MINISTRUL JUSTIŢIEI, NEREMANIAT DE MOŢIUNEA SIMPLĂ A OPOZIŢIEI Tudorel Toader aşteaptă şedinţa CEx al PSD

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 1 noiembrie 2018

O eventuală remaniere a lui Tudorel Toader trebuie decisă în următoarea ºedinþă a Comitetului Executiv (CEx) Naþional al PSD, ºedinþă care nu a fost încă stabilită conform declaraþiilor făcute de preºedintele social-democraþilor, Liviu Dragnea.

O eventuală remaniere a lui Tudorel Toader trebuie decisă în următoarea ºedinþă a Comitetului Executiv (CEx) Naþional al PSD, ºedinþă care nu a fost încă stabilită conform declaraþiilor făcute de preºedintele social-democraþilor, Liviu Dragnea.

171deputaţi - dintre care 165 fac parte din coaliţia PSD-ALDE - au votat, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor împotriva moţiunii simple depusă de 87 de parlamentari ai opoziţiei împotriva ministrului justiţiei, Tudorel Toader. Deşi pe parcursul ultimelor două zile au apărut mai multe scenarii conform cărora liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi ordonat deputaţilor social-democraţi să voteze pentru demiterea lui Tudorel Toader, lucrurile au stat invers în şedinţa de plen, parlamentarii coaliţiei făcând scut comun în jurul celui care a reuşit să o revoce pe Laura Codruţa Kövesi din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a declanşat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr şi care le-a pus la dispoziţie drafturile privind modificarea legilor justiţiei şi legislaţiei penale. Chiar dacă unii dintre aleşii puterii sunt în continuare nemulţumiţi de activitatea ministrului justiţiei şi de faptul că acesta se eschivează cu privire la elaborarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea, ei au susţinut înaintea şedinţei de plen că o eventuală remaniere a lui Tudorel Toader trebuie decisă în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv (CEx) Naţional al PSD, şedinţă care nu a fost încă stabilită conform declaraţiilor făcute de preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a precizat că în prezent nu se pune problema remanierii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, dar nu se ştie ce se va întâmpla în continuare: "Le-aş sugera tuturor să nu se mai victimizeze în discuţii informale cu presa că, dacă o să fie remaniaţi, o să spună de fapt care e adevăratul motiv. Adevăratul motiv pentru remaniere nu va fi la niciunul dintre miniştri ordonanţa de amnistie şi graţiere. Dacă cineva se gândeşte să spună că din cauza asta ar putea fi remaniat, ceea ce deocamdată în PSD nu e cazul, la ora asta nu se pune problema remanierii lui Toader, dar la ora asta nu ştim ce se va întâmpla în continuare, ar face o mare greşeală".

Referitor la remanierea altor miniştri din cabinetul Dăncilă, şeful PSD a declarat că în ultima vreme au apărut foarte multe informaţii, chiar sondaje comandate de unii social-democraţi pe reţelele de socializare, dar niciunul dintre acestea nu va fi luat în considerare la declanşarea procedurii de remaniere. Liviu Dragnea a spus: "Eu ţin foarte mult la colegii mei şi le spun mereu să înţeleagă că CEX-ul de la PSD, care a devenit deja eveniment naţional, încă este convocat de noi, nu de presă. Deocamdată îl convocăm noi, din moment ce nu am anunţat un CEx, nu am anunţat o zi anume, ci am anunţat doar, nu am ascuns faptul că analizăm cu atenţie, în frunte cu prim-ministrul, activitatea fiecărui ministru în parte, şi nu pe chestiuni personale, pe chestiuni de puci, nepuci, pucişti, nepucişti, pentru că din ce am vorbit cu doamna prim-ministru o să fie şi nişte dezamăgiri şi nişte surprize. Se au în vedere doar eficienţa, capacitatea de comunicare, capacitatea de muncă şi capacitatea de a gestiona relaţiile obligatorii şi comunicarea obligatorie şi coordonarea obligatorie pe care trebuie să le aibă majoritatea membrilor Guvernului în perioada asumării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene".

Pentru că în presă au apărut informaţii conform cărora printre viitorii remaniaţi s-ar număra şi ministrul de interne, Carmen Dan, aceasta a precizat, ieri, că nu are emoţii în privinţa remanierii guvernului. Carmen Dan a spus: "Fiecare membru al Guvernului şi-a asumat acest mandat, şi-a asumat că va veni un moment în care se va face o analiză şi că în funcţie de acea analiză va continua sau va pleca, mi se pare foarte corect. Eu nu am cunoştinţă despre nicio discuţie în forul statutar al partidului sau la Guvern, unde, aşa cum a anunţat premierul României, a finalizat activitatea de evaluare. În acest moment, sunt speculaţii şi scenarii mediatice".

Ea a negat informaţiile conform cărora va fi propusă ministru interimar al justiţiei, în cazul în care Tudorel Toader va fi remaniat.

Unul dintre miniştrii care apar în toate scenariile privind remanierea este Lucian Şova, ministrul transporturilor. Acesta a declarat că se simte "flatat" că este pe toate listele privind remanierea guvernamentală, sus­ţinând că este pregătit încă din prima zi să plece din funcţie. Ministrul transporturilor a spus că nu ştie dacă remanierea va cuprinde şi o rotaţie a cadrelor, adică o rocadă între ministere, şi că nu are ce să îşi reproşeze cu privire la activitatea depusă.

Până acum avem o certitudine: unul dintre vicepremieri va pleca din Guvern. Este vorba despre Viorel Ştefan, vicepremier fără portofoliu în cabinetul Dăncilă. El a declarat, ieri, că şi-a depus candidatura pentru şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară şi doreşte să meargă pe acest proiect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb