MOL are cele mai bune rezultate trimestriale din ultimii trei ani

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2018

MOL are cele mai bune rezultate trimestriale din ultimii trei ani

Profitul operaţional al grupului a crescut cu 23%, la 708 milioane de dolari

Grupul petrolier maghiar MOL a anunţat ieri, pentru trimestrul al treilea din 2018, un profit operaţional (Clean CCS EBITDA) de 708 milioane de dolari, mai mare cu 23% faţă de intervalul similar din 2017.

Câştigul de pe segmentul Upstream a înregistrat un salt de 70% faţă de anul trecut, la 319 milioane de dolari, datorită avansului preţurilor petrolului şi gazelor.

Rezultatul operaţional (Clean CCS EBITDA) generat de segmentul Downstream s-a menţinut la aproape acelaşi nivel, de 262 milioane de dolari, în trimestrul al treilea, în pofida scăderii semnificative a marjelor pe segmentul de rafinare şi produse petrochimice. Marjele în scădere au fost compensate în mare parte de volumele solide şi de îmbunătăţirea marjelor din vânzări pe segmentul de rafinare în acest trimestru.

Segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre, în baza expansiunii marjei non-fuel şi a tendinţelor pozitive ale pieţei combus-tibililor. Segmentul a atins un nou rezultat trimestrial record, de 147 milioa-ne de dolari, cu 11% mai mare faţă de anul precedent. Odată cu accelerarea implementării conceptului non-fuel, numărul staţiilor de servicii în care a fost introdus conceptul Fresh Corner a crescut la 606, de la 363 cu un an în urmă.

Segmentul Gas Midstream a înregistrat un rezultat EBITDA de 25 de milioane de dolari în trimestrul al treilea, situându-se sub nivelul anului trecut din cauza scăderii volumelor şi a creşterii costului energiei.

Producţia zilnică medie de hidrocarburi a scăzut foarte puţin în trimes-trul al treilea şi s-a situat la 108.300 barili echivalent petrol pe zi (bpe), în condiţiile în care creşterea producţiei în perimetrul Catcher din Marea Britanie a compensat în mare parte evoluţiile anuale obişnuite.

Profitul net al Grupului MOL s-a ridicat la 323 milioane de dolari în trimestrul al treilea din 2018, faţă de 184 milioane de dolari în trimestrul al treilea din 2017. În primele nouă luni ale anului 2018, câştigul net a ajuns la un total de 835 milioane de dolari, iar EBITDA a depăşit două miliarde de dolari, conform anunţului MOL.

Zsolt Hernadi, Chairman-CEO al companiei, a declarat: "Rezultatele foarte solide raportate pe trimestrul al treilea ne vor permite să atingem cu uşurinţă sau să depăşim ţinta orientativă de 2,4 miliarde de dolari stabilită pentru rezultatele operaţionale CCS EBITDA în 2018, reuşind totodată să continuăm procesul de transformare strategică a companiei în cadrul căruia am atins repere importante în ultimele trei luni. Rezultatul EBITDA şi fluxul de numerar liber au crescut cu peste 20% în trimestrul al treilea, în timp ce segmentul Upstream a capitalizat majorarea preţului petrolului şi a devenit principalul contributor cu numerar, segmentul Consumer Services şi-a continuat creşterea de două cifre şi segmentul Downstream a raportat rezultate stabile, în pofida unui context macro mult mai slab. Între timp, am încheiat contracte EPC (de inginerie, achiziţie şi construcţie) pentru proiectul poliol şi am agreat un parteneriat strategic privind reciclarea plas-ticului pe durata acestui trimestru".

Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în indus-trie. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în nouă ţări, dintre care 218 în România.

Vânzările retail de motorină ale MOL România au înregistrat o creştere de 9% faţă de trimestrul precedent, ajungând la 145 kilotone (kt), potrivit unui comunicat al grupului. Vânzarile retail de benzină au fost stabile, situându-se la 42 de kt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb