Iohannis cere reexaminarea legii insolvenţei persoanelor fizice

Ionuţ Stănescu
Ziarul BURSA #Politică / 31 octombrie 2016

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi Parlamentului, spre reexaminare, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, informează Administraţia Prezidenţială.

Executivul condus de Dacian Cioloş a stabilit prorogarea acestui termen până la data de 31 decembrie, dar forul legislativ a stabilit data de 31 octombrie.

"Termenul de intrare în vigoare a unei legi trebuie astfel stabilit încât să permită tuturor autorităţilor publice şi/sau instituţiilor publice să-şi exercite atribuţiile constituţionale şi legale referitoare atât la respectarea procedurilor de adoptare, promulgare, publicare, cât şi la stabilirea măsurilor ce decurg din aplicarea legii respective. Or, devansarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015, chiar şi cu două luni, poate afecta procesul de asigurare a măsurilor concrete privind alocarea resurselor umane şi bugetare necesare pentru organizarea şi funcţionarea comisiilor avute în vedere de Legea nr. 151/2015, cât şi a completelor de judecată", a subliniat preşedintele Iohannis în cererea de reexaminare.

Şeful statului apreciază că, "în lipsa cadrului funcţional şi organizatoric adecvat", intrarea în vigoare a dispoziţiilor Legii 151/2015 la data de 31 octombrie este de natură să facă inaplicabilă atât procedura administrativă de insolvenţă pe bază de plan de rambursare, cât şi procedura simplificată de insolvenţă.

Iohannis a precizat: "Intrarea în vigoare a dispoziţiilor ce reglementează procedura judiciară de insolvenţă prin lichidare de active are, de asemenea, impact şi asupra activităţii de înfăptuire a justiţiei, impunând suplimentarea prealabilă şi semnificativă a personalului instanţelor de judecată. Acesta este un proces complex, ce se desfăşoară, de regulă, potrivit unui calendar, a cărui devansare poate impieta asupra aplicării legii. În acest sens, considerăm că în analiza deciziei de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 ar trebui consultat Consiliul Superior al Magistraturii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 317/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare".

Astfel, şeful statului solicită reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. ci in fapt este administrata de creditorii nostri.

    Mafia bancară și-a instalat în fruntea statului paiațe de lemn.

    Legea dării în plată a fost atacată, legea conversiei a fost atacată, legea insolventei persoanelor fizice a fost amanata 1 an intreg, iar va fi din nou tergiversata aplicarea acesteia. 

    Iohannis a luat bani de la Raiffeisen drept chirie pentru casa care nu e a lui. evident ca intoarce legea la Parlament, ar intoarce intreaga tara ca sa faca pe plac bancilor

    1. Conflict de interese, caz penal.

      si cine sa ancheteze? DNA? ce rol a avut Iohannis in Black Cube? poate DNA sa il anchetez epe Iohannis? daca am creat un monstru atunci cand l-am votat? un monstru politically correct este mai periculos decat un monstru betiv si curvar

      De asta conteaza alegerile si de asta mafia urmareste sa-si securizeze majoritatea parlamentara si formarea guvernului meu.

      asa e. mai avem alegerile

    Iohannis le-a tras-o debitarzilor chf ha ha ha

    1. multumim. asa credem si noi. ca Iohannis joaca murdar. ma bucur ca vezi lucrurile la fel ca si noi, inseamna ca nu suntem noi paranoici. pana si cei care se opun dreptatii in sistemul bancar constata ca presedintele nostru a actionat contra datorinicilor impovarati de datorii.

    De aceea a venit neamtul !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb