Grampet, prima companie europeană care aderă la Ruta de Transport Internaţional Trans-Caspică

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 11 septembrie 2018

Gruia Stoica

Gruia Stoica

Grupul Grampet a aderat la asociaţia Ruta de Transport Internaţional Trans-Caspică (Trans-Caspian International Transport Route - TITR), un proiect iniţiat de guvernele din China, Kazahstan şi Azerbaidjan pentru dezvoltarea unui nou coridor de transport multimodal ce leagă Asia de Europa.

Astfel, Grup Feroviar Român, parte a Grampet, este prima companie europeană care aderă la Ruta de Transport Internaţională Trans-Caspică. Acest fapt va conduce la dezvoltarea traficului intermodal în România şi în ţările vecine, a anunţat, ieri, societatea, într-un comunicat.

Gruia Stoica, preşedintele Grupului Grampet, subliniază: "Suntem onoraţi să ne alăturăm acestui parteneriat care ne aduce mai aproape de obiectivul strategic pe care l-am conturat încă de acum 20 de ani - acela de a lega pe calea ferată Marea Nordului de Marea Chinei de Est. La acel moment, eram doar o companie antreprenorială dintr-o ţară mică, aflată la graniţa dintre două continente. Astăzi suntem unul dintre liderii industriei europene de profil şi prima societate europeană care devine membru al acestei alianţe strategice. Această alianţă poate transforma România într-o platformă logistică pentru Europa şi Asia, generând în jur de 100.000 de noi locuri de muncă şi contribuţii la bugetul statului de peste un miliard de euro".

Operatorii feroviari din cadrul Grupului Grampet deţin şi exploatează un parc de aproape 20.000 de vagoane şi 400 de locomotive. Aceştia transportă anual un volum de aproximativ 22 milioane de tone de marfă, dintre care peste 20% la nivel european.

Oficialii companiei estimează că aderarea la Ruta Trans-Caspica va conduce la dezvoltarea traficului intermodal atât în România, cât şi în ţările vecine.

Sorin Chinde, directorul general Grup Feroviar Român, menţionează: "Prin acceptarea Grupului Grampet ca membru al TITR se finalizează construcţia unei noi rute China - Uniunea Europeană. Practic, în acest coridor deschidem cinci ţări din comunitate (România, Ungaria, Bulgaria, Croaţia şi Austria), prin operatorii feroviari care fac parte din grup. Este o confirmare a faptului că şi în România sunt companii cu capital privat, capabile să participe în proiecte internaţionale complexe".

Aderarea Grupului Grampet la TITR a fost anunţată în cadrul unui eveniment organizat de către Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi Asociaţia "Middle Corridor - Trans-Caspian International Transport Route".

Ruta Internaţională de Transport Trans-Caspică are o lungime totală de 9.500 de kilometri, dintre care 860 de kilometri traversează teritoriul României (Coridorul feroviar IV, pe relaţia Portul Constanţa - Curtici). Iniţiat de guvernele din China, Kazahstan şi Azerbaidjan, proiectul îşi propune să dezvolte transportul multimodal care face legătura dintre China, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia, Turcia şi Europa. Principalul obiectiv al asociaţiei este simplificarea formalităţilor administrative prin asigurarea unui mediu competitiv şi oferirea de sprijin companiilor din diferite ţări, pentru dezvoltarea afacerilor acestora de-a lungul Coridorului Trans-Caspic.

Înfiinţat în urmă cu aproape 20 de ani, Grampet este alcătuit din 16 companii ce acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluţii şi produse de transport feroviar: servicii de transport feroviar marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producţia de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum şi soluţii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Grup Feroviar Român (GFR) are o cotă de piaţă de aproximativ 30% şi o poziţie strategică în industrii cheie precum Petrol & Gaze, Construcţii sau Agricultură. Totodată, 20% din transporturile realizate de GFR sunt la nivel internaţional. Operatorul are acorduri semnate cu celelalte companii din grup, precum şi cu operatorii feroviari de stat şi privaţi din Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Polonia, Austria, Germania şi, de curând, Grecia.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova şi Electroputere VFU Craiova, Grupul Grampet acoperă 100% din piaţa reparatorie de material rulant din România.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb