BVB Banca Transilvania a asigurat 60% din rulajul zilei

V.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 noiembrie 2018

Banca Transilvania a asigurat 60% din rulajul zilei

Toţi indicii închid şedinţa bursieră în zona pozitivă

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 82,04 milioane de lei, dublu faţă de valoarea medie a acestui an, de circa 40 de milioane de lei, în contextul in care titlurile Banca Transilvania (TLV) au avut un aport de 60%.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, a detaliat evoluţia de ieri a şedinţei de tranzacţionare: "Astăzi, (n.r. ieri) indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, asemănătoare cu cea a principalelor burse europene şi nord-americane, care au crescut în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 0,35% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,03% pentru BET-FI şi +1,12% pentru BET-NG. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţă reglementată a fost de 17,58 milioane de euro, peste media zilnică de 11,51 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Condmag (COMI), cu +8,82%, pe fondul tranzacţionării unui volum mult sub media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor OMV Petrom (SNP) a avut cea mai bună evoluţie (+2,5%), în condiţiile în care cu acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Electroputere (EPT), cu -8,7%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, titlurile Transelectrica (TEL) au marcat cea mai slabă evoluţie a zilei (-0,89%), pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au însumat transferuri de 49,69 milioane de lei/acţiune, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,32 de lei/acţiune, în scădere cu 0,85%. 

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile SNP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,3895 de lei, în creştere cu 2,50%, rulajul consemnat cu acţiunile companiei petroliere fiind de 10 milioane de lei. 

Acţiunile Transgaz (TGN) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul unitar de 351 de lei, în contextul unei valori transferate de 7,52 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa bursieră la preţul de 13,04 lei/acţiune, în depreciere cu 0,46%, pe fondul unui rulaj de 3,25 milioane de lei. 

Pe piaţa "deal" a fost încheiată o singură tranzacţie, cu titlurile SNP, la valoarea de 3,1 milioane de lei, preţul unitar fiind de 0,388 lei/unitate, în creştere cu 2,11%.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o creştere de 0,33%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,57%, iar indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,39%.  

  Topul celor mai mari creşteri

1. "Condmag" (COMI): +8,82%

2. "Compania Energopetrol" (ENP): +7,69%

3. "Rompetrol Rafinare " (RRC): +7,02%

4. "Rompetrol Well Services" (PTR): +6,00%

5. "Carbochim" (CBC): +4,62%

      

  Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -8,70%

2. "Grupul Industrial Electrocontact" (ECT): -3,70%

3. "Electroargeş" (ELGS): -2,77%

4. "SIF Muntenia" (SIF4): -0,99%

5. "Transelectrica" (TEL): -0,89%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb