Tarifele de interconectare Cosmote şi Telemobil vor fi reajustate până la 1 iulie 2010

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 28 ianuarie 2009

Tarifele maxime pentru serviciile de terminare a apelurilor în reţelele Cosmote şi Telemobil vor scădea în trei etape, conform unei pante de ajustare de 15 luni, până la atingerea simetriei cu tarifele Orange şi Vodafone la 1 iulie 2010, a anunţat marţi Autoritatea Naţională pentru Comunicare (ANC).

"Ne menţinem decizia de a reglementa tarifele de interconectare ale tuturor celor cinci operatori de telefonie mobilă. În plus faţă de propunerea iniţială, am decis introducerea unei noi etape de reducere la 1 iulie 2010 pentru Cosmote, Telemobil şi RCS&RDS, cei trei operatori care nu au fost până în prezent supuşi obligaţiei de control al tarifelor", a declarat preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

Astfel, tarifele maxime pentru serviciile de terminare a apelurilor în reţelele Cosmote şi Telemobil vor scădea în trei etape, conform unei pante de ajustare de 15 luni, până la atingerea simetriei cu tarifele Orange şi Vodafonela data de 1 iulie 2010. Pentru că a intrat recent pe piaţa telefoniei mobile, RCS&RDS va beneficia de o pantă de ajustare mai lungă.

ANC a decis ca prima etapa de ajustare a tarifelor sa se aplice incepand cu 1 aprilie 2009.

Tarifele de interconectare reglementate ale operatorilor de telefonie mobila vor scădea astfel: de la 1 aprile 2009, 6,4 eurocenţi pe minut, pentru Cosmote şi Telemobil şi 7,21 eurocenţi peminut pentru RCS&RDS; de la 1 ianuarie 2010, 5,67 eurocenţi pentru Cosmote şi Telemobil şi 6,4 pentru RCS&RDS, de la 1 iulie 5,03 eurocenţi pe minut pentru Cosmote şi Telemobil şi 5,67 pentru RCS&RDS.

Tariful de interconectare al Vodafone şi Orange este de 5,03 eurocenţi pe minut.

Forma finala a deciziei privind tarifele de interconectare pentru operatorii mobili va fi transmisă Comisiei Europene şi autorităţilor de reglementare din celelalte state membre, care pot transmite observaţii în termen de o luna de la notificare.

ANC a parcurs prin reuniunea Consiliului Consultativ ultima etapă din procesul de consultare naţională pe marginea deciziilor care identifică pe toţi cei cinci operatori de telefonie mobilă ca având putere semnificativă pe piaţa terminării apelurilor la puncte mobile în reţelele proprii.

Proiectele deciziilor ANC introduc obligaţii de orientare pe costuri în sarcina tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila, respectiv reducerea tarifelor de interconectare ale Cosmote, Telemobil si RCS&RDS, permiţăndu-le acestora o pantă de ajustare graduală.

Autoritatea păstrează nivelurile tarifelor de interconectare impuse anterior Orange şi Vodafone, pe baza modelului de calculaţie elaborat în anii 2004 - 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb