Campania "Dăruieşte Lumină", desfăşurată cu sprijinul E.ON Energie România în perioada 31 martie - 21 aprilie 2025, s-a încheiat cu un rezultat extraordinar: 1 milion kWh de energie au fost donaţi către patru instituţii de învăţământ care sprijină, zi de zi, elevi cu cerinţe educaţionale speciale.
Datorită celor care au interacţionat în mediul online cu postările despre beneficiarii acestei ediţii, de pe pagina "Dăruieşte Lumină", fie prin like-uri, comentarii, share-uri sau postări dedicate, energia a fost distribuită astfel:
- Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz, Cluj-Napoca - 296.592 kWh (29,66%);
- Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Constantin Păunescu", Recaş - 279.436 kWh (27,94%);
- Şcoala Gimnazială Specială "Constantin Păunescu", Iaşi - 223.854 kWh (22,39%);
- Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, Turnu Roşu - 200.118 kWh (20,01%).
Această campanie a adus împreună oameni din toată ţara, iar fiecare interacţiune pe reţelele de socializare, fie că a fost un like, un share sau un comentariu, a contribuit cu 100 kWh de energie către instituţia aleasă. Mai mult, cei care au şi-a dedicat din timp şi au devenit ambasadori ai campaniei, prin postări speciale pe reţelele de socializare, au generat 250 kWh de energie pentru instituţia apreciată.
Aceste instituţii oferă educaţie şi sprijin terapeutic copiilor cu diverse tipuri de dizabilităţi, având ca misiune integrarea lor în societate, pregătirea lor pentru un viitor demn şi echitabil. Ca urmare a cantităţilor de energie donate, centrele şcolare îşi vor reduce cheltuielile cu facturile la energie, iar banii economisiţi pot fi direcţionaţi către programe speciale de învăţare şi dezvoltare, sesiuni de terapie sau alte nevoi ale copiilor.
De la prima ediţie, din 2015, şi până în prezent, prin campania "Dăruieşte Lumină", au fost donaţi peste 7.850.000 kWh, E.ON Energie România susţinând, şi în acest mod, şcoli, spitale şi centre sociale din mai multe comunităţi din ţară. Această nouă ediţie de Paşte a demonstrat încă o dată că solidaritatea nu are limite, iar implicarea comunităţii poate aduce lumină în vieţile celor care au nevoie de sprijin.
Opinia Cititorului