Dragoş Neacşu, RBL: "O parte a banilor din Pilonul II ar trebui investiţi în fondurile de private equity"

R.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2018

Pilonul II de pensii ar trebui să fie dezvoltat şi întreţinut, pe mai departe, pentru a avea o evoluţie bună, deoarece este singurul activ financiar pe termen lung (30-40 de ani) pe care îl au românii, a sub-liniat, ieri, Dragoş Neacşu.

Domnia sa a afirmat, ieri: "Dacă vorbim de Pilonul II de pensii private şi de fondurile de private equity şi ce pot face ele pentru antreprenoriat, eu sunt de părere că cea mai bună soluţie de finanţare pe termen lung, în ceea ce priveşte banii administraţi privat ai cetăţenilor României, este ca din acele, deocamdată, 10 miliarde de euro care s-au strâns în fondurile de pensii private din Pilonul II să se permită, în sfârşit, la 11 ani de la reglementarea iniţială, posibilitatea ca o parte din aceşti bani să poată fi investiţi în fonduri de private equity care să lege, cumva, tipul acesta de finanţare pe termen lung, pentru că aceştia sunt bani meniţi să finanţeze vârsta de retragere din activitate, peste 30-40 de ani, şi este firesc să inves-teşti în activităţi economice care au ciclu de creştere lung şi valoare adăugată importantă".

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de APAPR, circa 86% dintre români ştiu de existenţa Pilonului II de pensii private şi îl consideră benefic, iar 60% dintre ei ştiu că au un cont, dar nu şi dimensiunea contului, a mai precizat domnia sa, adăugând că autorităţile române ar trebui să informeze şi să educe financiar cetăţenii, aceasta fiind răspunderea lor.

"Este păcat că, la 10-11 ani de existenţă a sistemului de pensii administrate privat, doar circa 500.000 de români şi-au activat facilitatea, gratuită, de a-ţi interoga, în orice moment, valoarea contului tău de pensie privată. Sunt 7 milioane de români, are au contribuit măcar o dată la acest sistem şi 4,2 milioane de români care contribuie lunar, în 2018, la cele 7 fonduri de pensii administrate privat. Între 500.000 şi 1 milion de români deţin în conturile lor de pensie privată 10.000 de lei sau peste şi nu ştiu asta. În plus, această proprietate privată poate fi moştenită, lucru, din nou, puţin ştiut", a mai menţionat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb