Cablurile NetCity, abandonate pe străzile Capitalei

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 ianuarie 2009

Mii de cabluri de comunicaţii stau abandonate pe străzi sau rupte şi atârnate de stâlpi, fără ca autorităţile să ia atitudine şi să intervină prin sancţionarea celor vinovaţi. Situaţia există pe toate străzile Capitalei, acolo unde ar trebui să se deruleze un proiect demarat, încă de anul trecut, de Primăria Capitalei, proiect care vizează obligarea cabliştilor de a-şi amplasa în subteran echipamentele şi reţelele de comunicaţii electronice.

Proiectul, denumit Net City, este dezvoltat în parteneriat public-privat în trei etape, presupunând o investiţie de 90 de milioane de euro, în prima etapă, şi de 75 de milioane de euro, în cea de-a doua. Potrivit Agerpres, într-o primă fază, vor fi realizate reţeaua magistrală, reţeaua metropolitană de transmitere de fluxuri informaţionale şi o ""zonă pilot - centrul istoric"", în care reţeaua de fibră optică va fi dusă până la abonaţi, termenul de realizare fiind anul 2008. Următorul pas cuprinde realizarea reţelei de distribuţie şi a branşamentelor pe întreg teritoriul Bucureştiului, având ca termen de finalizare anul 2010.Ultima etapă se referă la realizarea reţelei pe întreaga zonă metropolitană şi are ca termen de finalizare anul 2014.

Lucrările se fac prin contract, folosind spaţiile verzi din trotuare şi numai conjunctural alte tipuri de zone verzi, cu obligativitatea de a fi refăcute. Reţeaua de fibră optică va viza toate locuinţele din Bucureşti, luându-se în calcul cel mai mic preţ de conectare.

Sistemul va permite instalarea unor dispozitive de control a traficului rutier, implementarea unui sistem de alarmare a populaţiei şi o conexiune unitară între Primăria Municipiului Bucureşti, primăriile de sector şi companiile subordonate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb