Coresi Business Park ia un credit de patru milioane de euro pentru dezvoltare

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2016

Coresi Business Park ia un credit de patru milioane de euro pentru dezvoltare

Compania Coresi Business Park, care administrează parcul de business cu acelaşi nume de pe fosta platformă industrială Tractorul, şi-a majorat capitalul social cu 500.000 de euro în cursul lunii septembrie. Acţionarii companiei au decis majorarea capitalului social cu 2,270 milioane de lei lei, echivalentul a 500.000 de euro, până la 24,907 milioane de lei.

"Majorarea capitalului social se va realiza prin emiterea unui număr de 226.980 noi părţi sociale, având o valoare nominală de 10 lei fiecare şi o valoare totală de 2.269.800 lei, subscrise şi plătite integral de către Ibitol Properties Limited", se arată în decizia acţionarilor publicată în Monitorul Oficial.

De asemenea, acţionarii companiei au decis să contracteze un împrumut de patru milioane de euro de la Garanti Bank pentru a finanţa cheltuielile de construire aferente clădirii de birouri N1.

Coresi Business Park a livrat luna trecută o nouă clădire - L1 - cu o suprafaţă de 8.300 de metri pătraţi. Sunt în curs lucrările de construcţie la cea de-a doua clădire nouă, N1, de 8.500 mp, ce urmează a fi livrată în trimestrul al doilea din 2017, a anunţat dezvoltatorul parcului de business, Ascenta Management. În noua clădire funcţionează clienţi ca Tata Technologies, Iquest (relocat) şi Freudenberg (un client care şi-a extins suprafaţa închiriată).

Coresi Business Park totalizează în prezent peste 30.000 mp de birouri de clasă A şi ţinteşte să ajungă la 100.000 mp în următorii ani.

Cea de-a doua fază a proiectului Coresi Business Park cuprinde trei clădiri moderne de birouri clasa A, cu regim mic de înălţime (P+3E/4E), totalizând 25.000 mp construiţi. Clădirea L1, cu o suprafaţă construită de 8.300 mp, este închiriată integral şi se află în proces de obţinere a calificativului BREEAM - "Foarte bine". Clădirea L1 a fost dată integral în folosinţă în luna septembrie 2016. Sunt în curs lucrările de construcţie la cea de-a doua clădire nouă, N1, de 8.500 mp ce urmează a fi livrată în trimestrul al doilea din 2017.

"Remarcăm mult mai multă atenţie din partea viitorilor chiriaşi în ceea ce priveşte calitatea amenajării interioare şi a partiţiilor, inclusiv a materialelor şi a componentelor folosite, precum şi respectarea normelor PSI, cât şi a altor aspecte de sănătate şi securitate la locul de muncă", susţine Silviu Savin, Partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park.

Prima fază a Coresi Business Park cuprinde aproximativ 26.000 mp construiţi de spaţii de birouri neconvenţionale, cu elemente arhitecturale industriale. Clădirile restaurate şi transformate oferă toate facilităţile de clasă A şi înregistrează un grad de ocupare de 100% pentru spaţiile de birouri restaurate şi 100% grad de retenţie a chiriaşilor, majoritatea trecând deja printr-un proces de expansiune.

Parcul de afaceri dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov găzduieşte chiriaşi internaţionali precum CGS, Raiffeisen, IBM, Tata Technologies, companii ce ocupă suprafeţe între 3.000 şi 5.000 mp. Coresi Business Park este o parte integrantă a noului cartier Coresi, ce constituie una dintre cele mai ample iniţiative de regenerare urbană din România. Coresi Business Park transformă 12 hectare din fosta platformă industrială într-o zonă de afaceri cu aspect contemporan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb