ZIARUL BURSA

01 noiembrie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Distribuirea a 90% din profit obligă Transgaz la împrumut

EDIŢIE SPECIALĂ: TRANSGAZ / REPREZENTANŢII COMPANIEI DE TRANSPORT GAZE NATURALE: Distribuirea a 90% din profit obligă Transgaz la împrumut

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 noiembrie 2018

Repartizarea unei cote de minimum 90% din profitul net realizat de Transgaz sub formă de dividende are un impact negativ asupra capacitatăţii companiei de a finanţa un amplu program de investiţii, care include proiectele strategice cuprinse în programul de dezvoltare pe zece ani al companiei aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi alte investiţii/achiziţii cuprinse în strategia de dezvoltare a companiei, ne-au transmis reprezentanţii companiei. Aceştia ne-au precizat, într-un interviu, că menţinerea cotei de repartizare de 90% din profitul net sub formă de dividende va determina creşterea gradului de îndatorare al companiei, care va fi obligată să se împrumute suplimentar.

Reporter: Având în vedere preluarea Vestmoldtransgaz de către Trans­gaz, prin Eurotransgaz, când estimaţi finalizarea conductei Ungheni- Chişinău?

Transgaz: Proiectul Ungheni- Chişinău reprezintă o importantă inves­tiţie pentru creşterea securităţii energetice a Republicii Moldova, pentru asigurarea aprovizionării cu gaze naturale a celei mai mari zone de consum din Republica Moldova, municipiul Chişinău, dintr-o sursă alternativă de gaze naturale, şi constă în prelungirea interconectării existente (Iaşi-Un­gheni) cu o conductă de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni- Chişinău. Termenul estimat de finalizare a inves­tiţiei este decembrie 2019.

Anca Păltineanu şi Simion Tihon

EDIŢIE SPECIALĂ: TRANSGAZ / OPINIILE ANALIŞTILOR Corecţiile ex-dividend şi rezultatele financiare au scăzut cotaţia Transgaz

A.I.Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2018

La începutul anului 2018, în piaţă exista un sentiment pozitiv legat de acţiunile TGN, dar rezultatele financiare nefavorabile din primul trimestru, pierderea licitaţiei pentru preluarea companiei elene DESFA, prima propunere de dividende, dar şi modificarea tarifelor de către ANRE au condus la o evoluţie negativă a preţului acţiunilor, ne-a transmis Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul Tradeville, în condiţiile scăderii preţului acţiunii companiei la Bursa de Valori Bucureşti cu circa 12%, din luna septembrie 2017 şi până în prezent.

Analiză financiară Transgaz

EDIŢIE SPECIALĂ: TRANSGAZ Analiză financiară Transgaz

Valentin M. IonescuPiaţa de Capital / 1 noiembrie 2018

Proiecte  

Transgaz are un plan de investiţii pe 10 ani (2018-2027), cu opt proiecte de impact naţional şi transnaţional (interconectare şi import-export de gaz natural), dar şi cu implicaţii geoeconomice. Valoarea celor opt proiecte este de 1,694 miliarde euro.

Prezentarea companiei Transgaz

EDIŢIE SPECIALĂ: TRANSGAZ Prezentarea companiei Transgaz

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 1 noiembrie 2018

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz"S.A. este operatorul sistemului naţional de conducte de transport al gazelor naturale, având ca obiect principal de activitate transportul de gaze naturale pe teritoriul României, dispecerizarea gazelor naturale şi tranzitul internaţional de gaze naturale pe teritoriul Românie, precum şi alte 26 activităţi secundare.

OMV Petrom - creştere cu peste 40% a profitului din exploatare

DUPĂ PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI OMV Petrom - creştere cu peste 40% a profitului din exploatare

A.I.Companii / 1 noiembrie 2018

Compania a renunţat la un credit de un miliard de euro  

"Nu vedem probabilă luarea unei decizii finale de investiţie pentru Neptun Deep, până la finalul acestui an", spun oficialii OMV Petrom

Ca urmare a îmbunătăţirii preţurilor mărfurilor tranzacţionabile şi a cererii de energie electrică, OMV Petrom (SNP) a obţinut, în primele nouă luni ale anului curent, la nivel consolidat, un profit din exploatare de 3,46 miliarde de lei, în creştere cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, segmentul Upstream având cea mai mare contribuţie la rezultatul obţinut, a anunţat, ieri, cel mai mare producător de ţiţiei şi gaze din Sud-Estul Europei.

"Zid oficial" în calea migraţiei

"Zid oficial" în calea migraţiei

O.D.Companii / 1 noiembrie 2018

Migraţia deranjează tot mai multe ţări, în special din Uniunea Europeană. Guvernul austriac şi-a anunţat retragerea din pactul ONU cu privire la migraţie, care urmează să fie adoptat oficial în decembrie şi căruia Viena afirmă că i se opune, la fel ca Ungaria şi Statele Unite, cu scopul de "a-şi apăra suveranitatea". Pe de altă, parte jurnalista ungară de televiziune Petra Laszlo, care a împiedicat şi lovit migranţi ce fugeau de poliţie în 2015 - surprinsă în imagini care au făcut înconjurul lumii - a fost achitată de Curtea Supremă, care i-a anulat condamnările în intanţele inferioare. Sunt mai multe ţări care vor să ofere semnale clare în ceea ce priveşte migraţia.

O eventuală remaniere a lui Tudorel Toader trebuie decisă în următoarea ºedinþă a Comitetului Executiv (CEx) Naþional al PSD, ºedinþă care nu a fost încă stabilită conform declaraþiilor făcute de preºedintele social-democraþilor, Liviu Dragnea.

MINISTRUL JUSTIŢIEI, NEREMANIAT DE MOŢIUNEA SIMPLĂ A OPOZIŢIEI Tudorel Toader aşteaptă şedinţa CEx al PSD

George MarinescuPolitică / 1 noiembrie 2018

171deputaţi - dintre care 165 fac parte din coaliţia PSD-ALDE - au votat, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor împotriva moţiunii simple depusă de 87 de parlamentari ai opoziţiei împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader. Deşi pe parcursul ultimelor două zile au apărut mai multe scenarii conform cărora liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi ordonat deputaţilor social-democraţi să voteze pentru demiterea lui Tudorel Toader, lucrurile au stat invers în şedinţa de plen, parlamentarii coaliţiei făcând scut comun în jurul celui care a reuşit să o revoce pe Laura Codruţa Kövesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a declanşat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr şi care le-a pus la dispoziţie drafturile privind modificarea legilor justiţiei şi legislaţiei penale.

Mugur Isărescu: "Calculăm şi monitorizăm, dar cursul este al pieţei. Mai intervenim când apar confuzii şi încercăm să explicăm care este realitatea pentru că perpetuarea confuziilor este periculoasă".

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR: "Internet banking-ul, plăţile instant, criptomonedele pot furniza adevărate şocuri industriei financiare"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 1 noiembrie 2018

Într-un peisaj de servicii financiare supus unor schimbări rapide, produse financiare de tip internet banking, plăţi instant, cripto-monede etc. pot furniza adevărate şocuri pentru industria financiară, generând incertitudine şi testând, concomitent, rezilienţa conformităţii şi, implicit, capacitatea de absorbţie ins­tituţională a acestor şocuri, a atras, ieri, atenţia, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

Dragoş Neacşu: "În următorii doi-trei ani de zile, o formă de recesiune va exista. Spun acest lucru deoarece aproximativ două treimi din indicatorii care au putut permite diagnosticarea acelei crize din 2008-2009, sunt, din nou, în cotele de avarie".

DRAGOŞ NEACŞU, ROMANIAN BUSINESS LEADERS:  "România se va confrunta cu recesiunea, în 2020-2021"

Ramona RaduCompanii / 1 noiembrie 2018

Dragoş Roşca, preşedinte RBL: "Creşterea consumului maschează o realitate economică alarmantă" 

Ţara noastră se va confrunta, în curând cu "vremuri grele", întrucât anii 2020-2021 vor aduce o recesiune, pentru care ar trebui să înceapă să se pregătească încă de pe acum, a avertizat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Dragoş Neacşu, membru board Romanian Business Leaders (RBL).

MOL are cele mai bune rezultate trimestriale din ultimii trei ani

MOL are cele mai bune rezultate trimestriale din ultimii trei ani

A.V.Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2018

Profitul operaţional al grupului a crescut cu 23%, la 708 milioane de dolari 

Grupul petrolier maghiar MOL a anunţat ieri, pentru trimestrul al treilea din 2018, un profit operaţional (Clean CCS EBITDA) de 708 milioane de dolari, mai mare cu 23% faţă de intervalul similar din 2017.

Câştigul de pe segmentul Upstream a înregistrat un salt de 70% faţă de anul trecut, la 319 milioane de dolari, datorită avansului preţurilor petrolului şi gazelor.

O avere, plătită pentru cărţile preşedintelui Mitterrand

O avere, plătită pentru cărţile preşedintelui Mitterrand

O.D.Cultură / 1 noiembrie 2018

Într-o lume în care cultura este tot mai puţin apreciată, o bibliotecă personală s-a vândut pentru o sumă considerabilă. Cărţile din biblioteca lui François Mitterrand, licitate la începutul săptămânii la casa Piasa, au totalizat vânzări de 1,5 milioane de euro (taxe incluse), o valoare de trei ori mai mare decât estimarea iniţială. Vânzarea de la Paris a avut ca obiect 1.000 de loturi, lucrări de literatură din secolul al XX-lea din biblioteca fostului preşedinte François Mitterrand, cele mai multe ediţii originale.

Cea mai înaltă statuie din lume a costat 420 de milioane de dolari

Cea mai înaltă statuie din lume a costat 420 de milioane de dolari

O.D.Miscellanea / 1 noiembrie 2018

India a inaugurat, ieri, cea mai înaltă statuie din lume, la Surat, în Gujarat (vest), statul de origine al prim-ministrului naţionalist Narendra Modi. Aceasta îl reprezintă pe Sardar Vallabhbhai Patel, o figură a independenţei Indiei, costul total al lucrării fiind de 420 milioane de dolari.

OBIECTIV  Reducerea dozei de subiectivism la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

O.D.Cultură / 1 noiembrie 2018

Secretarul de stat în MEN pentru învăţământ preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, a declarat că s-a propus creşterea, începând de vara viitoare, la 40% a itemilor de tip obiectiv la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Lixandru a declarat, pentru Agerpres, că nu se schimbă nicio modalitate de evaluare: "Nu se schimbă nicio modalitate de evaluare. În urma analizei pe care am făcut-o în vară, pentru a încerca să eliminăm pe cât posibil diferenţele între evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, am propus să se crească ponderea itemilor de tip obiectiv în structura subiectelor.

Teraplast, printre performerii bursei

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 23 - 30 OCTOMBRIE Teraplast, printre performerii bursei

MIHAI GONGOROIInvestiţii Personale / 1 noiembrie 2018

Înregistrând o apreciere a cotaţiei de 2,63%, în raport cu moneda euro, în intervalul 23 - 30 octombrie, acţiunile Teraplast (TRP) reprezintă cele mai rentabile titluri din cadrul indicelui extins BET-XT, indicele celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), care a suferit o retragere de 1,89%, în perioada avută în vedere.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Samsung" îşi reduce cheltuielile de capital

Companii / 1 noiembrie 2018

Compania a înregistrat un profit record în trimestrul al treilea din 2018 

Gigantul sud-coreean "Samsung Electronics" a anunţat, ieri, reducerea cheltuielilor de capital cu 27% şi a avertizat că până anul viitor profitul va fi mai...

MACRO NEWSLETTER-01 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-01 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 1 noiembrie 2018

Volumul vânzărilor retail din Germania a crescut sub aşteptări în septembrie 2018, cu o rată lunară de 0,1%, după o scădere de 0,3% în luna precedentă, iar declinul anual a fost de 2,6%, după o creştere de 1,5% în luna anterioară. Volumul...

Legea spălării banilor, contestată la CCR

M.G.Politică / 1 noiembrie 2018

PNL şi USR au atacat la Curtea Constituţională legea privind combaterea spălării banilor. Reprezentanţii celor două partide au afirmat, ieri, că legea care trebuie să transpună a patra directivă europeană privind prevenirea şi combaterea spălării...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo