ZIARUL BURSA

28 ianuarie 2009
Ediţia din 15.08.2024

Euro, în declin faţă de dolar

Alina VasiescuInternaţional / 28 ianuarie 2009

Moneda unică europeană (euro) s-a depreciat ieri, în a doua parte a zilei, faţă de dolar, lăsând în urmă cursul maxim al ultimei săptămâni, înregistrat anterior.

Provizioanele muşcă din dividendul "Petrom" pentru 2008

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 28 ianuarie 2009

"Petrom", cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat, ieri, că ar putea să acorde pentru 2008 un dividend semnificativ mai mic decât cel oferit anul trecut, din cauza constituirii unor provizioane pentru ultimul trimestru al anului trecut.

BERD estimează o creştere economică de 1%, în 2009, pentru România

Andreea ArăboaeiMacroeconomie / 28 ianuarie 2009

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a modificat în scădere prognozele în ceea ce priveşte creşterea economică atât a României cât şi a celorlalte ţări din Europa şi Asia, ca urmare a agravării recesiunii în ţările dezvoltate şi a încetinirii activităţii în cele emergente.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Aderarea la spaţiul Schengen, noul obiectiv naţional

C.D.Politică / 28 ianuarie 2009

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a anunţat, ieri, la şedinţa de bilanţ a Poliţiei de Frontieră, că, după îndeplinirea procesului de aderare a ţării noastre la Uniunea Europeană, noul obiectiv naţional îl constituie aderarea...

"Azomureş" îşi reia activitatea

A.G.R.Companii / 28 ianuarie 2009

Combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş, din Târgu Mureş, îşi va relua activitatea de producţie începând de astăzi, a anunţat Maria Dăndărău, vicepreşedintele Sindicatului "Alternativa 2002".

Locul unde nu se întîmplă nimic

Cornel CodiţăEditorial / 28 ianuarie 2009

Cornel Codiţă

Cer îngăduinţă marelui Sadoveanu, dar nu este vina mea dacă nu se află în limba română o împerechere mai potrivită de cuvinte pentru a des­crie ceea ce se petrece în politica din România acestor zile.

Preţurile terenurilor au început să scadă în ultimele luni, pe fondul numărului redus de cumpărători.

Scăderi de preţuri cu până la 30% pentru terenurile din Iaşi

Doru Mocanu, IAŞICompanii / 28 ianuarie 2009 /

Pentru piaţa imobiliară ieşeană, anul 2008 a debutat cu creşteri considerabile ale preţurilor de tranzacţionare, atât în ceea ce priveşte apartamentele, casele, cât şi terenurile, şi s-a încheiat profund marcat de scăderea puterii de cumpărare,...

Sergiu Neguţ, director executiv CMU: "Mizând în dezvoltarea pe inovaţie si diversificare, ne vom asigura, în continuare, o creştere sănătoasă a businesului."

CMU vizează o creştere de 50% a afacerilor în 2009

M.M.Companii / 28 ianuarie 2009

Centrul Medical Unirea, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa serviciilor medicale din România şi lider pe segmentul abonamentelor medicale corporate, a raportat o cifră de afaceri de 11 milioane de euro aferentă anului 2008, în...

Salariile angajaţilor CFR ar putea fi plătite de la buget

VIVIANI MIRICĂCompanii / 28 ianuarie 2009 /

Constantin Axinia, subsecretar de stat în cadrul MinisterulUI Transporturilor şi Infrastructurii, vrea ca Taxa de Utilizare a Infrastructurii (TUI) percepută de CFR celorlaLte companii de cale ferată, să nu mai fie folosită pentru plata...

QCM îşi creditează cumpărătorii de apartamente

ALINA TOMA VEREHACompanii / 28 ianuarie 2009 /

Compania QCM, dezvoltator rezidenţial şi agenţie de consultanţă imobiliară prezentă de patru ani în România, a pus la punct, începând cu 25 ianuarie, un program de vânzare în rate, direct de la dezvoltator, a 11 apartamente pe malul lacului Buftea.

Nou magazin "Altex" în Timişoara

C.P.Companii / 28 ianuarie 2009

"Altex" deschide astăzi, 28 ianuarie 2009, un nou magazin în Timişoara, pe o suprafaţă totală de 1.200 mp, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Mircea-Simion Vescan:"<Armax Gaz> este pregătită să lucreze nu doar la nivelul anilor 2007-2008, ci de patru ori mai mult decât atunci".

"Armax Gaz" Mediaş, comenzi la limita supravieţuirii

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 28 ianuarie 2009 /

Criza financiară s-a rostogolit ca un tăvălug peste multe dintre companiile autohtone, determinându-le să îşi amâne sine die planurile de investiţii anunţate anterior şi să devină dependente de puţinele comenzi pe care le mai primesc.

Investitorii continuă să acumuleze poziţii futures

Decebal N. TodăriţăPiaţa de Capital / 28 ianuarie 2009

Pe piaţa Sibex, a doua şedinţă a săptămânii a adus creşterea uşoară a lichidităţii, volumul de transfer oprindu-se la un total de aproape 6000 contracte (5858 futures şi 113 options ), cu circa 600 mai mult decât în şedinţa precedentă.

GHIDUL INVESTITORULUI Indicii bursieri

Izabela SîrbuInvestiţii Personale / 28 ianuarie 2009

Indicii bursieri exprimă evoluţia cursurilor valorilor mobiliare ce sunt cuprinse în structura indicelui cu reprezentativitate pentru piaţa bursieră respectivă, dând o imagine asupra evoluţiei pieţei bursiere, la un moment dat.

Profitul "Siemens" a scăzut cu 81%

Alina VasiescuInternaţional / 28 ianuarie 2009

"Siemens" AG, cel mai mare furnizor european de soluţii de inginerie, raportează, pentru primul trimes­tru fiscal, o scădere de 81% a profitului net, întrucât, în perioada de raportare, nu a mai beneficiat de câştigul special de 5,4...

"Audi" opreşte o săptămână lucrul în Ungaria

"Audi" opreşte o săptămână lucrul în Ungaria

Alina VasiescuInternaţional / 28 ianuarie 2009

"Audi" AG, divizia constructoare de autoturisme de lux aparţinând companiei germane "Volkswagen" AG, va opri pentru o săptămână producţia la fabrica sa din Ungaria, din cauza scăderii cererii, anunţă Nepszabadsag, citându-l pe...

Bursele europene scad din nou

Bursele europene scad din nou

Alina VasiescuInternaţional / 28 ianuarie 2009

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut ieri, investitorii considerând că preţul în declin al metalelor va afecta profiturile companiilor miniere.

Euribor scade, dobânzile la creditele în euro ba

Euribor scade, dobânzile la creditele în euro ba

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 28 ianuarie 2009 /

Presiunea pe costurile de finanţare a băncilor împiedică o scădere a dobânzilor la creditele în euro, în ciuda reducerii ratei Euribor în func­ţie de care băncile îşi calculează costurile, consideră Ionuţ Dumitru, economist şef al Raifeisen Bank.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo