POTRIVIT STUDIILOR, DIICOT: Numărul infracţiunilor informatice mai mare, decât al tâlhăriilor

A.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 31 octombrie 2016

DIICOT: Numărul infracţiunilor informatice mai mare, decât al tâlhăriilor

România îşi reînnoieşte angajamentul pentru Acţiunea Globală împotriva criminalităţii informatice

Este mai probabil ca o persoană să fie victima unei infracţiuni informatice, decât a unei tâlhării, a afirmat, vineri, Ioana Albani, procurorul-şef adjunct al DIICOT, care a citat studii din domeniu.

Domnia sa a mai spus că studiile demonstrează că banii proveniţi din criminalitatea informatică îi depăşesc pe cei obţinuţi din traficul de droguri.

Aproximativ 80 de oficiali din peste 20 de ţări din întreaga lume s-au întâlnit, săptămâna trecută, la Bucureşti, ca să reînnoiască şi să extindă angajamentul pentru Acţiunea Globală împotriva criminalităţii informatice.

Proiectul privind Acţiunea Globală împotriva criminalităţii informatice (GLACY) a fost lansat, în 2013, pentru perioada 1 noiembrie 2013 - 31 octombrie 2016, pentru a permite autorităţilor judiciare penale din întreaga lume să se angajeze în cooperarea internaţională în domeniul criminalităţii informatice şi a probelor electronice, pe baza Convenţiei de la Budapesta. GLACY este un proiect comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei. Proiectul a sprijinit şapte ţări - Mauritius, Filipine, Senegal, Africa de Sud, Sri Lanka şi Tonga - prin peste 165 de activităţi de consolidare a legislaţiei privind criminalitatea informatică, formarea judecătorilor, a procurorilor şi anchetatorilor, precum şi consolidarea cooperării la toate nivelurile, informează comunicatul de presă al conferinţei.

Cu prilejul conferinţei de la Bucureşti a fost lansat GLACY+, continuarea proiectului anterior, care va consolida şi extinde experienţa GLACY în mai multe ţări din Africa, regiunea Asia-Pacific, America Latina şi Caraibe. GLACY+ va avea o durată de patru ani (2016-2020), cu un buget total de zece milioane de euro, faţă de proiectul anterior care a avut un buget de 3,3 milioane de euro.

Partenerii de proiect sunt Estonia, Franţa, România, Marea Britanie, SUA şi EUROPOL, iar partenerul de implementare al proiectului, pentru formarea ofiţerilor de poliţie, va fi INTERPOL (prin complexul Global pentru Inovare - IGCI - din Singapore).

Alexander Seger, directorul Centrului pentru Infracţiuni Cibernetice al Consiliului Europei, consideră că ţările care s-au angajat să adopte Convenţia de la Budapesta - Mauritius, Maroc, Senegal, Africa de Sud, Sri Lanka, Filipine şi Tonga - trebuie ajutate să implementeze o legislaţie mai puternică în domeniul criminalităţii informatice.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb