Primăria Braşov vrea să împrumute 100 de milioane de euro de la BERD

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 octombrie 2016

Primăria Braşov vrea să împrumute 100 de milioane de euro de la BERD

Banii vor fi folosiţi pentru crearea unei reţele de transport metropolitan, pentru finanţarea construcţiei unui spital, precum şi pentru realizarea aeroportului

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat, la o întâlnire cu mediul de afaceri, că municipalitatea negociază cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) contractarea unui credit de 100 de milioane de euro, sumă care va fi împărţită pe trei obiective importante. Domnia sa a spus: "O treime din această sumă va merge pentru realizarea unei reţele de transport metropolitan, pentru că este neapărată nevoie de acest lucru. De asemenea, o parte din bani vor merge către realizarea unui spital de dimensiuni regionale, aici urmând să ne asociem cu Consiliul Judeţean şi sperăm ca cei de la Guvern să ne ajute cu atribuirea terenului necesar pentru realizarea acestuia. O altă parte a acestor bani vor fi folosiţi pentru construirea Aeroportului, care ne va ajuta nu atât din punct de vedere turistic, cât mai ales din punct de vedere logistic".

Reprezentanţii BERD au venit la Braşov la mijlocul lunii trecute pentru a purta discuţii cu conducerea Primăriei.

Reprezentanţii instituţiei financiare au solicitat o serie de date financiare şi rapoarte de audit intern şi extern. "Important este că BERD acordă în mod gratuit consultanţă tehnică şi financiară, inclusiv în privinţa variantelor de lucru şi a întocmirii documentaţiilor pentru aceste trei obiective de finanţare, şi că Braşovul este foarte atractiv pentru instituţii financiare ca BCR sau BERD, care doresc să participe la finanţarea acestor trei proiecte", a declarat primarul George Scripcaru.

"Braşovul este unul dintre municipiile mari, cu un management financiar foarte bun, şi unul dintre puţinele care au rating de la auditori externi, în acest caz de la Fitch, şi credem că ar putea explora şi alte posibilităţi de finanţare. Are potenţial de dezvoltare, are credibilitate. Lucrăm împreună cu municipalitatea braşoveană de prin anii '90, am acordat trei împrumuturi, unul fiind rambursat, iar celelalte două vor fi rambursate în 2018-2019. Nu au fost niciodată probleme, iar pentru noi, bonitatea este foarte importantă", a declarat, în timpul vizitei de la Braşov, Venera Vlad, director asociat, Senior Banker pentru infrastructură municipală şi de mediu în cadrul BERD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Important este că BERD acordă în mod gratuit consultanţă tehnică şi financiară, inclusiv în privinţa variantelor de lucru şi a întocmirii documentaţiilor pentru aceste trei obiective de finanţare, şi că Braşovul este foarte atractiv pentru instituţii financiare ca BCR sau BERD, care doresc să participe la finanţarea acestor trei proiecte" 

    Maestre The Brute, cred ca s-a strecurat o greseala; nu s-a precizat daca-i vorba de BCR Chisinau sau BCR Bucuresti (sau invers). 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb