-a cifrat, în iulie, la 1,2 miliarde de euro, iar în primele şapte luni din an a fost de 7,5 miliarde de euro" Ionescu, preşedinte ANEIR: "Din datele preliminare pe care le avem, deficitul comercial se va accentua şi în august"

Deficitul balanţei comerciale a ţării noastre s-a cifrat, în luna iulie a anului curent, la aproximativ 1,2 miliarde de euro, arată datele publicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS) într-un comunicat, care indică pentru perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2018, un deficit al balanţei comerciale de circa 7,5 miliarde de euro, în ascensiune cu 766,5 milioane de euro, faţă de valoarea consemnată în perioada similară a anului trecut.

Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) susţine că, pe lângă alte aspecte, lipsa forţei de muncă aduce o contribuţie însemnată la adâncirea deficitului comercial.

Transgaz - printre performerii bursei

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 31 AUGUST - 7 SEPTEMBRIE Transgaz - printre performerii bursei

Mihai GongoroiInvestiţii Personale / 11 septembrie 2018

Cu o creştere de 1,88%, în raport cu moneda europeană, acţiunile Transgaz (TGN) reprezintă cel mai rentabil emitent, în intervalul 31 august - 7 septembrie, din cadrul indicilor BET, care cuprinde cele mai tranzacţionate treisprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia celor cinci SIF-uri, şi BET-XT al celor mai lichide 25 de titluri de la bursa noastră.

Iohannis pe locul 3

Cătălin AvramescuEditorial / 11 septembrie 2018

Cătălin Avramescu

Să dăm timpul înainte, cu ceva mai mult de un an de zile. Suntem la finele anului 2019, în sea­ra când se închid urmele după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Iată rezultatele. După primul tur, Călin Popescu-Tăriceanu 22 la sută. Gabriela Firea 21 la sută. Klaus Iohannis, 20 la sută. Alegătorii vor fi chemaţi să decidă în turul 2 între Popescu-Tăriceanu şi Firea. (Ceva asemănător cu situaţia de la alegerile din 2000, când în turul 2 au intrat Ion Iliescu şi Corneliu Vadim-Tudor).

Industria aluminiului riscă o nouă criză

ANALIZĂ BLOOMBERG:  Industria aluminiului riscă o nouă criză

Companii / 11 septembrie 2018

Industria aluminiului riscă să reintre în criză, în condiţiile în care sancţiunile americane impuse grupului rus Rusla nu permit acestuia să participe la negocierile pentru contracte care încep în această săptămână la Berlin, transmite Bloomberg.

Statele Unite le-au permis clienţilor Rusal să continue să facă afaceri cu grupul până pe 23 octombrie, dar nu să semneze contracte noi. Dacă Trezoreria americană nu va ridica la timp sancţiunile, ceea ce rămâne o posibilitate, al doilea mare furnizor de aluminiu din lume nu va putea participa la negocierile anuale şi ar putea fi obligat în curând să reducă fabricarea de produse de la jante de aliaj pentru vehicule şi până la fuzelaje pentru avioane.

Treaba compozitorilor rezolvată parţial de o aplicaţie

O.D.Companii / 11 septembrie 2018

Inventivitatea dezvoltatorilor de aplicaţii pentru telefoanele inteligente nu cunoaşte limite. Un antreprenor japonez a lansat o aplicaţie care foloseşte inteligenţa artificială pentru a oferi sugestii automatizate compozitorilor de muzică. Potrivit news.ro, aplicaţia Amadeus Code promite compozitorilor ajutor în transformarea inspiraţiei de moment în capodopere muzicale cu puţin ajutor din partea inteligenţei artificiale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Peste 30% din lichiditate, asigurată de BRD

BVB Peste 30% din lichiditate, asigurată de BRD

M.G.Piaţa de Capital / 11 septembrie 2018

BET-FI, singurul indice în scădere 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în sedinţa de luni, un rulaj de 39,83 milioane de lei, în apropierea valorii medii înregistrată în acest an, de circa 41,35 milioane de...

Financial Times: Listarea "Volvo Cars", amânată

Financial Times: Listarea "Volvo Cars", amânată

A.V.Internaţional / 11 septembrie 2018

Compania auto chineză "Geely" a decis să amâne listarea producătorului suedez de maşini "Volvo Cars" pe piaţa din Stockholm (Nasdaq OMX), din cauza temerilor legate de evaluarea acestuia în contextul războiului comercial global,...

ArcelorMittal a majorat oferta pentru preluarea Essar Steel

ArcelorMittal a majorat oferta pentru preluarea Essar Steel

Companii / 11 septembrie 2018

ArcelorMittal a anunţat, ieri, că şi-a majorat oferta pentru Essar Steel India Ltd, cel mai mare producător indian de oţel, presat de creditori să-şi reducă datoriile, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

ArcelorMittal concurează cu grupul...

MACRO NEWSLETTER-11 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-11 Septembrie 2018

Macroeconomie / 11 septembrie 2018

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut peste aşteptări în august 2018, cu 201 mii, după o creştere cu 147 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare creştere s-a...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo