Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a lansat pe 1 aprilie o campanie de conştientizare cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei protecţiei locuinţelor împotriva riscurilor naturale, se arată într-un comunicat emis redacţiei, din care redăm următoarele.
Campania, intitulată "Adevărata tragedie nu e dezastrul, ci lipsa pregătirii", subliniază impactul devastator pe care dezastrele naturale îl pot avea asupra comunităţilor dinţara noastră, în contextul în care doar 24% dintre locuinţe sunt asigurate împotriva riscurilor precum cutremurele, inundaţiile şi alunecările de teren.
"Ţara noastră este expusă riscurilor naturale, iar realitatea ne arată că dezastrul poate lovi oricând şi oriunde. Adevărata tragedie nu este doar pierderea locuinţei, ci faptul că te trezeşti fără nicio soluţie care să-ţi permită să o iei de la capăt. Prin această campanie, vrem să încurajăm cât mai mulţi români să acţioneze responsabil, protejându-şi locuinţa şi bunăstarea familiei. Poliţa PAD este primul pas către protecţia financiară a locuinţelor împotriva dezastrelor naturale," a menţionat Nicoleta Radu, Director General PAID România, conform comunicatului.
Campania va fi difuzată pe principalele posturi de televiziune şi radio, dar şi pe platformele online, având la bază un concept creativ care pune în prim-plan impactul emoţional şi financiar al unui dezastru natural. Scenariile prezentate în campanie arată cum un cutremur sau o inundaţie pot schimba radical viaţa oamenilor în doar câteva secunde. În aceste momente de criză, diferenţa o face existenţa unei poliţe de asigurare: cei care au poliţă de asigurare pot beneficia de despăgubiri şi pot reconstrui locuinţa, în timp ce ceilalţi rămân fără nicio soluţie financiară.
Conform datelor, în ţară, peste 7 milioane de locuinţe nu sunt protejate prin asigurare împotriva dezastrelor naturale, expunând milioane de familii la riscuri financiare majore. Campania PAID îşi propune să schimbe această realitate, încurajând oamenii să încheie poliţe de asigurare pentru a asigura siguranţa financiară a familiilor lor în faţa imprevizibilului.
1. Comentariu eliminat conform regulamentului
(mesaj trimis de Redacţia în data de 02.04.2025, 15:06)
...