CAMERA DEPUTAŢILOR A DECIS: Aurul românesc rămâne la Londra

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 28 aprilie 2021

Aurul românesc rămâne la Londra

Cu 173 voturi pentru, 131 împotrivă şi o abţinere, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a decis, ieri, respingerea definitivă a proiectului legislativ iniţiat în anul 2019 de PSD privind repatrierea rezervei de aur pe care ţara noastră o are depozitată la Banca Angliei.

După votul din plen, deputatul Mircea Chelaru (AUR) a declarat că până acum guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu a respectat niciodată obligaţia prevăzută în articolul 30 din legea băncii naţionale, prin care trebuie să informeze Guvernul şi Parlamentul cu privire la această măsură de precauţie privind necesitatea păstrării unei părţi din rezerva de aur a ţării în alt stat.

"Nu se cunosc nici măcar indicii din piaţa internaţională care pun în pericol sau care periclitează statutul nostru internaţional cu privire la bonitatea fiscală. Argumentele invocate de actuala putere politică şi de guvernatorul BNR cu privire la costurile repatrierii sunt minore, pentru că o aeronavă Hercules poate repatria cele 65 de tone de aur într-un singur transport, iar Ministerul Apărării Naţionale o poate face gratis. (...) Credibilitatea unei naţiuni nu stă în cât aur avem la Londra, ci cât de mult şi cât de bine îl gestionăm acasă", a spus Mircea Chelaru.

La rândul său, deputatul social-democrat Oana Consuela Florea a precizat că nu este corect ca ţara noastră să menţină mare parte din rezerva de aur la Londra, într-un stat care nici măcar nu mai este membru al Uniunii Europene.

"Am spus că 60% este mult, foarte mult. Avem nevoie de aur depozitat la Londra să dovedim bonitatea României? Poate că da, dar nu am avut niciodată un premier care se împrumută atât de mult pentru a-şi demonstra bonitatea", a mai spus Oana Florea.

Amintim că dezbaterile privind proiectul de act normativ au avut loc în urmă cu două zile, când plenul Camerei a refuzat propunerea PSD şi AUR de retrimitere a iniţiativei legislative la comisia de buget, finanţe, bănci pentru a aproba reducerea rezervei de aur deţinută la Banca Angliei de la 60% la 40% sau chiar 30% şi nu 5% aşa cum scria în documentul respectiv.

Actul normativ a fost în procedură de reexaminare de anul trecut, solicitată de preşedintele Klaus Iohannis. Cererea de reexaminare a fost respinsă de Senat în 10 iunie 2020 de către majoritatea coagulată în jurul PSD care controla Parlamentul trecut. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a respins ieri proiectul de act normativ.

Banca Naţională a României anunţa săptămâna trecută că rezerva de aur este de 103,7 tone, cu peste 50% mai mult decât în anul 1989. Din totalul rezervei de aur, 60% este depozitată la Banca Angliei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Multe dintre statele Lumii presimt pericolul ce se va abate asupra intregii Lumi, din cauza Plan-demiei si isi repatriaza aurul, in schimb nenea mare mason, Isarescu tine in continuare valuta Romaniei in banci straine externe, iar aurul tarii, la Londra, chipurile, ca de-acolo se fac mai usor tranzactii "in folosul" Romaniei! 

    In realitate, nea' Mugurel, sprijinit de șparlamentarii din "Coalitia tradarii nationale", aflata la guvernare, nu face altceva, decat sa execute scurt si la obiect, ordinul primit de la stapanii sai oculti: „banii si aurul romanilor ii retragi de pe teritoriul tarii si ii pui la dispozitia noastra, ca o garantie, in caz ca vreodata, puterea ar fi preluata de forte nationale, ce ar dori sa iasa de pe orbita impusa de noi, Washington-Bruxelles-Berlin-Te l Aviv; in cazul ca s-ar putea intampla un astfel de eveniment, banii si aurul mamaligarilor vor ramane definitiv in posesia noastra”, pt ca acestia sa urle apoi de foame, de saracie si de durere!

    Evident ca, doar intr-o Colonie de ultima speta(asa cum este si cazul Romaniei) se poate intampla asa ceva! 

    1. Aurul de la Londra nu ajuta cu nimic pe cetatenii romani. In baza rezervelor de aur, golanii pot imprumuta pentru a dona bani bancilor si multinationalelor care fac optimizare fiscala.

    Daca nu s ar mentine aurul la londra si NewYork majoritatea aurului mondiala, cum se mai putea pretul aurului?!

    Mai tinea cineva falsurile verzui?! 

    TEZAURUL LA MOSCOVA ??? NE -A OBLIGAT CINEVA ???

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb