Kingston şi-a crescut vânzările pe piaţa autohtonă cu 6% în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 ianuarie 2009

Kingston Technology, compania ce activează pe piaţa de module de memorie PC, carduri şi unităţi portabile USB, şi-a crescut vânzările pe piaţa din România până la 10,66 milioane de dolari în 2008, cu 6% mai mult ca în anul precedent, a anunţat marţi compania.

Cantitativ, vânzările Kingston pe piaţa locală s-au cifrat în 2008 la aproximativ 930.000 de memorii, cele mai mari volume fiind obţinute pe segmentul memoriilor de tip Flash (carduri de memorie pentru telefoane mobile şi pentru aparate foto video, precum şi dispozitive USB), dar şi pe segmentul memoriilor DRAM (Branded şi ValueRAM). Cotele de piaţă înregistrate au fost de 25% pentru segmentul cardurilor de memorie, 25% pentru dispozitivele USB şi 13% pentru memoriile DRAM.

"După patru ani de prezenţă în România observăm o aliniere a tendinţelor de creştere ale business-ului local la nivelul din Europa de Est, unde am crescut cu 5,4", a declarat managerul regional pentru Europa de Est în cadrul Kingston Technology Europe Ltd., Pawel Smigielski.

Reprezentanţii companiei în România susţin că în anul 2008 Kingston şi-a consolidat poziţia de lider în piaţa locală şi a cunoscut o creştere din punct de vedere cantitativ cu 59% în raport cu anul precedent. "Dacă cele mai importante rezultate le-am obţinut pe memoriile Branded, cu o creştere de peste 100%, nici rezultatele obţinute pe segmentele Flash (inclusiv USB) şi ValueRAM nu sunt de neglijat, creşterile fiind de 63%, respectiv 45%. Aceste rezultate sunt cu atât mai valoroase cu cât am înregistrat eroziuni al preţurilor pe toat segmentele, cu o medie de 38%", a declarat directorul de dezvoltare pentru Bulgaria, Moldova, România în cadrul Kingston Technology Europe Ltd., Mihai Marcu.

Gama curentă de produse Kingston include memorii pentru calculatoare personale, dispozitive USB şi memorii flash pentru telefoane mobile şi aparate foto/video. "În 2009 ne vom concentra în primul rând pe dezvoltarea segmentului de produse cu prezenţă în zona de retail, cum sunt dispozitivele USB şi memoriile flash pentru telefoanele mobile şi aparatele foto/video, având ca obiectiv creşterea ponderii pe care o avem pe această piaţă", a completat Marcu.

Partenerii Kingston în România sunt: Abis România, Asesoft Distribution, Avenir Telecom, Avnet, ElkoTech, K-tech, Logicom IT Distribution, R.H.S. Company, World Comm.

Kingston Technology Company Ing. este cel mai mare producător independent de memorii, proiectează produce şi distribuie module de memorii pentru desktop-uri, paltop-uri, servere, imprimante, memorii flash pentru PDA-uri, telefoane mobile, camere foto şi playere Mp3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb