Statele UE au relaxat normele privind creditele neperformante

Ziarul BURSA #Internaţional / 1 noiembrie 2018

Statele UE au relaxat normele privind creditele neperformante

Diplomaţii europeni au căzut de acord, ieri, asupra unor noi reguli care să reglementeze modul în care băncile ar trebui să îşi gestioneze creditele neperformante, în ideea de a soluţiona o problemă care afectează încă Uniunea Europeană la un deceniu după criza financiară globală, transmite Reuters, conform Agerpres.

Potrivit propunerilor convenite de reprezentanţii statelor membre, băncile vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru a-şi constitui rezerve cu care să acopere posibilele pierderi provocate de creditele neperformante. Statele UE au fost de acord să prelungească, de la doi până la trei ani, intervalul de timp în care băncile trebuie să acopere noile credite fără garanţii, mai riscante, care vor deveni neperformante.

De asemenea, statele UE au convenit să amâne aplicarea noilor norme. Iniţial, acestea urmau să se aplice, retroactiv, din luna martie 2018, ceea ce înseamnă că băncile ar fi avut la dispoziţie doi ani, până în luna martie 2020, pentru a-şi constitui rezerve cu care să se protejeze împotriva noilor credite neperformante. În schimb, guvernele UE au convenit ca doar creditele emise după ce noile reguli vor fi adoptate să fie supuse noilor cerinţe, ceea ce înseamnă că, practic, băncile vor avea la dispoziţie peste trei ani pentru a acoperi pierderile provocate de aceste noi credite.

În plus, "portiţele legislative" care ar fi permis băncilor să pună deoparte mai puţini bani pentru unele credite au fost eliminate din propunerea iniţială, a dezvăluit un diplomat implicat în procesul de negociere.

Acordul convenit ieri de reprezentanţii statelor UE relaxează însă modificările legislative propuse în luna martie de Comisia Europeană. În plus, Parlamentul European trebuie să îşi dea şi el acordul asupra modificărilor propuse de guvernele statelor membre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb