Cea mai înaltă statuie din lume a costat 420 de milioane de dolari

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 noiembrie 2018

Cea mai înaltă statuie din lume a costat 420 de milioane de dolari

India a inaugurat, ieri, cea mai înaltă statuie din lume, la Surat, în Gujarat (vest), statul de origine al prim-ministrului naţionalist Narendra Modi. Aceasta îl reprezintă pe Sardar Vallabhbhai Patel, o figură a independenţei Indiei, costul total al lucrării fiind de 420 milioane de dolari.

De două ori mai mare decât statuia Libertăţii din New York, inclusiv cu piedestal, structura îl înfăţişează pe fostul prim ministru (1875-1950) îmbrăcat într-un dhoti tradiţional şi cu un şal pe umeri. Monumentul a provocat o opoziţie în comunităţile locale. Acestea au denunţat costul şi impactul asupra mediului şi au ameninţat că vor perturba inaugurarea prin manifestaţii. Grea de 100.000 de tone, fabricată în parte în China, statuia lui Patel a necesitat patru ani de lucrări şi 3.000 de muncitori. Şeful Guvernului indian, Narendra Modi a inaugurat oficial "Statuia Unităţii", edificiul din bronz, beton şi oţel, care măsoară 182 de metri înălţime. "Astăzi este o zi care va fi rememorată în istoria Indiei. Niciun indian nu va uita această zi", a declarat Narendra Modi în discursul său, afirmând că statuia lui Patel, "Omul de Fier", va atrage "hoarde" de turişti. Rezervările au fost deschise pe internet pentru vizitarea monumentului. Un bilet de 350 de rupii (4,1 euro) oferă acces publicului la un punct de observaţie din corpul statuii.

Cea mai înaltă statuie din lume a fost până în prezent cea a lui Buddha din Templul Izvorului, în centrul Chinei, care măsoară 128 de metri, potrivit Guinness Book.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ~Superb~..Inchinare la idoli in India??...Da ! 4-sute-doua-10 de milioane de dolari aruncati pe apa simbetei intr-o tara cu o mare parte a populatiei traind intr-o saracie si mizerie crunta, in loc sa construiesti 420 de spitale sau 420 de scoli sau gradinite, sau 420.000 de locuinte sociale in marile aglomerari urbane ori alte asezaminte pt. oamenii sarmani, 420 de fabrici si implicit 42.000 de noi locuri de munca, 420 de km de drumuri noi sau cai ferate moderne, ori 420 de km de conducte cu apa potabila si canalizare. Insa guvernu' lor inspiranduse de pe la altii, ii ia de la buget banuiesc si ii arunca pe fereastra..desi, si probabil, si in urma unor studii de fezabilitate-marketing si piata ei cred ca acesti banii vor fi recuperati si ulterior vor trece pe profit de pe urma turismului care va inflori acolo, asa zic ei !!..Si totusi, si din maruntul nostru punct de vedere credem ca era mai bine daca sculptau in fier sau piatra o statuie gigant a lui Shiwa de exemplu, marele zeu al Hinduismului sau alta zeitate, sau altceva legat de misticism si care ar fi atras lume mult mai multa si de pe intregul mapamond, nu doar din tara LOR...pe cind asaaa, Ei au trintit 1_ditamai chipul cioplit al unui marunt-Om-muritor de rind, necunoscut practic de catre majoritatea oamenilor din afara Indiei,..si ca sa ce ???...

    1. Astept ziua cand se va inaugura cea mai mare prostie din lume. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb