Aviz în Comisiile din Parlament pentru demiterea lui Mişu Negriţoiu

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 octombrie 2016

Aviz în Comisiile din Parlament pentru demiterea lui Mişu Negriţoiu

Actualizare 14:00

Parlamentarii întruniţi în cele patru comisii de specialitate au început demararea procedurii de revocare a lui Mişu Negriţoiu din fruntea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în contextul în care acesta nu s-a prezentat astăzi la audieri, informează televiziunile de ştiri.

Propunerea de demitere urmează să fie votată într-o şedinţă comună în plen, cel mai probabil săptămâna viitoare, a anunţat deputatul Mihai Tudose.

"Am demarat efectiv procedura de demitere. Salariile compensatorii sunt plătite în cazul în care Negriţoiu ar fi demis din cauze neimputabile, ori noi tocmai asta vrem să demonstrăm.(...) Din câte ştiu, funcţionează încă acea impozitare cu 85% în domeniu. Şi chiar dacă le-ar lua, este un drept pe care cel în cauză îl primeşte dacă este dat afară din motive neimputabile lui. Noi tocmai propunem eliberarea din funcţie din motive imputabile lui. Prostul management este un motiv imputabil. Şi, atunci, s-ar putea să nu le primească", a declarat Mihai Tudose, preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.

Mişu Negriţoiu a trimis o scrisoare către membrii celor patru comisii, în care explică de ce nu a putut veni astăzi şi în care a cerut un "termen rezonabil" în care să poată răspundă la solicitările care i-au fost adresate de parlamentari.

Deputatul Tudose a dat şi câteva detalii din scrisoarea trimisă de preşedintele ASF.

Acesta a precizat că Mişu Negriţoiu susţine, în scrisoarea sa, că orice demers pentru demiterea unui membru al conducerii ASF este abuziv.

Preşedintele ASF a explicat, în scrisoarea trimisă Camerei Deputaţilor: "Pe cale de consecinţă, revocarea unui membru al conducerii ASF nu este legal posibilă atâta timp cât acesta continuă să îndeplinească criteriile care au stat la baza numirii sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii şi, deci, lovită de nulitate, urmând să fie desfiinţată ca atare de instanţele şi autorităţile competente. Dorim să învederăm, pe această cale, că faţă de orice iniţiativă din categoria celor amintite, ASF va înţelege să-şi apere reputaţia şi independenţa şi va acţiona corespunzător în acest sens, în vederea asigurării respectării prevederilor legii. În ceea ce îl priveşte pe subsemnatul, vă asigur că nu doresc să mă cramponez de vreo funcţie şi nici nu urmăresc obiective personale, motiv pentru care resping cu fermitate orice insinuări care au fost făcute în acest sens de unii membri ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului''.

Propunerea de revocare a lui Mişu Negriţoiu a fost votată în cele patru comisii cu majoritate covârşitoare, o singură abţinere fiind înregistrată.

(S.A.)

-----------

Actualizare 13:41 Mişu Negriţoiu nu a venit la audierile din Parlament

Şedinţa comună a Comisiilor din Parlament în care trebuia să fie audiat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) este în desfăşurare la acest moment, însă Mişu Negriţoiu nu s-a prezentat la aceste audieri, transmit televiziunile de ştiri.

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:56 Mihai Tudose, PSD: "Mişu Negriţoiu nu mai poate fugi de responsabilitatea eşecului RCA"

Mişu Negriţoiu nu mai poate fugi de responsabilitatea eşecului RCA, afirmă Mihai Tudose, vicepreşedintele Partidul Social Democrat (PSD), care precizează că formaţiunea pe care o reprezintă reia solicitarea adresată preşedintelui Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) de a demisiona de la conducerea instituţiei.

"Partidul Social Democrat reia solicitarea adresată preşedintelui Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, de a demisiona de la conducerea instituţiei pentru modul dezastruos în care a gestionat problema stabilirii preţurilor la RCA. Rolul ASF este să reglementeze piaţa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, evitând fluctuaţiile majore şi nejustificate de preţ. ASF nu şi-a îndeplinit acest rol. Afectaţi au fost întâi mii de transportatori, care au văzut cum preţurile la asigurările RCA au crescut exponenţial. Ulterior, milioane de români sunt afectaţi, pentru că prin noua grilă publicată de ASF, asigurările RCA pentru deţinătorii de automobile vor creşte în medie cu 30%, o creştere nejustificată din nici un punct de vedere", se arată într-un comunicat al deputatului Tudose.

Acesta reaminteşte faptul că i-a solicitat, săptămâna trecută, lui Mişu Negriţoiu demisia şi susţine că statul român nu poate plăti cu zeci de mii de euro pe lună "incompetenţa şi nepăsarea" actualului preşedinte al ASF.

"Parlamentul a dat un mandat cât se poate de clar actualei conduceri a ASF, un mandat care nu a fost respectat. Creşterea RCA este o măsură care afectează clasa de mijloc din România şi nu este justificată nici din punct de vedere al costurilor de asigurare şi nici din punctul de vedere al veniturilor de care dispune fiecare familie de români care are o maşină personală", precizează Mihai Tudose.

(S.A.)

-----------

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Mişu Negriţoiu este programat să fie audiat, astăzi, în şedinţa comună cu Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, respectiv Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat.

Lunea trecută, Mişu Negriţoiu a fost audiat de Comisia pentru politici economice, din Camera Deputaţilor, iar preşedintele acesteia, Mihai Tudose, a anunţat că parlamentarii vor începe proceedura de demitere a preşedintelui ASF, din cauza scandalului creşterii tarifelor RCA.

Mişu Negriţoiu a mai fost la audieri, în Parlament, şi în septembrie, şi, de fiecare dată, a subliniat că nu are ce să îşi reproşeze. Domnia sa a refuzat să îşi dea demisia de onoare, care i-a fost cerută atât de parlamentari, cât şi de transportatori.

Săptămâna trecută, Mihai Tudose a spus că procedural, demiterea preşedintelui AFS poate dura o săptămână, două.

Transportatorii au anunţat un nou miting de protest pentru data de 2 noiembrie.

Ministerul Finanţelor a publicat, săptămâna trecută, proiectul de Hotărâre de Guvern care fixează preţurile maxime pentru poliţele asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), persoanele fizice urmând să - plătească, la tarifele îngheţate de guvern, între 541 lei şi 3.087 lei pe an, în funcţie de vârstă şi de capacitatea cilindrică a motoarelor.

Guvernul a aprobat, recent, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF.

Tarifele maxime au fost stabilite într-o şedinţă specială a conducerii ASF, care a avut loc în 5 octombrie, însă pentru a intra în vigoare este necesară aprobarea Hotărârii de Guvern cu tarifele de către Executiv, apoi publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Scrisoarea a fost trimisa cu confirmare de primire?

    Prin suspendarea lui Misu Negritoiu nu se vor rezolva gravele probleme pe toate sectoarele de supraveghere de la ASF.

    ASF trebuie curatat de influenta politicului in numirea membrilor  

    in conducerea institutiei. 

    Numai cu aceasta demitere ,ASF nu-si va spala imaginea .

    Tepe pe asgurari,tepe pe piata de capital ! 

    Deja e tupeu.

    Toate persoanele din ASF sunt puse acolo pe considerente politice de la mebrii comisiei numiti de parlament pana la portarul institutiei.

    Pana nu se face curatenie generala nicio sansa de rezolvare a problemei din piata asigurarilor sau de dezvoltare a pietei de capital... 

    1. pe bune? faci afirmatii nefondate... astept scuze cu privire la acel "TOTI", altfel te voi pune sa demonstrezi legaturile mele si s-ar putea sa nu stai prea bine

      ref "toate persoanele din ASF"

      Sa ma apuc sa va insir pe toti cum ati ajuns in ASF ?! Credeti ca daca ati facut niste spoieli de concursuri unde ati iesit tot voi acum va credeti "profesionisti" si "independenti"?! Daca suteti asa buni de ce nu ajunge unul singur din voi la privat ,in economia reala ?! Singura sansa : maturarea completa a ASF-ului. Sa incercam si cu alti oameni ca voi ati facut praf totul...

      Corect,

      Mai valoare, spune tu

      Pai alti oameni dar cum???? ca toti sunt numiti, numiti politic, numiti de cineva, numiti de rude....cand cheama pe cineva fara relatii..hop se trezesc toti prostiti ca ASF fura si nu e bun..si se stopeaza tot concursul

    Întrebarea este simpla! De ce ne mai impiedicam de uscaturile care populează ASF? Cum va simțiți oameni buni când cei care va reprezenta sunt sfidati de acest individ?!?...De ani de zile, pentru a-si mari veniturile, au cedat la presiunile făcute de hoții care se prezintă ca asigurători,ei nefiind altceva decât snapani puși pe capatuiala. Se plâng ca nu se ajung cu banii pentru a despăgubi pe asigurați,dar se scalda în bani, ceea ce inseamna ca au câștiguri imense!!!...

    Domnul Negritoiu a reusit prin intermediul legislatiei ASF sa elimine concurenta din asigurari si sa pacaleasca bursa londoneza in cel mai frapant mod posibil. Acum este indiferent daca ramane sau nu in functie. Astazi articol mare in Handelsblatt despre faptele de vitejie ale domnului Mobius. Nu se relateaza nimic despre ajutorul interplanetar pe care ASF l-a dat prin reintoarcerea la contabilitatea romaneasca si asta pe o piata unde este necesara raportarea in sistemul IFRS :-)

    1. The Brute..ca deobicei ..cu ineptiile tale...esti obositor si plictisitor..inceteaza odata cu tampeniile tale despre ifrs ...vorbesti de asf apoi de Mobius..ce treaba au una cu alta nu stiu...esti obositor rau

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb