ZIARUL BURSA

15 iunie 2020
Ediţia din 18.10.2024
"Criza nu a fost provocată de virus, ci de deciziile politice"

OCTAVIAN BĂDESCU, ANTREPRENOR ŞI CANDIDAT INDEPENDENT LA PMB:  "Criza nu a fost provocată de virus, ci de deciziile politice"

A consemnat ADELINA TOADERPolitică / 15 iunie 2020

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, când majoritatea ţărilor lumii au început să ia măsuri restrictive, oamenii s-au împărţit în două categorii - cei care au susţinut izolarea completă la domiciliu, respectiv cei care au militat pentru continuarea activităţii economice şi responsabilizarea populaţiei.

Absurdul atinge zilnic noi culmi în brava lume nouă a pieţelor financiare

Călin Rechea Macroeconomie / 15 iunie 2020

Călin Rechea

"Sunt bani gratis şi am decis să mă joc cu ei. Poţi să pierzi ceva, poţi să câştigi ceva, este ca un joc de noroc", a declarat o tânără de 22 de ani pentru Wall Street Journal, după ce a transferat o parte din ajutorul primit de la guvern pentru combaterea efectelor pandemiei în contul său de pe platforma Robinhood.

Daniel Dăianu, preşedintele Consiliului Fiscal

CONSILIUL FISCAL AVERTIZEAZĂ: Guvernul să se pregătească inclusiv pentru o cădere economică de 8-9%

Mihai GongoroiPolitică / 15 iunie 2020

Fiscaliştii avertizează Guvernul că ar trebui să fie pregătit inclusiv pentru o cădere economică de 8-9%. Este necesar ca Executivul să fie prudent şi să ia în calcul un nivel-prag minim de contracţie al PIB-ului real în 2020 de 3,5%, cel puţin, se arată în Raportul anual al Consiliului Fiscal (CF) pentru 2020. Specialiştii CF atrag atenţia că este necesar să fie avute în vedere încă două scenarii macroeconomice pentru anul curent: unul fundamentat pe o contracţie mai realistă a PIB real plasată în intervalul 4-6% şi un scenariu negativ ce prevede o contracţie mai severă a PIB, de 8-9%.

Ministerul Economiei a abrogat Strategia de continuare a reactoarelor 3 şi 4, cu China General Nuclear

Ministerul Economiei a abrogat Strategia de continuare a reactoarelor 3 şi 4, cu China General Nuclear

A.I.Macroeconomie / 15 iunie 2020

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului De Afaceri, împreună cu alţi acţionari ai Nuclearelectrica (SNN) au dat undă verde, vineri, abrogării Strategiei de continuare a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, proiect în valoare de 6,45 miliarde de euro, precum şi încetării negocierilor cu chinezii de la de la China General Nuclear (CGN), se arată în raportul companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Alegeri, alegeri

Cristian PîrvulescuEditorial / 15 iunie 2020

Cristian Pîrvulescu

Din 1992 încoace, alegerile parlamentare - şi o vreme, până în 2004, şi alegerile prezidenţiale - din România s-au desfăşurat în acelaşi an, la o diferenţă de câteva luni, cu alegerile prezidenţiale şi congresionale americane. Şi, de la un moment dat, această coincidenţă a avut o influenţă asupra votului unor alegători români - mult mai atenţi, într-un context electoral - la ceea ce se petrece peste Atlantic.

"Ratele de dobândă pe termen mediu-lung sunt în scădere"

ANDREI RĂDULESCU, BT: "Ratele de dobândă pe termen mediu-lung sunt în scădere"

M.G.Bănci-Asigurări / 15 iunie 2020

Curba randamentelor din România s-a deplasat în jos în a doua săptămână din iunie, scăderea ratelor de dobândă fiind mai pronunţată pe scadenţele medii-lungi, arată Andrei Rădulescu, economistul-şef al Băncii Transilvania, într-un raport de analiză. Potrivit acestuia, această evoluţie, în convergenţă cu cele din Statele Unite şi Germania, a fost influenţată şi de decizia Agenţiei S&P de a menţine rating-ul suveran la finalul săptămânii anterioare.

Emoţii pentru 172.000 de elevi

EVALUAREA NAŢIONALĂ Emoţii pentru 172.000 de elevi

O.D.Cultură / 15 iunie 2020

Evaluarea Naţională începe astăzi cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la Evaluarea Naţională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.

"În 2019 au fost încălcate aproape toate regulile fiscale"

CONSILIUL FISCAL: "În 2019 au fost încălcate aproape toate regulile fiscale"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 15 iunie 2020

În etapa de elaborare a bugetului pentru anul 2019, similar anilor precedenţi, s-a încălcat cvasitotalitatea regulilor fiscale, arată Consiliul Fiscal (CF) în raportul anual pe 2019, publicat la finalul săptămânii trecute. De asemenea, raportat la execuţia bugetară, Consiliul Fiscal arată că s-au încălcat ex-post aproape toate regulile fiscale, cu excepţie cele privind cheltuielile de personal.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Suporterii cumpără echipa Dinamo "bucată cu bucată"

Suporterii cumpără echipa Dinamo "bucată cu bucată"

D.N.Sport / 15 iunie 2020

Suporterii dinamovişti au reuşit să rezolve parţial problemele financiare ale echipei de fotbal din Şoseaua Ştefan cel Mare şi să intre şi în posesia unui pachet consistent de acţiuni. Practic, fanii cumpără, "bucată cu bucată" clubul de...

Creşteri pe linie pentru indici

BVB Creşteri pe linie pentru indici

A.I. Piaţa de Capital / 15 iunie 2020

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în creştere, pe fondul unei valori tranzacţionate de 48,4 milioane de lei, peste cea din şedinţa anterioară, de circa 44 milioane de lei.

MACRO NEWSLETTER 15 Iunie 2020

MACRO NEWSLETTER 15 Iunie 2020

Macroeconomie / 15 iunie 2020

Preţurile de consum din SUA şi-au temperat creşterea anuală şi în luna mai 2020, până la 0,1%, de la 0,3% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un declin de 0,7% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo