PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU: "Respect foarte mult opţiunea PSD de a nu deveni partid-satelit al lui Băsescu"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 28 ianuarie 2009

"Respect foarte mult opţiunea PSD de a nu deveni partid-satelit al lui Băsescu"

Şeful statului respinge ideea unei fuziuni PSD - PD-L

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, ieri, la postul public de radio, că o posibilă fuziune între PD-L şi PSD este exclusă, şi a adăugat că fiecare din cele două formaţiuni politice are propria sa identitate.

"Fiecare ţine la identitatea lui şi am convingerea că, într-o perioadă de criză economică, electoratele celor două partide vor înţelege imperativul de a guverna pe priorităţi şi nu pe specific politic", a explicat şeful statului, dezminţind, totodată, şi ideea restaurării Frontului Salvării Naţionale.

Întrebat cum colaborează cu actuala coaliţie guvernamentală şi cât de jucător este preşedintele în relaţia cu PSD şi PD-L, preşedintele a afirmat că, în prezent, deţine un "avantaj", de care a beneficiat şi în primele şase luni ale guvernării trecute.

Traian Băsescu a declarat: "Sunt informat despre tot ce se întâmplă, aşa cum trebuie să fie un şef de stat. Ştiu care este situaţia finanţelor, ştiu cât de departe sunt cei de la Ministerul Transporturilor de a putea să facă primele trageri din banii europeni. Diferenţa faţă de ultima parte a perioadei vechiului guvern este că acum am tratamentul unui partener. Dar niciodată nu o să pot impune Guvernului, pentru că acolo sunt două partide, şi cel puţin unul nu are deloc de gând să devină partid-satelit al lui Traian Băsescu şi respect foarte mult această opţiune".

Preşedintele a reiterat că nu "a patronat actuala coaliţie de guvernare pentru a face din două partide unul", ci a mers pe principiul că "este o mare forţă politică în Parlament, care, dincolo de a trece criza, poate face şi modernizarea României".

"Chiar România are nevoie de două partide de acest tip, puternice, mari, care să se constituie în vremuri normale în alternativă, unul la celălalt", a adăugat Băsescu, la postul public de radio, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, şeful statului a anunţat că România are un deficit de cont curent care va ajunge la circa 11% din PIB.

Şeful statului a menţionat că a anunţat Comisia Europenă, în 12 ianuarie, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele CE, că România intenţionează să ia un împrumut european de 6-7 miliarde, cu o supraveghere a Fondului pentru utilizarea acestor bani.

"Dobânzile la Banca Centrală Europeană sunt mult mai mici decât în România, spre exemplu, cu siguranţă mai mici şi decât la împrumuturile de la Banca Mondială, cu siguranţă mai mici şi decât la împrumuturile de la FMI", a susţinut şeful statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb