ZIARUL BURSA

31 octombrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Aviz în Comisiile din Parlament pentru demiterea lui Mişu Negriţoiu

Aviz în Comisiile din Parlament pentru demiterea lui Mişu Negriţoiu

A.A.Bănci-Asigurări / 31 octombrie 2016

Actualizare 14:00

Parlamentarii întruniţi în cele patru comisii de specialitate au început demararea procedurii de revocare a lui Mişu Negriţoiu din fruntea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în contextul în care acesta nu s-a prezentat astăzi la audieri, informează televiziunile de ştiri.

Propunerea de demitere urmează să fie votată într-o şedinţă comună în plen, cel mai probabil săptămâna viitoare, a anunţat deputatul Mihai Tudose.

"Am demarat efectiv procedura de demitere. Salariile compensatorii sunt plătite în cazul în care Negriţoiu ar fi demis din cauze neimputabile, ori noi tocmai asta vrem să demonstrăm.(...) Din câte ştiu, funcţionează încă acea impozitare cu 85% în domeniu. Şi chiar dacă le-ar lua, este un drept pe care cel în cauză îl primeşte dacă este dat afară din motive neimputabile lui. Noi tocmai propunem eliberarea din funcţie din motive imputabile lui. Prostul management este un motiv imputabil. Şi, atunci, s-ar putea să nu le primească", a declarat Mihai Tudose, preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.

Actualizare 13:41 Mişu Negriţoiu nu a venit la audierile din Parlament

Actualizare 12:56 Mihai Tudose, PSD: "Mişu Negriţoiu nu mai poate fugi de responsabilitatea eşecului RCA"

Ce a discutat Wolfgang Schäuble cu Mugur Isărescu?

O ÎNTÂLNIRE MISTERIOASĂ Ce a discutat Wolfgang Schäuble cu Mugur Isărescu?

MAKEBănci-Asigurări / 31 octombrie 2016

Ministerul Finanţelor şi-a băgat capul între umeri şi n-a mai scos nici un suspin, după articolul "Schäuble la Ministerul finanţelor, ca Iglesias jr. la Antena3" (BURSA/28.10.2016), nereuşind să se mai descurce în încâlceala de afirmaţii contradictorii pe care le-a furnizat, în rând cu Raiffeisen Bank şi GlobalCapital (o revistă a Euromoney), care urmăreau să nege sponsorizarea de către Raiffeisen Bank a Conferinţei organizată la Bucureşti, în 26 octombrie, cu participarea ministrului german al finanţelor Wolfgang Schäuble, a premierului Dacian Cioloş şi a ministrului român al finanţelor Anca Dragu.

Klaus Iohannis

Iohannis cere reexaminarea legii insolvenţei persoanelor fizice

Ionuţ StănescuPolitică / 31 octombrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi Parlamentului, spre reexaminare, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, informează Administraţia Prezidenţială.

Franklin Templeton, un nou mandat de administrator la "Fondul Proprietatea"

Franklin Templeton, un nou mandat de administrator la "Fondul Proprietatea"

I.S.Piaţa de Capital / 31 octombrie 2016

Actualizare

Ordinea de zi a AGOA a aprobat continuarea mandatului actual al Franklin Templeton International Services în calitate de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondul Proprietatea S.A şi, de asemenea, a respins încetarea concomitentă a mandatului Franklin Templeton International Services de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondul Proprietatea S.A. şi a Contractului de Administrare, potrivit unui comunicat al BVB.

Igor Dodon (Sursa foto: Facebook)

ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN REPUBLICA MOLDOVA: Socialistul Igor Dodon şi candidatul pro-european Maia Sandu, în turul al II-lea

Andrei StanInternaţional / 31 octombrie 2016

Actualizare 11:12 Theodor Paleologu: "Mai e o şansă - mică, dar reală - ca Maia Sandu să cîştige alegerile prezidenţiale"

Deputatul Theodor Paleologu consideră că Maia Sandu, candidatul pro-european la preşedinţia Republicii Moldova, are o şansă ''mică, dar reală'' de a câştiga alegerile.

Actualizare 10:53 Gorghiu: "Turul al doilea de scrutin, o şansă pentru păstrarea orientării pro-europene"

Actualizare 10:45 Adrian Năstase: "Primul tur al alegerilor de la Chişinău ne-a arătat că există o fractură în Republica Moldova"

Actualizare 09:42 Băsescu: "Maia Sandu va câştiga alegerile prezidenţiale cu 53%"

LA PESTE UN AN DE LA ÎNFIINŢAREA CENTRULUI DE SOLUŢIONARE ALTERNATIVĂ A LITIGIILOR BANCARE Bătaia pentru postul consumatorilor în CSALB s-a reaprins

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 31 octombrie 2016

Scaunul rezervat unui reprezentant al consumatorilor în Consiliul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor Bancare (CSLAB) pare să fie extrem de interesant, din moment ce, la peste un an de la înfiinţarea acestei structuri, Asociaţiile de consumatori continuă să întreţină dispute pe marginea persoanei care să fie desemnată pentru acest post.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 31 Octombrie 2016

MACRO NEWSLETTER 31 Octombrie 2016

Internaţional / 31 octombrie 2016

Vânzările retail din Norvegia şi-au temperat declinul anual în septembrie 2016, până la 0,6%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare neaşteptate, de 0,3%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară.

Fotbalul, gata să iasă în stradă!

Fotbalul, gata să iasă în stradă!

D.N.Sport / 31 octombrie 2016

Situaţia în Liga 1 devine tot mai critică de la o etapă la alta. Sute de fotbalişti au mari restanţe salariale, iar cluburile au o singură soluţie pentru ieşirea din criză: insolvenţa. Istoria ultimilor ani demonstrează că această aşa-zisă...

Canada şi UE au semnat un acord comercial istoric

Politică / 31 octombrie 2016

Canada şi Uniunea Europeană au semnat, ieri, un acord comercial istoric, cu câteva zile mai târziu decât era prevăzut iniţial, după ce Parlamentul valon a blocat tratatul, iar câteva zeci de manifestanţi strânşi în centrul Bruxelles-ului au...

Surpriza din octombrie

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 31 octombrie 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

Declanşată cu mai puţin de două săptămâni înaintea scrutinului din 8 noiembrie, ancheta anunţată de FBI privind noul val de informaţii dezvăluite de WikiLeaks despre emailurile (venite oare via Moscova?) trimise de Hillary Clinton de pe adresa sa...

Veniturile Amazon, sub aşteptări

A.I.Internaţional / 31 octombrie 2016

Compania americană de comerţ online Amazon a raportat, săptămâna trecută, venituri trimestriale mai mici decât cele estimate, din cauza creşterii cheltuielilor sale, informează BBC.

REVISTA PRESEI 31.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 31 octombrie 2016

ADEVARUL 

Alegeri Republica Moldova

Vest sau Est, viitor sau trecut - aceste opţiuni au stat duminică, 30 octombrie, în faţa moldovenilor cu drept de vot.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo