BVB Creşteri pe linie pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iunie 2020

Creşteri pe linie pentru indici

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în creştere, pe fondul unei valori tranzacţionate de 48,4 milioane de lei, peste cea din şedinţa anterioară, de circa 44 milioane de lei.

Indicele BET, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 2,4%, în timp ce indicele BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 2,09%.

Brokerii de la Prime Transaction au descris evoluţia din ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii astfel: "Indicii BVB au recuperat din scăderile de ieri (n.r. joi) şi au închis şedinţa pe plus. Variaţiile au fost cuprinse între 1,37% pentru BET-FI şi 2,41% în cazul indicelui BET-TR. Valoarea tranzacţiilor a fost de zece milioane euro, sub media anului curent, dar în uşoară creştere comparativ cu ultimele două şedinţe de tranzacţionare. Fondul Proprietatean a fost cel mai lichid emitent, cu o valoare tranzacţionată de 11,4 milioane lei, urmat de Banca Transilvania (TLV) cu 6,7 milioane lei şi Nuclearelectrica (SNN) cu 6 milioane lei. Din indicele BET, doar Conpet (COTE) a închis în teritoriul negativ, -0,26%, în timp ce Banca Transilvania a condus revenirea de astăzi (n.r. vineri) cu un avans de 4,07%".

Acţiunile Fondul Proprietatea, au urcat cu 2,61%, până la preţul de 1,18 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 11,49 milioane lei.

Locul al doilea în topul rulajului din piaţa "regular" a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania, care au angrenat o lichiditate de 6,77 milioane lei, cotaţia TLV încheind ziua la 2,175 lei.

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 18,52 lei, cu 0,22% peste închiderea din ziua precedentă, pe fondul unei valori a schimburilor de 6,06 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au antrenat un rulaj 2,4 milioane de lei, ultima cotaţie a acţiunii băncii fiind de 12,3 lei, în creştere cu 0,49% faţă de cea din şedinţa anterioară.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 1,89%, în timp ce indicele BET-NG, ce reflectă evoluţia sectorului energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 1,94%.

Indicele compozit BET Plus a avut un avans de 2,33%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Bittnet Systems" (BNET): +5,65%

2. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +5,26%

3. "Erste Group Bank" (EBS): +4,86%

4. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): +4,08%

5. "Banca Transilvania" (TLV): +4,07%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Artego" (ARTE): -10,34%

2. "Sinteza" (STZ): -7,98%

3. "Romcarbon" (ROCE): -6,50%

4. "BRK Financial Group" (BRK): -5,00%

5. "Turbomecanica" (TBM): -5,00%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb