ZIARUL BURSA

20 ianuarie 2022
Ediţia din 15.08.2024
"Friday the 13th" (Vineri, 13) este o celebră franciză de horror americană care cuprinde douăsprezece filme, un serial de televiziune, romane, benzi desenate, jocuri video şi produse de legătură. Franciza se concentrează în principal pe personajul fictiv Jason Voorhees (purtând o mască ce poate fi interpretată ca o priză electrică - vezi ilustraţia), despre care se credea că s-a înecat când era băiat la Camp Crystal Lake din cauza neglijenţei personalului din tabără. Decenii mai târziu, se zvoneşte că lacul este "blestemat" şi este decorul unei serii de crime în masă. Jason apare în toate filmele, fie ca ucigaş, fie ca motivaţie pentru crime. Filmul original, creat pentru a profita de succesul celui al lui "Halloween" (1978), a fost scris de Victor Miller şi a fost produs şi regizat de Sean S. Cunningham. Filmele au încasat peste 468 de milioane de dolari la box-office din întreaga lume. A fost franciza horror cu cele mai mari încasări din lume până la lansarea "Halloween" (2018).

VIDEO Haosul din energie pare un film horror

Mihai GongoroiPolitică / 20 ianuarie 2022

Criza din sectorul energetic care a izbucnit anul trecut a mers din rău în mai rău şi s-a transformat într-un adevărat haos, pe măsură ce preţurile electricităţii şi gazelor au crescut continuu şi accelerat.

Preţurile produselor energetice au luat-o complet razna în 2021, iar efectele acestora se văd în dezordinea creată în prima lună a noului an, odată cu transmiterea facturilor de electricitate şi incapacitatea statului de a legifera coerent domeniul şi de a-şi impune autoritatea.

Olaf Scholz; Sursa foto: facebook/Olaf Scholz

CANCELARUL GERMAN OLAF SCHOLZ, LA DAVOS: "Graniţele din Europa nu se mută cu forţa"

V.R.Internaţional / 20 ianuarie 2022

Germania, pregătită să ia în calcul blocarea conductei Nord Stream 2, dacă Rusia va ataca Ucraina 

Graniţele din Europa nu trebuie mutate cu forţa, a spus ieri, la Forumul Economic de la Davos, cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că, după ani de tensiuni în creştere în jurul graniţei Ucrainei cu Rusia, este imposibil să păstrăm tăcerea în această privinţă.

Recrutarea elevilor de către fosta Securitate, pe masa Parchetului Militar

Recrutarea elevilor de către fosta Securitate, pe masa Parchetului Militar

George MarinescuPolitică / 20 ianuarie 2022

32 de foşti ofiţeri de Securitate - acuzaţi de CNSAS pentru recrutarea a 838 de elevi minori CNSAS a trimis către Parchetul Militar 2680 de documente privind activitatea foştilor ofiţeri Anul trecut, CNSAS a acuzat alţi 169 de foşti ofiţeri ai Securităţii de recrutarea a peste 2300 de elevi minori  

Secţia Parchetelor Militare de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cu privire la activitatea desfăşurată de 32 de foşti ofiţeri de Securitate, care au fost implicaţi în recrutarea şi dirijarea a 838 de elevi minori în ultimii ani ai regimului comunist.

Măsurile decise de Guvern şi liderii Coaliţiei

ENERGIE Măsurile decise de Guvern şi liderii Coaliţiei

M.G.Politică / 20 ianuarie 2022

Virgil Popescu: "Sunt interzise debranşările, iar revenirea la piaţa reglementată rămâne o opţiune - vedem cum evoluează preţurile" 

În şedinţa coaliţiei de luni s-a decis scăderea plafonului la energie electrică şi gaz şi creşterea limitei de consum, urmând ca aceste măsuri să se aplice de la 1 februarie.

Furnizorii resping acuzaţiile care li se aduc

ENERGIE Furnizorii resping acuzaţiile care li se aduc

M.G.Companii / 20 ianuarie 2022

AFEER: "Furnizorii nu sunt hoţi" 

Asociaţia Furnizorilor de Energie (AFEER) a respins, marţi, acuzaţiile apărute în spaţiul public prin care furnizorii sunt acuzaţi de practici incorecte. "Furnizorii nu sunt hoţi", arată AFEER într-un comunicat de presă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 ianuarie 2022

MACRO NEWSLETTER 20 ianuarie 2022

Macroeconomie / 20 ianuarie 2022

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări şi în decembrie 2021, până la 5,4%, de la 5,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după o creştere de 0,7% în luna anterioară.

Corecţia se adânceşte la bursa noastră

BVB Corecţia se adânceşte la bursa noastră

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 ianuarie 2022

Tranzacţiile cu acţiunile Banca Transilvania au asigurat o treime din rulaj  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut o nouă sesiune corectivă în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-un context dificil pentru pieţele europene,...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo