"Orizont Vest" a rămas fără autorizaţie de funcţionare

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 ianuarie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) retrage autorizaţia de funcţionare a casei de brokeraj din Oradea Orizont Vest şi dă amenzi de peste 23.000 lei firmei şi mai multor brokeri din conducere, după ce a depistat mai multe nereguli în urma unui control de fond realizat anul trecut.

Arbitrul pieţei de capital a efectuat un control de fond la Orizont Vest în perioada 10 - 17 septembrie 2008, descoperind mai multe nereguli printre care şi faptul că societatea a folosit întreaga sumă de bani a clienţilor creditori pentru acoperirea datoriilor faţă de clienţii debitori.

De asemenea, CNVM a constatat că firma de brokeraj nu a raportat unele operaţii cu sume mai mari de 15.000 euro, a transmis cu întârziere rezultatele financiare pentru anul 2006, cât şi nerespectarea mai multor reguli şi proceduri impuse de lege.

Ca urmare, Comisia a retras autorizaţia de funcţionare a casei de brokeraj şi a amendat-o cu 9.100 lei, reprezentând echivalentul a 1% din capitalul social subscris şi vărsat.

Totodată, CNVM i-a amendat cu câte 5.000 lei pe directorul general şi preşedintele casei de brokeraj, Nicolae Rusu, şi pe Mircea Dudaş, directorul general adjunct, înterzicându-le totodată să mai des­făşoare activităţi pe piaţa de capital pe o perioadă de 3 ani.

De asemenea, doi dintre reprezentanţii compartimentului de control intern au fost amendaţi cu 3.000 şi 1.000 lei, iar unul dintre aceştia nu va mai avea dreptul de a desfăşura activităţi pe piaţa de capital timp de 3 ani.

CNVM a suspendat autorizaţia de funcţionare a casei de brokeraj Orizont Vest pentru prima oară la sfârşitul anului trecut şi i-a interzis intermedierea tranzacţiilor care depăşesc nivelul iniţial al capitalului social, de 125.000 euro, până la remedierea situaţiei.

În prezent, Orizont Vest deţine 0,545% din acţiunile Bursei de Valori Bucureşti, participaţie pe care vrea să o lichideze pentru 1,82 milioane lei. Casa de brokeraj intenţionează să vândă cele 45.500 acţiuni ordinare deţinute în cadrul BVB, la un preţ de 40 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb