CANCELARUL GERMAN OLAF SCHOLZ, LA DAVOS: "Graniţele din Europa nu se mută cu forţa"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 ianuarie 2022

Olaf Scholz; Sursa foto: facebook/Olaf Scholz

Olaf Scholz; Sursa foto: facebook/Olaf Scholz

Germania, pregătită să ia în calcul blocarea conductei Nord Stream 2, dacă Rusia va ataca Ucraina

Graniţele din Europa nu trebuie mutate cu forţa, a spus ieri, la Forumul Economic de la Davos, cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că, după ani de tensiuni în creştere în jurul graniţei Ucrainei cu Rusia, este imposibil să păstrăm tăcerea în această privinţă.

Într-un discurs transmis video către Forumul Economic Mondial, Scholz a afirmat că este prea devreme pentru a spune dacă Rusia va contribui la reducerea tensiunilor pe care această ţară le-a creat prin desfăşurarea a 100.000 de militari de-a lungul graniţei cu ţara vecină de la Vest, dar Rusia ştie că Occidentul era hotărât să susţină Ucraina.

"După ani de tensiuni în creştere, a tăcea nu este o opţiune sensibilă", a spus oficialul german, conform Reuters, adăugând: "Graniţele nu trebuie mutate cu forţa... Partea rusă este conştientă de hotărârea noastră".

Cancelarul Scholz a subliniat, astfel, hotărârea Germaniei de a proteja Ucraina de agresiunea rusă şi a îndemnat Moscova să îmbrăţişeze "câştigurile cooperării", care depăşesc preţul unei confruntări ulterioare.

Germania s-a angajat să protejeze integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit oficialului german, care a menţionat că Rusia ar trebui să recunoască faptul că "dreptul dă puterea" şi nu invers.

Scholz are programate astăzi discuţii, la Berlin, cu secretarul de stat al SUA Anthony Blinken, după care, vineri, Blinken se va întâlni, la Geneva, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, conform Bloomberg.

Amintim că, săptămâna aceasta, cancelarul german Olaf Scholz a îndemnat Rusia să facă "paşi fără echivoc" către o "dezescaladare" la frontiera cu Ucraina, după întâlnirea cu şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, în cadrul primei sale vizite la Madrid de la preluarea mandatului.

Scholz a atras atenţia asupra gravităţii situaţiei, care reprezintă un "pericol pentru suveranitatea Ucrainei", astfel încât este necesar "să facem tot posibilul" pentru a evita o intervenţie militară. Totodată, oficialul german a insistat asupra faptului că orice agresiune militară va avea grave consecinţe politice şi economice, şi a subliniat că trebuie făcut tot ce este posibil "pentru a nu se ajunge aici".

Scholz a apreciat că există "o serie întreagă de formate" pentru a dialoga cu Rusia şi a menţionat importanţa reactivării "formatului Normandia" împreună cu alte ţări, precum Franţa, pentru a contribui la "dezescaladare".

Germania, pregătită să ia în calcul blocarea conductei Nord Stream 2

Germania este pregătită să ia în calcul blocarea conductei Nord Stream 2, în cazul în care Rusia va ataca Ucraina, potrivit afirmaţiilor făcute marţi de cancelarul german Olaf Scholz, în contextul presiunilor tot mai mari generate de consolidarea armatei ruse la graniţele Ucrainei.

Amintim că Nord Stream 2 este gazoductul care va transporta gaze din Rusia în Germania, pe sub Marea Baltică.

Întrebat în legătură cu această opţiune de blocare a gazoductului, Olaf Scholz a declarat, citat de Reuters: "Este clar că Rusia va plăti un preţ mare şi orice variantă posibilă va fi discutată în cazul în care va exista o intervenţie militară în Ucraina".

Scholz a avut o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar acesta din urmă a declarat că a invitat aliaţii NATO şi Rusia la o nouă serie de întruniri pentru a discuta pe marginea modalităţilor de îmbunătăţire a securităţii, după ce o primă rundă de discuţii a avut loc săptămâna trecută, la Bruxelles.

Jens Stoltenberg şi Olaf Scholz i-au cerut Rusiei să înceapă retragerea trupelor ruseşti desfăşurate la graniţa cu Ucraina, cererea fiind respinsă de Moscova.

În acest context, Jens Stoltenberg a subliniat: "Transmitem Rusiei un mesaj foarte clar: dacă va decide încă o dată să folosească forţa împotriva Ucrainei, va trebui să plătească un preţ mare, care constă în sancţiuni economico-financiare şi politice". Totuşi, oficialul Alianţei a menţionat că NATO este o alianţă defensivă, care nu ameninţă Rusia sau vreo altă ţară.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. E , SI MIE MI-E IMPOSIBIL SA TAC , D-LE OLAF , IN PRIVINTA LOCUITORILOR RUSI { TOTUSI SANT OAMENI , SI NU BANDITI , CUM AI NUMESC UCRAINIENII !!! } , DIN ATAT DE CELEBRA ACUM DENUMITA , REGIUNEA DONBASS !!! IN PRIVINTA SITUATIEI DE ACOLO , DUMNEATA ESTI UN ''''' AERIAN ''''', INTOXICAT CU MINCIUNILE UCRAINIENE !!! AI INTELES , CE VREAU SA SPUN ??? ESTI PE O ALTA PLANETA !!! PRESEDINTELE ZELENSKI , DECLARA DE CURAND , LA O EMISIUNE DESPRE DONBASS , CELEBRELE CUVINTE : IN 2014 , RUSIA A INCEPUT RAZBOIUL IN UCRAINA !!! [...] INTELEG CA ESTI DE MESERIE ACTOR , SI DECI OBISNUIT SA JOCI TEATRU IN EMISIUNI , DAR CHIAR CA ASTA E PREA DE TOT !!! IA PUNE MANA PE UN ZIAR , ZIAR DE-AL VOSTRU , SI CITESTE : CINE A ATACAT , IN 2014 , PE CINE ??? CINE A OMORAT PE CINE ??? CINE A MACELARIT , PE CINE ??? CINE A UMPLUT STRAZILE SI ULITELE DONBASS-ului , CU MII DE CIVILI , DE FEMEI , BATRANI SI COPII COMPLET NEVINOVATI , CIURUITI CA PE CAINI ??? RUSIA ??? RUSII ??? RUSOFONII ??? SEPARATISTII ??? STIU EU , CE VOR UCRAINIENII !!! CA LOCUITORII DONBASS-ului , SA DEPUNA FRUMUSEL ARMELE , SI MILITARII UCRAINIENI SA-I POATA INCARCA IN MASINI , SA-I DUCA LA CELE MAI APROPIATE PADURI , SI SA LE TRAGA ACOLO , CATE UN GLONTE IN CAP !!! CA SA-I INVETE MINTE , SA MAI CEARA ''''' AUTONOMIE '''''' !!! S-AU APROPIEREA DE RUSIA !!! CINE E DE VINA , CA EI S-AU NASCUT ACOLO DIN NEAM IN NEAM , SI CA SANT VORBITORI DE LIMBA RUSA , NU UCRAINIANA ??? ZELENSKI E UN SMECHER SI UN VICLEAN , STIE SA MINTA FARA SA CLIPEASCA , IAR OLAF E UN GERMAN RATACIT , SI RUPT COMPLET DE REALITATE !!! RUSIA AR FACE CEA MAI MARE PROSTIE , DACA SI-AR ABANDONA LOCUITORII DIN DONBASS , SI I-AR LASA ASTFEL LA MILA UCRAINIENILOR !!! CE E DE FACUT ??? NU STIU , DAR TREBUIE FACUT CEVA !!! CEVA CARE SA-I MULTUMEASCA CAT DE CAT , SI PE LOCUITORII ATAT DE GREU INCERCATI , DIN REGIUNEA DONBASS !!! NUMAI O TARA CU OAMENI NEBUNI LA CAP , SE APUCA SA-SI EXTERMINE PROPRII LOCUITORI , CHIAR DACA ACESTIA VORBESC ALTA LIMBA !!!

    1. Pana in 2014 cum de nu s-au omorat intre ei?

      Ce grija ai fata de rusii din Ucraina, dar nu ai pomenit nimic de etnicii romani de acolo.

      Estri rus sau esti platit de rusi ca sa le plangi de mila (ca roman nu esti cu siguranta, dar mananci rahat pe siteuri romanesti)? 

    Dupa ce Germania isi va inchide centralele nucleare, s-ar putea sa se razgandeasca in privinta nord stream 2. Treaba cu sanctiunile nu stiu cat o sa tina, deoarece nu se stie cine si cat o sa reziste.

    1. Asa e, le vor da la rusi inapoi si RDG-ul ca sa aiba cu ce se incalzi in RFG.

      Mai degraba se vor razgandi in privinta centralelor.

      Mentalitatile de tip stalinist nu-si mai au locul in epoca actuala.

      Problemele apar atunci cand unii dintre noi considera ca lor li se cuvin mai multe decat altora si in detrimentul altora. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb